[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Ieri am lipit fundul dublu si am lipit banda adeziva de protective pentru geam. Sambata urmeaza restul.
Va tin la current

Vreau sa bag si un set de poze cu lucraerea mea cat de curand.
Nu da s-au facut pana de Craciun

Sticla e gata doar Luni. Trebuia sa fie gata azi.
Multam baieti de sfaturi! Hai ca eram in orbu' gainii si nu gaseam nimic.
Acu' ma apuc de cautat coliere de plastic, sarma si suruburi de inox . Sa vezi ce impleteala iese

PS Dan multumesc pentru silicon. Am auzit ca azi ajunge
Nici nu ma gandeam sa-l lipesc direct de geam

Problema era cu metalul in acvariu, stiam ca nu e recomandat.

Cuie din silicon nu am gasit inca .

Lemnul e in general radacina de mangrove asa ca nu imi fac griji cu plutitul .

M-am exprimat eu gresit
Ca alternativa la acest fundal de polistiren ma gandisem sa tai si sa lipesc radacinile mele din lemn natural pe geamul din spate insa nu am idee cu ce? Siliconul nu cred ca e o solutie. Eventual le-as face un "cadru" pe care sa le prind insa nu prea am idei
Nu as baga cuie in acvariu ca daca ar merge le-as bate in cuie una de alta
Aveti ceva sugestii de fundal subtire? Asa cu specific mai americam .
Am discutat cu dl Tibi care face decoruri la comanda si are unele superbe insa sunt cu produberante de 10-15 cm

http://www.flickr.com/photos/101134930@N05/10624188155/

Ma gandisem sa tai si sa lipesc radacinile de geamul din spate si sa pun un autocolant negru pe spate, dupa care sa incarc cu plante mai rezistente. Problema e cu ce as putea lipi radacinile sa si tina in timp??
Hai ca am comandat sticla, cadrul si siliconul. Va tin la current.

Sub acvariu bagam polistiren de 2 cm sau mai mult?
Buna Kiru Sorin mi-a recomandat sa folosim 3 mm chiar daca distantierul va fi de 1 mm . Asa sa avem loc de manevre

Aveti atasata shita cu dimensiunile pentru geam? Gresesc pe undeva ??
In afara de faptul ca nu vin cu berula inainte
Bazinul e mic pentru africani.

La filtrare as merge pe ceva mai puternic pentru acvarii de 200-400 de l de ex.
Sterilizatorul e bun dar nu e obligatoriu daca tii apa curate.
Aspiratorul de substrat nu il consider necesar, il poti inlocui cu un furtun folosit pe post de aspirator. In galeata unde tragi apa, sau la baie la scurgere, pui un borcan si daca tragi nisip va ramane in borcan ;).

In rest nu ma pricep.
Buna maestre

geamul va fi taiat pe masina si slefuit dupa aceea tot pe masina.

Distanta de 3 mm mi-a recomadat-o Sorin, care ma ajuta sa o am stanga dreapta geamului lateral, adica 6 in total. E prea mult sau e ok asa?

Lipirea fundului dublu si a intaritoarelor o sa o fac probabil cu un ajutor necalificat. Lipirea finala am sa o fac ajutat de Sorin Vasilescu. Cred ca il stiti, nu prea mai are el timp de forum in ultima vreme, de cand are petshop. In plus o sa mai avem cativa baieti la indemana pentru manipulare.

Firul e de cca 1 mm si pare a fi acelasi tip de nylon la la guta.
As vrea sa folosesc ca distantier niste fir de la masina de tuns iarba e ceva mai gros decat firul de undita. Vi se pare OK??
Acelasi spatiu sa il folosesc si pentru foaia de 10 a fundului dublu?
Cu cat imi recomandati sa fie mai ingust geamul lateral fata de spatiul ocupat?
3 mm pe fiecare parte e prea mult?
La filtrul UV este mai bine daca debitul este mai mic ;) Sterilizeaza mai bine asa.
Hai cu noutati sa mai vedem si noi ceva miscare
Multam maestre! Hai ca m-am linistit, ca nu luasem asta in calcul pana acum .
Daca las acvariul dupa lipire trei saptamani sa se matureze siliconul, intr-un spatiu cu cca 17 grade credeti ca e OK??

Dan
Hai ca imi place! Ai daramat casa pentru noul acvariu Tre' sa-i arat lu nevasta-mea ce neveste are altii

Abia astept sa*-l vad in continuare.
Le-as pune mai jos sa delimiteze nivelul apei si sa stiu cand ma opresc cu schimbul de apa. . Daca nu sunt tentat sa pun apa pana la muchie . Oricum pe exterior capacul va imbraca pana sub el si am in plan sa duca inaltimea totala a ansamblului la 65 in idea ca pun si filtrul UV sub Capac.

Usile le facem fara manere din alea push to open. Daca le pun cu magneti si se prinde aia mica (de fapt cand se prinde :wink am pus-o La cat ii place ei sa cotrobaie acum sigur ia usa ca prada de razboi.

Amplasarea nu e foarte fericita ca nu permite spatiul, asa ca vreu sa vad ce zice mobilistul profesionist, ca asa noi amatorii avem numai OZN-uri in cap. Acvariul vine amplasat pe o latura de 2 m care se termina in coltul camerei si se prelungeste pe cealalta latura cu mobila la acelasi nivel, TV si alte bazdaganii. Inaltimea corpului pe care sta acvariul va fi destul de joasa pentru acvariu de cca 50-60, da stau eu pe burta si ma uit la pesti daca e cazul.
Voi folosi coltul "mort" pentru echipamente daca il fac destul de accesibil.

In fine va pun eu o schita cand e prea tarziu ca mi-e frica sa va arat inainte.

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: