[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andpop
Forum Index » Profile for Andpop » Messages posted by Andpop
Scuza-ma, netul meu incarca mai greu de unde scriu. Incearca in Obor in week end, ai cateva locuri de unde poti alege. Iti faci o idee. Ai si acolo petshopuri si tarabe. Zic ca ai mai multe alternative.
Salut!

Nu stiu de unde esti, cel mai bine ar fi sa iti treci locatia la profil.
O sa ma compar la preturile din Bucuresti. In primul rand, din cate am vazut, un betta poate costa de la 3 la 15 lei. Pretul difera in functie de locul de unde il iei (taraba/petshop), dar si de varietatea pestelui. Asadar, cei mai frumosi sunt halfmoon si crowntail. Veiltail sunt cei mai comuni (ma refer la raritate acum, fiecare peste are personalitatea lui). Un pui de halfmoon care mi-a placut foarte mult, luat dintr-un petshop, a costat parca 10 lei. Cel mai frumos betta pentru mine. Un caracter special pentru un peste simplut. Un betta matur ar fi vreo 15 lei, daca e mai aparte. Asta ca sa iti faci o idee despre buget.

Un acvariu de vreo 25-30l i-ar fi ok. Nu te increde in cel ce iti va spune ca e ok un bol, sau ceva de 5l. Faptul ca poate sa traiasca in acel bol nu inseamna ca o duce minunat. Tu ai pune un vultur intr-o colivie?
In functie de cat de "fancy" e acvariul, pretul urca. Zic ca pentru un betta iti e ok doar un acvariu cu sticla, eventual si un mic capac (tot din sticla), pentru a evita neplacerile (unii mai sar din apa - eu nu am patit asa ceva dar.. se pare ca se intampla).

Desi face parte din familia Anabantidae (deci poate respira oxigenul din aer, multumita organului specific numit labirint), zic sa ii pui o mica piatra de aer pentru a face apa sa circule (altfel apare un fel de mazga la suprafata - si nu arata bine). Deci adaugam si un furtun si pompa de aer.

Nisipul nu e scump, pretul e la kg, iar pentru un acvariu mic nu iti trebuie foarte mult.

Ca decor, zic sa nu iei din petshop. Poti lua si din natura (pietre necalcaroase). In petshop, sunt multe lucruri artificiale care dau senzatia de kitsch. Nu ti le sugerez. Unele mai sunt si scumpe.

Ca plante, cateva plante easy ar fi bune. In petshop si astea costa destul.

Sfatul meu e ca, pe langa unele lucruri care intr-adevar sunt bune noi (pompa, poate acvariul..) sa iei legatura cu acvaristi din zona ta. Intamplator, unora le mai place sa si ajute.

Sper sa te fi ajutat cu ceva!

Succes!

EDIT: corect, am uitat de incalzitor, vine iarna!
Ma bucur ca da nastere la macar un pic de atentie
-Legat de ancistrus, asa este. El niciodata nu se baga in seama cu ceilalti pesti. Platydoras este mai vizibil decat ancistrus, dar... uite-l pe al meu cum arata Vreau sa vad "aratarea" asta care intotdeauna pare binedispusa (e clar, cum a zis si Koala, vorba de o feblete ) Nu va deranja pe nimeni. Cel mai mare succes cu algele mancate de ancistrusi l-am avut atunci cand perechea mi-a facut icre. Lasam special algele sa creasca (odata am pus o piatra plina de alge din alt acvariu. A fost curatata repede). La maturitate parca nu mai sunt atat de vrednici. Iau oricum in considerare varianta ancistrusului.
image

- O sa vad cu Resun-ul. Inca nu l-am bagat in apa, doar in priza. Abia astept sa ajung acolo. Pana atunci, trag de pietre ca de piesele Lego.

Salut Koala si multumesc pentru sugestii,

Stiu ca este cam la limita, voi incerca sa fac cat mai multe scorburi/decoruri pentru ei. Deja am cateva idei, iar pe langa asta ma asteapta o lada de pietre si lemne cu care sa ma distrez pana vine acvariul
Nu stiu daca din ce am aici va iesi pereche (oricum acestia 2 sunt frati, asa ca probabil, daca decid sa cresc o pereche, va trebui sa fac o schimbare). De riscul de a "nu face casa buna" imi e un pic frica. De ei va depinde aici.

De ce recomanzi ancistrusul? Din experienta mea cu ei, lasa multa mizerie. Am un platydoras de aprox. 10 cm care seara imi mananca tot si nu imi da impresia ca lasa atata mizerie. El va sta la fel de ascuns in acvariu. Intreb mai mult de curiozitate, sau vreau sa mi se confirme ca un platydoras nu va fi in aceeasi siguranta ca ancistrusul.

EDIT:
PS: la 23 de ani, am ajuns si eu ma folosesc sintagma aia..
Da, asa vor ajunge la maturitate. Am inteles ca parintii au si gene de Electric Blue Jack Dempsey (puii au iesit jumatate comuni, jumatate albastri). Momentan sunt mici, culoarea de baza este verzuie si doar marginea dorsalei fiind de culoare rosie.
Cel mare deja pare sa castige avantaj (ca marime) in fata celui mic. Cu toate astea, stau impreuna si nu se cearta.

Voiam sa intreb ce plante ai recomanda pentru ei. Stiu ca ulterior vor "contribui" si ei la schimbarea decorului prin acvariu, asa ca as vrea sa stiu daca exista ceva (probabil un Echinodorus) care sa reziste.

O zi buna!
Da, stiu ca este cam la limita. Cu altceva nu as vrea sa il populez, in afara de cei 3 pesti de fund. Am zis ca sunt green, in sensul ca nu sunt varianta blue electric (iar momentan nu le-a aparut coloritul acela mai inchis - au vreo 2cm abia).
O sa incerc sa le fac niste poze zilele astea, ca sa vezi de ce i-am descris ca fiind green.

Va salut!

Dupa mai multe momente de retinere (desi nu ma consider incepator, recunosc ca experienta adevarata le apartine -sper candva sa ajung si eu pe acolo- celor cu vechime mai mare in acvaristica), am decis sa "ma arunc" si sa incep primul meu jurnal dedicat acvariilor cu cichlidae. Imprejurare face ca am posibilitatea de a face un nou acvariu, pe care vreau sa il dedic ciclidelor. Este vorba mai exact de un acvariu cu dimensiunile 90Lx45lx45h, deci cam 182 l net. Dimensiunile, din pacate, sunt maxime pentru locul in care mi-am propus sa il pun si prin urmare, nu mai pot fi modificate.

Momentan sunt inca in curs de asteptare cu acvariul. Am stand-ul, si am inceput sa cumpar filtre si materiale filtrante. Cel mai greu e sa ma abtin sa nu iau pesti pana cand ajunge acvariul (si daca stam inca vreo 3-4 saptamani pentru ciclare... ). Doare

Acvariul va fi realizat la comanda (multumesc celor care mi l-au recomandat pe Dan de la Pepika). Inca astept detaliile si sa dau unda verde. Iluminarea va fi asigurata de 2 neoane, nu foarte puternice deoarece nu va fi un acvariu plantat (din pacate nu stiu inca mai multe..).

Filtrarea va fi asigurata de:
- un filtru intern Resun SP-2500 (multumesc Paradoxx pentru sugestie) - cumparat;
- un filtru extern JBL CristalProfi e901 Greenline (pentru filtrarea biologica am achizitionat deja 1l de Seachem Matrix (citind pe forum am inteles ca este foarte apreciat ca material filtrant). Restul va veni cu filtrul extern. Sper ca este de ajuns.

Decorul va include:
- lemne din foste proiecte;
- pietre luate proaspat de pe Transfagarasan (m-a mancat rau aici, o parte din excursie a fost dedicata acestui "proces de selectie"

Pentru flora, ma gandesc momentan doar la niste plante Anubias. M-ar interesa si ceva mai mare, aici m-ar ajuta o sugestie (Echinodorus poate?).

Fauna, pastrata pentru final va compune:
- 2 Jack Dempsey (Rocio Octofasciatum) - varianta green (este boala aceea care te loveste atunci cand vezi pestele, nu ai cum sa treci pe langa fara sa ii iei). Cel mare are vreo 2,5 cm iar cel mic vreo 1,5-2cm). Momentan ei sunt vedeta unui acvariu de 60l, cat timp sunt inca mici. Desi mici, cresc vizibil. Sunt la fel de interesanti ca puii de Hemichromis Lifalili pe care i-am avut acum o perioada - acelasi comportament (cand timid, cand curios, cand mai rau). Sunt foarte frumosi, dar ma astept ca frumusetea sa lase loc agresivitatii mai incolo. Stiu ce m-ar astepta in cazul unei perechi.
Astept pareri sau sugestii in legatura cu acest lucru.
- 2 sau 3 Platydoras Costatus (Raphael Catfish) - mi se pare un peste superb. Din pacate, il vezi cam rar in acvariu dar cand il vad nu plec pana nu dispare. Nu cred ca vor fi probleme intre ei si ciclide.

As fi vrut si un card de corydorasi panda (nu stiu cui nu ii place un card care sta linistit pe nisip). Momentan, ei convietuiesc cu cei 2 Jack Dempsey. Nu au treaba unii cu altii. Stiu ca situatia se poate schimba odata cu cresterea celor 2. Nu ii voi pune asadar intr-un acvariu cu Jack Dempsey. Nu cred ca cineva a avut succes cu aceasta asociere. M-am documentat si nu cred ca va fi posibil.

Va mai dura ceva pana apare acvariu (si pana apar pozele, bineinteles), dar cred ca o discutie in prealabil cu voi ma ajuta ori sa evit greseli, ori orsa ma pregatesc mai din timp.

Astept orice fel de sugestii, vreau sa stiu cum vi se pare acest proiect si ce experiente ati avut si voi cu aceste ciclide.

O zi buna!
Off topic: E prima data cand aud expresia asta in acvaristica )
Salut, cati Hemichromisi ai? Daca sunt mai multi, ai putea avea un mascul dominant (cel aprins mai puternic la culoare). Si acesta ar putea fi motivul pentru care pestii tai sunt "decolorati".
Succes!
Donez un cryptoheros cutteri de aprox. 7 cm. Valabil pentru Bucuresti.
Va multumesc amandurora pentru sfaturi! M-au ajutat si de pe urma lor am putut lua o decizie. E primul meu acvariu mare (asa zis mare..nu e imens) si ravnesc la el de cand a inceput microbul (sau pur si simplu imi place sa schimb mai multa apa saptamanal..).
Vor mai fi intrebari, sunt sigur

Un week-end placut va doresc!

Chiar iti multumesc pentru raspuns, Paradoxx. Am vazut ca filtrul intern recomandat de tine este mai puternic si mai ieftin. Cred ca va ramane alegerea finala Zgomotul, daca va exista, nu va fi o problema. Acvariul va sta pe hol, departe de dormitor Filtrul extern va ramane acelasi.

EDIT: Acum am vazut postul tau, Stefan. Multumesc pentru ca ai impartasit din experienta, ajuta mereu Cred ca orice proiect are parte de probleme..ma astept la orice.. Oricum stau cu ochiul pe acvariul odata ce se face Nu stiu cum sa il prind in caz ca o sa cada. Ori cu o alta ventuza ori agata, cum spuneai. Cum i-ai scazut debitul?

Multumesc,

Andrei
Am vazut si filtrul JBL e1501. Multi vor spune ca un filtru mare e mai bun. Cred ca asa e. Din pacate, investesc deja destui bani in proiect (iar salariul unui incepator in Romania e de.. vai de lume) si nu stiu cat m-ar ajuta capacitatea suplimentara de filtrare a filtrului mai mare. Nu cred ca ar fi probleme cu 901e (e pentru acavrii de pana la 300l). Acvariu mai mare nu cred ca voi lua pentru cativa ani de acum incolo. Credeti ca ar fi realmente necesar un filtru mai mare?

PS: ca sa nu mai creez un post tot in aceasta categorie, pun intrebarea aici:
Pentru un acvariu cu ciclide americane (85L*45l*45h), cate si ce fel tip de neoane ar fi necesare? Vad in diverse posturi ca asigurarea unor zone cu umbra este benefica ciclidelor. As vrea sa ma asigur, iar, ca nu iau ceva aiurea sau nefolositor.

Va multumesc si va doresc o zi buna!
Pestii sunt superbi. Au si fost filmati cu o camera foarte buna (am bagat cablul hdmi si m-am uitat la filme la televizor, superb! )

Vreau sa si intreb, ce neone folositi? Ma intereseaza sa imi fac un acavriu dedicat ciclidelor americane si vreau ceva care sa li se potriveasca cat mai bine.

O zi buna!
Multumesc de raspuns,

Referitor la cel extern, am vazut review-uri pozitive (desi s-a zis ceva cum le-ar scadea debitul dupa o vreme).
Cel intern, cum ai zis si tu, e un filtru intern..vreau un filtru care sa poate strange cat mai multa mizerie, mai ales ca vorbim de ciclide .
Momentan nu stiu daca merita banii acel filtru. Mai am un filtru extern Eheim 2211. Capacitatea lui mi se pare redusa pentru un acvariu de 170l.
Care ar fi mai eficient pentru filtrare mecanica?

Multumesc.
Buna ziua,

As dori o parere din partea celor mai experimentati privind eficienta unui filtru JBL CristalProfi i200 Greenline intr-un acvariu de 170l. Filtrul ar fi folosit doar pentru filtrare mecanica. Pentru filtrarea biologica, ma gandesc la un filtru extern JBL CristalProfi e901 Greenline (umplut cu MicroMec si Seachem Matrix, acesta din urma intelegand din posturi ca e foarte bun). In acvariu doresc sa cresc ciclide americane. M-ar ajuta niste pareri privind ambele filtre.

Multumesc!
Si inca e..
Se vand urmatoarele:

1- Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, Rena call excel, nou. Pret 40 lei
2 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W,Heto, nou. Pret 25 lei
3 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Heto,nou. Pret 25 lei
4 - Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, Rena Therm, nou. Pret 35 lei
5 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, Resun RH9000, nou. Pret 30 lei
6 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 25 W, Blutherm (Italia), nou. Pret 30 lei
7 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Pacific, putin folosit. Pret 25 lei
8 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Heto. Pret 20 lei
9 - Lampa cu brat mobil pentru acvariu, noua. Pret 20 lei.
10 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, THERMAL COMPACT, folosit. Pret 20 lei
11 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Rena (Franta), putin folosit. Pret 30 lei
12 - Incalzitor cu termostat pentru acvariu, 100 W, Rena (Franta), f putin folosit. Pret 30 lei
13 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 200 W, JUWEL Aquarium (Italia), folosit. Pret 25 lei
14 - Lampa cu brat mobil pentru acvariu, folosita. Pret 10 lei.
15 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, Aquastabil (Danemarca), f putin folosit. Pret 30 lei
16 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 25 W, Rena (Franta), f putin folosit. Pret 30 lei
17 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Rena call excel, f putin folosit. Pret 30 lei
18 - Doua incalzitoare fara termostat pentru acvariu 15 si 35 W, noi. Pret 5 lei / buc.

Detalii pe PM.
Pozele cu fiecare dintre ele pot fi vazute pe linkul urmator (numarul de pe poze coincid cu numarul de pe lista )
http://s1313.photobucket.com/user/andrei_ancistrus/library/?sort=3&page=1
Cryptoheros Cutteri e inca disponibil !
Chiar nu ii vrea nimeni?

Forum Index » Profile for Andpop » Messages posted by Andpop
Go to: