[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
O eroare care s-a dovedit benefica  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Ma numesc Victor Blagovici,sunt incepator in ale acvaristicii .
In primul rand doresc sa multumesc celor care isi impartasesc experienta acvaristica cu cei care sunt la inceput, in momentele in care am avut nevoie de indrumari,le-am gasit aici si va multumesc pentru asta.
Am dorit sa am in casa un acvariu mic,ceva la 60L,l-am facut,m-am "ciclat" odata cu ciclarea lui,iar acum deja planuiesc unul la 350L,pe scurt m-am virusat si eu))
Istoria incepe in felul urmator. Am cumparat un tanc de 60L iar un coleg "cunoscator"m-a sfatuit sa-l las o saptamana nepopulat,fara sa-mi pomeneasca despre ce inseamna "ciclare"
si ce inseamna un acvariu. Dupa ce am lasat o saptamana acvariul cu apa declorinata in el,am cumparat 3 Electric yellow iar dupa 3 zile a inceput "distractia" cand am facut un test de apa si m-am trezit
cu amonia. Am intrat in panica nestiind ce am de facut si am inceput sa citesc temeinic pe aici deoarece am realizat ca am inceput ciclarea cu pesti,fara sa vreau. La gandul ca nu am cumparat acei pesti ca
sa-i omor am inceput sa ma documentez ca sa pot remedia situatia. Am coborat PH-ul la limita inferioara suportata de cichlide,am schimbat zilnic 20% din apa,am ajutat cu "Stability" si "Prime" produse de
Seachem dar rezultatele intarziau sa apara. Am scos din filtre carbunele dar inca nu stiu daca aceasta operatiune a fost benefica bacteriilor sau pur si simplu trecuse timpul necesar trecerii de la
stadiul "amonnia" la stadiul"nitrite". Dupa ce a scazut si nitritul am mai cumparat 1 Plecos, 3 Pseudotropheus si 3 Melanochromis johannii sper sa am cate un mascul si 2 femele dar fiind prea mici inca,e greu
sa-mi dau seama. Am acum 9 cichlide in 2-3 luni le voi oferi un acvariu de 350L iar cel de 60L il voi pastra pentru fry. Va voi tine la curent cu ce se mai intampla...pana atunci continui sa invat cu voi.
..............................................................................................................................................................................................................................................
Si pestii sunt egali,doar ca unii sunt mai egali ca altii...care este ei )

Trebuia sa pun acest topic la sectiunea "Despre noi"...scuze

Editat de Lofty: S-a rezolvat.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sa traiesti si bine ai venit. Ai nimerit bine, avem aici cativa iubitori de ciclide foarte priceputi si dornici sa ajute. Grabeste-te cu acvariul cel mare, nu mai pierde vremea.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Lofty,multumesc.
Alber,multumesc pentru primire. Povestea cu acvariul mare e amuzanta si sta cam asa: Nevasta-mea a avut ceva obiectii cand a auzit de acvariu in casa,asa ca acvariul mic a fost o solutie de compromis...dar nu s-a terminat aici. Am luat 9 cichlide stiind ca acestea vor creste si vrand nevrand va trebui un acvariu mai mare,nevasta-mea deja e captivata de acvariu si sunt sigur ca ea va veni cu ideea :-) Treaba e cu smecherii
.......................................................................................................
Toti pestii sunte egali,doar ca unii sunt ma egali...care este ei
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit smecherila...imi place cum iti manipulezi nevasta pentru a-ti atinge telul - fara ca ea sa stie macar

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hahahah. ai dreptate, cam toti facem asta.
Apropo : salut, bun venit !
LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit pe forum !!! Grabeste-te cu acvariul mare deja ai multi pesti acolo (banuiesc ca sunt pui acum....)
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

ReBella,Radu...bine v-am gasit si multumesc pentru primire.
Problema mea existentiala :-) la ora asta este urmatoarea :
Am optat pentru 2 filtre,primul este Power Filter 300L/h Aqua One,al doilea este un Thermalake(facut dintr-un cooler din PC-ul meu )de 500L/h la care am adaugat un filtru in care am pus Bio Ceramic si Fulter Wool. Problema este ca filtrul s-a cam colmatat iar pe geamul din fata al acvariului s-a depus o pelicula subtire gelatinoasa care presupun ca e o colonie de bacterii. Dat fiind ca abia am terminat cu ciclarea acvariului si stiind ce am patit cu amonnia inainte,mi-e cam "jena" sa deranjez distinsele bacterii,iar plectos-ul nu curata decat lateralele si geamul din spate :-) .Intreb si eu ca la Radio Erevan,e bine sa mai las un timp totul asa cum este sau sa curat filtrul si geamul?
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Adrian,bine te-am gasit. Pestii sunt inca mici,au in medie 2-3 cm,2 luni cat vor mai creste e prea mult?
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Vezi ca trebuie adunata si o luna de ciclare (peste 2 luni vine acvariul+ o luna de ciclare ). Cred ca e ok, acum, pesti sunt cumparati si daca trec toti cu bine peste ciclare ...........
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Voi scurta timpul cu o luna. In fond nevasta-mea nu a agreat prea mult nici ideea cainelui,iar acum mai degraba m-ar pierde pe mine decat cainele
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Poti da detalii despre al 2-lea filtru? ca nu prea am inteles ce si cum eventual o poza.
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Al doilea filtru: este o pompa de 500 L/h cu un rezervor mic,pe care o foloseam ca sistem de racire in calculatorul meu. Am scos pompa din calculator,am atasat la ea printr-un furtul un filtru intern in care am pus inele de ceramica si filtru din fibre de poliester. Initial pusesem si carbune,dar l-am scos cand am citit ca nu e indicat pe timpul ciclarii ca ar omora bacteriile. Intr-adevar,dupa ce l-am scos la 2 zile am scapat de ammonia. Poze voi pune mai multe dupa ce ma voi "dumiri" mai bine cum fac upload,ca-s nou p'aici
.................................................................................................
Si pestii sunt egali,doar ca unii sunt mai egali....care este ei :-)
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Sper sa reusesc cu pozele. Nu m-am ocupat de estetica acvariului inca,dar il voi face frumusel. Mintea imi fuge cum sa-l fac pe al doilea :-)

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=14167&pos=0
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=14167&pos=1
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=14167&pos=2

.................................................................................................
Si pestii sunt egali,doar ca unii sunt mai egali....care este ei
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Vezi ca nu se vad pozele
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=206
Hai ca nu mai stiam pe unde e
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

image
image
image
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Stie cineva ce planta este aceea si daca are rost sa o tin? Intreb deoarece am vazut pozele cu acvarii cu cichlide de la galerie si nu am vazut plante in ele.
[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Este Egeria Densa .
Inlocuieste-o cu cateva pietre calcaroase.
Cat ai pH-ul, KH-ul si GH-ul?

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

PH-ul este 8.2 , GH-ul si KH-ul nu stiu sa le determin, dar folosesc African Cichlid Conditioning Salts produsa de Science Products la fiecare schimb de apa.
[Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

"It should also be noted that this species is an effective user of bicarbonate."Asta inseamna ca reduce PH-ul,nu??? Afara cu ea. :-)
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: