| Message |
|
|
|
cu lumina este mai pretentios. Daca ai lampa originala, pentry cateva plante easy lumina e buna, in general doar daca vrei ceva pretentii mai mari.Inca nu modifica sistemul de iluminare, dar e bine sa ai ceva in plus
filtrul este foarte bun, dar sa fiatent , dupa ce il montezi, daca debitul e prea mare.. adica ai curent puternic in apa, poti reduce debitul din robineti dar niciodata din IN-ul filtrului , reduci din AUT-ul lui
In afra de filterstart sa nu folosesti nimic deocamdata ,prima saptamana , nici fertilizant pentru plante
daca radacinile sau buturugile le-ai cumparat din magazin si iti coloreaza putin apa, nu e problema...doar cele care le aduci din alte bazine sau gasite, acestea trebuiesc tratate
ca piatra, normal oricare e buna numai ca depinde si de pesti.. in general se cauta sa nu fie calcaroase.. se tsteaza cu otet, daca incepe sa fiarba otetul pe ele , inseamna ca sunt calcaroase
program de iluminare, pentru inceput.... pria saptamana, de -h... apoi crsti timpul cate putin , la 2 zile
pune niste poze
|
 |
|
|
|
eu prefer preferat lasata la declorinat... max 24h.... dar cand nu am timp sa las apa la declorinat folosesc conditioneri
pentru ala mare, nu folosesc nici conditioneri si nici apa la declorinat ci folosesc in sun sun 602 in care ma in burete si in rest este umput cu carbune activ...
la cel mic nu pot folosi filtrul cu carbune pentru c imi trebuie apa incalzita
|
 |
|
|
|
din cate imi dau seama, la ala galben, pare sa fie fin roth..infectie fungica.La fin rot se foloseste JBL Ektol fluid Plus, recomandat e sa izolezi pestele intr-un acvariu mai mic....
faci tratamentul dpa indicatiile de producatorului
|
 |
|
|
|
si nu mai lasa apa la declorinat asa mult..nu mai mult de 24h pentru ca apoi incepe sa isi schimbe si ea proprietatile... nu mai este "proaspata"..si asa cum au spus colegii, daca exista riscul asta, ca apa sa fie tratata cu metale grele, incearca sa folosesti conditioneri de apa, astia pe linga ca declorineaza apa , dizolva si materialele grele existente
|
 |
|
|
geaklone wrote:Multumesc.
Inca ceva ce as vrea sa schimb...
La acvariul meu de 60 L as vrea sa-i cumpar un filtru extern Sun Sun 603B.
Acuma dilema este ca filtrul cu care a venit acvariul este unul intern, Evo EF02 de la Aqua Zonic si baga 520l/h,
iar cel extern Sun Sun 603B baga 400l/h. Banuiesc ca cineva minte la descriere
Acuma care o fi mai bun dintre ele ?...cel intern sau cel extern ?
Asta intern e un burete cu coloana pe mijloc de 1,5cm/10cm umplut cu siporax.
La asta extern banuiesc ca as putea pune mai mult filtru biologic.
Please help. O zi buna.
nu cred ca minte careva, sunt filtre interne si pentru bazine mai mari cu pompe mult mai puternice dar, nici un filtru nu poate da volumul de apa care este desctis. acela este debitul pompei, iar cand ai pus medii filtrante in filtru, debitul scade si la fel, acest debit e in scadere tot timpul, depinde cat de colmatate sunt nediile filtrante
asa cum a spus colegul, un extern este mult mai bun, iar sun sun 603B , pe langa debitul reglabil are vilumul cam de un litru.. este numai bun
Vezi ca trebuie sa cumperi si medii filmtrante bio....ia un litru de minisiporax
|
 |
|
|
|
am mai adaugat doua benzi LED pa partea de sus a cutiei...chestia e ca lumina tot galbuie este si cred ca asta se datoreaza plasticului mat. de pe fata lampii Acum sunt 208 ledurisi am gasit inscriptia asta pe benzile LED
in prima poza , se vad umbrele, la banzile LED atasate ... acestea nu mai lumiveaza prin reflexie ,bat direct in plasticul mat, An testat inainte numai ledurile atasate si lumina este uniforma pe suprafata lampiicred ca , datorita plasticului mat, diferentele de luimeni, pe anumite directii, nu mai sunt aa mari
saptamana asta sa vad cum imi fac chef sa dau un reset la bazin si sa tedstez sistemul asta de iluminare
aaa am vazut ca am facut o eroare la datele despre sistemul LED. lampa are cite o banda pe latura si sunt asezate pe laturi opuse si o banda are 54 LED-uri nu 110 cum am spus... d
deci acum aven aa
4 benzi LED a cate 54 LED-uri fiecare din care
- 2 benzi sunt dispuse pe doua laturi opuse cu directie de iluminare una spre cealalta iar iluminarea se face prin reflexie
-2 benzi atasate in partea de sus a lampii cu directie de iluminare directa spre suprafata apei
fata lampii este o fata de plastic mata care aste iluminata , aproximativ, uniform pe toata suprafata
|
 |
|
|
perioada de ciclare dureasza 3 sau 4 saptamani cu o filtrare adecvata, adica medii de filtrare mecanica si biologica pentru capacitattea bazinumui. La tine filtrarea este insuficienta, filtrul ala iti face filtrare doar mecanica si chimica. Ar trebui sa achizitionezi un filtru cu un volum mai mare
de ex asa ceva https://www.emag.ro/filtru-cascada-acvariu-crystal-hang-on-nr-3-ef087/pd/DBFN5JBBM/
sau https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-classic-150-2211-9216
Orice filtru ai comanda , trebuie sa cumperi si medii filtrante boi
sunt nulte modele de filtre .. depinde de bugetul pe care il ai... Atentie, filtrul sa fie pentru bazine de 100 litri NU cu debit de 100 l/h
in legatura cu plantele artificiale, mai bine sacapa de ele si cumpara plante easy,acestea sunt plante care nu au pretenti prea mari;Plasticurile alea nu fac decar sa retina mizeria in apa si pot rani si pestii
Apa tulbure este normala...se se va limpezi dar,nu se stie daca va fii vreodata ciclat bazinul cu filtrarea pee care o ai
|
 |
|
|
|
,,,
|
 |
|
|
|
,,,
|
 |
|
|
|
salutare
Cred ca va trebui sa adaug lumina. Are o culoare galbuie, imi place la nebunie cum arata bazinul cu culooarea aceea a apei... galben maroniu, mi-ar fi placut sa ramana asa dar nu cred ca e suficienta lumina pentru plante;
normal, lampa are 34W si 4000K dar cred ca datorita faptului ca lumina intra prin reflexie si nu direct, nu mai pot conta pe aceste valori
Am 2 optiuni
1- sa montez si lampa sun sun de 13 W care se incadreaza bine in cutie
2- sa mai adaug inca un rand de leduri... Aici nu stiu ce sa spun, as putea sa iau doar o latura de la o alta lampa dar asa se complica treaba ca ar trebui schimb alimentarea Dar daca pun amandoua randuri de LED atunci voi utiliza inca un controler si avantajul este ca sunt dimnabile
|
 |
|
|
|
normal nu e o problema daca substratul nu intra prin grilaj
|
 |
|
|
|
eee... e altceva acum cand te uiti la el
nu e rau...bravo...din cate vad eu... cumva filtrul tau aintrat in substrat? si nu se vede daca ai burete la baza , pe IN ca sa protejezi mediile bio sa nu intre toate mizeriile pe ele...
|
 |
|
|
Andreipescaru wrote:Buna seara,
Duminica acvariul meu inplineste 7 zile si au aparut niste micute bule care plutesc in interior sunt multe, apa este inca clara.
Este un semn bun ?
Nu prea se vad bine in poza dar sunt foarte multe.
s-ar putea sa fie de la filtru, sa intre aer pe undeva ... in orice caz nu e problema cu acele bule.... fa cumva si schimba filtru ... ar fi mult mai bine... nu e nevoie sa iei filtre de top daca nu e buget...
de exemplu pentru bugete mai restransre
https://roacvarii.com/ro-ro/filtru-extern-hailea-hp-400.html
https://roacvarii.com/ro-ro/filtru-extern-sun-sun-603b.html?page=2
nu uita ca orice filtru ai cumpara, trebuie sa cumperi si mediile de filtrare bio... nu stiu vreo marca de filtre sa trimita filtreme complete su filtrare mecanica, chimica si bio
|
 |
|
|
AndreiHip wrote:Salut. Revin cu probleme, am un molly cu varfurie coditei albiciase si se topesc la fel si aripioarele de pe burta se pot imbolnavi si ceilalti pesti sau daca il scot minimizez sansele de imbolnavire ale celorlalti?
dn cate spui tu, s-ar putea sa fie infectie fungica si finv rot. Nu sunt poze, nu ne putem da seama, doar presupuneri
da o cautare pe googel si vezi ce imagini se potrivesc cu ce ai tu..
|
 |
|
|
AndreiHip wrote:am citit pe undeva ca ar merge si bucatele mici de piatra vulcanica ,asta am acasa daca este bun macar o perioada
da , spartura d elava face parte din nediile de filtrare bio
|
 |
|
|
|
Simu, nu ai apa limpede pentru ca nu ai filtru sau nu o filtrezi. Filtrul nu se opreste niciodata.
Daca filtril face multa galagie ,achizitioneaza unul nou si daca tot trebuie sa cumperi incearca sa faci cum l-am sfatuit pe colegul
|
 |
|
|
|
da... poti da in unghi mai mic, sa nu valureasca asa puternic si iti face un curent mai bun in bazin
|
 |
|
|
|
chestia este ca, am de gand sa trec pe iluminare clasica cu neoane... si se pare ca nu e greu de modificat cutia pentru a schimba sistemul...
|
 |
|
|
|
eu nu recomand un filtru intern exat pentru motivul ca este mic... eu recomand un hang on cascada sau un extern.bazinul fiind mic , filtrul intern ocupa mult spatiu...
acum in functie de buget... E adevarat ca filtrele eheim sunt filtre de top dar se platest pretul...
da o cautare pe google sa vezi despre ce e vorba cu aceste filtre...Eu , la un bazin de 24 litri, folosesc un filtru extern EDEN 501 nu este mare si nu imi ocupa spatiul din bazin
filtrele interne , mai ales pentru bazinele mici, au doar bureti si carbune activ, nu au medii filtrante bio dedicaten iar pentru un acvariu stabil, chiar ai nevoi si de nedii filtrante bio
nu zic ca e rau ce a recomandat colegul dar uitate la cotele filtrelur si iti vei da sesma cat spatiu iti ocupa din bazin
|
 |
|
|
|
nu .. lampa este o lampa pentru tavane casetate de 60 x 60??? eu am taiat-o si am facut-o mai ingusta
este o lampa LED.. are 105 leduri pe o parte
Este prevazuta cu laduri pe 2 din laturile opus...lacum, dupa modificare, ledurile sunt pozitionate pe laturile lungi
|
 |
|
|