[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme Molly/Xifo  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
doors70
Unripe member

IP:

Buna ziua,

Am un acvariu plantat de apa dulce (60L x 30l x 35H- 63l brut) de aproximativ 3 luni. Am 10 pesti: 4 molly (un mascul si 3 femele) 5 xifo (un mascul si 4 femele) si un aymonieri. Am incalzitor cu temperatura constanta de 25-26 grade C, filtru Aquael cu filtrare mecanica si biologica + aerare (constant in functiune). Iluminare pe baza de led (lumina calda x2 , rece x2 , 1x albastra) circa 60 lumeni/litru sau 35 W.
Inainte de a introduce pestii am ciclat acvariul circa 3-4 saptamani am folosit mediu din filtrul altui acvariu ciclat plus pastila cu bacterii de ciclare.

Chimia apei:
Test 6-1 Aqua active quick stick Oase
PH - 7.2-7.6
GH - >7 - >14
KH - 15
NO3 - 0
NO2 - 0 (desi apar valori abia dupa uscarea testului nu la un minut dupa introducerea in apa - posibil irelevant)
Cl -0
Test 6-1 Tetra

PH - 7.6 -8
GH - 16d
KH - 15d-20d
NO3 - 0
NO2 - 0
Cl -0
Folosesc apa de robinet pe care o tratez inainte cu aqua safe (5ml la 10l de apa). Apa o pastrez in bidoane cateva zile pana ajunge la temperatura camerei. Scimb apa saptamanal, circa 15 l. Mai folosesc Algexit si Profito de la Easy life - 5 ml. Carbon lichid Masterline carbo -2 ml zilnic.

Hrana pesti:
fulgi - tetra min, Norvipar de la Norvin, Granomix de JBL
hrana vie: tubifex, chironomus si viermi albi

Schimbari si simptome de la ciclare:

Am avut lemn in acvariu (achizitionat de la petshop) pe care l-am scos pt ca elibera mult acid taninic si colora apa.

Agresivitate in special intre membrii aceleasi specii:

xifo - mascul agresiv catre o femela respectiv o femela catre alta femela.
molly - femela agresiva cu cealalta femala respectiv mascul, mascul agresiv catre o anume femela

Am incercat schimbarea decorului, rearanjare plante dar s-au stabilit alte ierarhii.
Am incercat sa introduc sare marina o lingura masa la cei 15 l de apa la schimb saptamanal.

Initial am avut 5 pesti dupa care i-am adaugat pe ceilalti. Din pacate nu i-am carantinat pe cei noi. La aproximativ o saptamana au inceput sa se frece de plante si nisip. Am folosit Sera omnipur o saptamana confirm instructiunilor si am observat imbunatatire dupa tratament. Recent am adaugat plante noi pe care am incercat in prealabil sa le sterilizez intr-o galeata cu verde de malachit 30 min, dupa care le-am scos si spalat la robinet. Dupa introducerea plantelor, doar un exemplar, masculul de molly a reinceput sa se frece de plante si nisip. Restul pestilor nu au acest simptom, iar toti sunt activi si mananca.

Alte simptome:

Am observat pe corpul femeleor de molly negre niste pete/mucus usor albicios, la fel si pe capul celor de xifo care usor s-a innegrit la ele ca o cicatrice.
molly in special se ridica la suprafata pentru a lua oxigen din cand in cand (mentionez ca nu am observat conform testelor nivel ridicat de nitriti sau nitrati iar aerarea funtioneaza non stop)
toti pestii vivipari au momente cand stau in punct fix nemiscati. Citisem despre boala Molly sau shimmy unde cauza ar fi lipsa de electroliti in apa (de aceea am adaugat si sare)
un molly, cel galben are branhiile rosii (nu situ daca e normal sau nu, dar asa era de cand l-am achizitionat) la restul pestiilor nu am obesrvat. Tot pe acest exemplar l-am surprins cascandu-i larg gura in mod repetat. Nu am mai observat simptomul recent totusi.

doors70
Unripe member

IP:

am atasat poze cu pete albicioase pe molly negru, pata neagra pe xifo si branhii rosii la molly galben
[Thumb - molly 2.PNG]

[Thumb - xifo1.PNG]

[Thumb - molly 1.PNG]

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

din cate imi dau seama, la ala galben, pare sa fie fin roth..infectie fungica.La fin rot se foloseste JBL Ektol fluid Plus, recomandat e sa izolezi pestele intr-un acvariu mai mic....
faci tratamentul dpa indicatiile de producatorului

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
doors70
Unripe member

IP:

Cel galben nu are nici o problema la aripioare. Sunt in perfecta stare. Stiu cum arata boala fin roth si nu prezinta semne de genul. Daca te referi la nuanta albicioasa de la coada , asa e culaorea lui si in poza a iesit ciudat.E o combinatioe de galben cu alb si negru. Singura problema erau branhiile rosii, simptom care pare sa se amelioreze, cel putin de la achizitie.

Am observat si masculul de Xifo incepand sa isi frece branhiile de obiectele din acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2020 17:59:03

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: