[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andpop
Forum Index » Profile for Andpop » Messages posted by Andpop

Am trimis mail
Nu, chiar nu se pune problema. Nu am vazut o singura data sa se certe sau ceva. Severumii sunt un pic mai mari, dar nimeni nu se ia de altcineva (m-am documentat un pic inainte si am vazut ca se pot tine aceste 2 specii impreuna), poate acum severumii intre ei un pic. La mancare nu sunt probleme (cel putin pana in momentul in care incep sa aiba intentii serioase ).
Nu stiu sigur, dar cred daca cresc de mici impreuna, gradul de tolerare va creste.

Ba chiar, desi spuneti ca ei au fost primii, Jack Dempsey asteapta sa manance primii Severumii dupa care fug si ei.

Momentan nu am nici camera cu mine. Poate ii voi filma un pic dar eu astept sa le fac marea prezentare in acvariul pe care il tot astept de atata timp.. Cam pe 1 octombrie ar fi gata si pe 8 o sa il aduc in casa... abia astept momentul ala.
Buna dimineata!

Am o intrebare legata de Severumi. Am doi de vreo 4-5cm si de cand l-am pus pe al 2-lea in acvariu, primul il alearga pe al 2-lea si "se pupa". M-am documentat pe net dar nu am gasit cine stie ce informatii concrete legate de..pupat. Ar putea fi ori rivalitate intre masculi ori un semn foarte bun pentru cineva care isi doreste o pereche. Ideea e ca sunt foarte mici. Nu ma astept la o veste buna. Sper sa nu fi luat 2 baieti (ceea ce e foarte posibil!).

Cineva care a crescut aceasta specie ma poate lamuri?

Multumesc!
Atunci in cazul asta actul de reproducere s-a incheiat. Nu mai e nevoie de lampa. Acum poti alege intre a-i lasa cu tatal sau a-i desparti de parinti. In cazul asta, scoate tatal, dar intr-o maniera care sa nu deranjeze puii. Cand ii vezi ca inoata, poti sa incepi sa ii hranesti.
EDIT: eu puii mei (nu numai de betta) ii hraneam cu hrana uscata. Pisam mancarea in mana si dupa ce imi ramanea pe maini, particulele cele mai mici, le dadeam mancare puilor.
Sper sa te ajute..
Foarte frumos abia astept sa il vad dupa ciclare.
Ce varietate vrei sa iei?

Si cand pui primul peste? Va fi raphael-ul?

O seara buna!
Mentionez ca ar merge bine intr-un acvariu cu ciclide
Ideea este sa ii de la cel care doneaza un crescator care ii poate oferi un loc in conditii optime. Nu suprapopulam acvariul, nu amestecam specii aiurea si...nu il luam pentru ca e gratis. La fel de important, cand arati ca vrei sa iei pestele/pestii, mi se pare de bun simt, atat pentru fiinta pe care o iei in grija cat si pentru tine ca acvarist, sa te documentezi. Exista net, exista carti si reviste (si astea mai nou tot puse pe net).

Atunci cand se doreste sa se ia in primire pesti, ar fi bine sa li se dea donatorului detalii legate de acvariul in care intentioneaza sa il/ii puna, de pestii cu care vor sta etc. In felul asta arati un pic de respect catre cel care iti lasa ceva pe nimic.
Panda23 wrote:Daca nu reusesti sa ii dai, ii accept eu dar tot cu curierat pentru ca sunt din Cluj... !

Si ii pui in acvariul de 20l?
Donez un Cryptoheros cutteri de vreo 8-9cm. Mentionez ca e destul de rau. Cel mai bine i-ar merge intr-un acvariu cu alte cilcide americane.
Valabil pentru Bucuresti.
O seara buna!
Va salut,

Pana vine acvariul mai am de luat niste lucruri.

Cate Kg de nisip fin mi-ati sugera?

Multumesc!
Se vand urmatoarele:

1- Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, Rena call excel, nou. Pret 40 lei
2 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W,Heto, nou. Pret 25 lei
3 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Heto,nou. Pret 25 lei
4 - Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, Rena Therm, nou. Pret 35 lei
5 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, Resun RH9000, nou. Pret 30 lei
6 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 25 W, Blutherm (Italia), nou. Pret 30 lei
7 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Pacific, putin folosit. Pret 25 lei
8 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Heto. Pret 20 lei
9 - Lampa cu brat mobil pentru acvariu, noua. Pret 20 lei.
10 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, THERMAL COMPACT, folosit. Pret 20 lei
11 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Rena (Franta), putin folosit. Pret 30 lei
12 - Incalzitor cu termostat pentru acvariu, 100 W, Rena (Franta), f putin folosit. Pret 30 lei
13 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 200 W, JUWEL Aquarium (Italia), folosit. Pret 25 lei
14 - Lampa cu brat mobil pentru acvariu, folosita. Pret 10 lei.
15 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 100 W, Aquastabil (Danemarca), f putin folosit. Pret 30 lei
16 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 25 W, Rena (Franta), f putin folosit. Pret 30 lei
17 -Incalzitor cu termostat pentru acvariu 50 W, Rena call excel, f putin folosit. Pret 30 lei
18 - Doua incalzitoare fara termostat pentru acvariu 15 si 35 W, noi. Pret 5 lei / buc.

Detalii sau poze pe PM. Imi lasati pagina de mail si va dau pozele.

O zi buna!
Exista optiuni:

Americani:
- Ramirezi: nu cresc mari, sunt pasnici (dar nu sunt buni parinti, deci nu va exista spectacolul de care ai parte la alte ciclide)
- Scalari: pentru ca scalari
- Cichlasoma nigrofasciatum: un acvariu dedicat lor ar fi in regular; unul comunitar, in cazul unei perechi de nigro, nu poate intra in discutie

Africani:
- Hemichromis lifalili/ bimaculatus: sunt pesti care depun in pereche, orginari din zona Congo. Cresc cam 10 cm. Sunt destul de violenti cand depun, asa ca se recomanda tot un acvariu dedicat lor. Eventual, poti lua cativa synodontis sau alti pesti de fund originari din zona Africii. Plantele Anubias ar merge bine intr-un asemenea proiect.

Sper sa te ajute!
Poti eventual baga un card zebre (Brachydanio Rerio), care ar rezista la o temperatura mai scazuta.
La limita temperaturii, cred ca poti baga si niste coridorasi (temp. de 22-23C). Varianta asta e mai la limita.
Am depus azi comanda de acvariu! Cam in 2 saptamani ar trebui sa fie gata..sper

Ma gandeam sa nu mai pun Anubias. Desi este o planta rezistenta, as vrea sa pun numai planta originare din American Centrala si de Sud. Ce plante mi-ati sugera, in special din specia Echinodorus? Eu ma gandeam la Echinodorus Bleheri dar poate aveti alte sugestii.

Voi reveni cu poze cat de curand!
Are cineva de vandut/ la schimb Echinodorus Bleheri?

Multumesc!
Daca inca il doreste cineva..Sa lase un pm.

Zi buna!
Deci acesta este acvariul cu Acara O sa iti urmaresc postul.
Eu momentan sunt la partea cu rabdarea. E bine ca nu am mai stat mult pe acasa Am pesti, stand si o lada de pietre si..astept.

Mult succes odata ce introduci locatarii si asteptam niste poze, poate un film!
Stiu, nici nu m-am gandit la asa ceva. Prin "intrecut" ma refeream la povestit comparat experientele noastre cu ei
Sunt sigur ca imi spune corect, de asta si apelez la sfaturile lui Koala.

@Ancamarketing: poate ne intrecem in jurnal

Din pacate, tot astept o veste de la Dan de la pepika. Nu stiu exact care este motivul asteptarii, inteleg ca era ceva cu geamurile.. asteptam, asteptam.
Salut,
Revin cu o intrebare legata de fundul acvariului, mai exact de suprafata/materialul care trebuie sa stea intre acvariu si masa. Ce ati sugera?

Multumesc!

Forum Index » Profile for Andpop » Messages posted by Andpop
Go to: