daca tot e vacanta, am zis sa incerc si eu sa fac ceva si m-am gandit sa bricolez un capac pentru juvelul de 120 litri si sa schimb si iluminarea .Lampa care functioneaza acum nu este suficienta
Si cum a venit ideea sa bricolez un capac ? aveam eu o lampa pentru tavane casetate... de fapt am vreo 4 plus una care an desfacut-o inainte .. ca sa vad cum e inauntru...

... de ... curiozitatea mare...M-a pus putin pe ganduri faptul ca ledurile nu bat direct in jos , ele sunt montate pe lateral sa bata orizontal iar lumina care lumineaza spatiul, este prin reflexie. Prima placa, placa pe care o vezi caid e montata, e un plastic alb, cu o fata lucioasa , cea spre incapere, si cea din interiorul lampii este poroasa. peste acest plastic, este asezat in alt plastic, carbonic sau asa ceva, e transparent ca sticla.Acesta, este sezat peste cel alb si este pe nivelul ledurilor iar cand acestea se aprind, plqsticul e luminat prin canturi. Peste acest al doilea plastic, este lipita o folie alba cu inprimeuri, pentru a reflecta uniform lumina... cred eu
in felul acesta , lampa are o lumina uniforma pe toata suprafata sticlei... 53 x53 are suprafata de iluminare, cu leduri asezate pe 2 laturi opuse si are 105 leduri pe latura
Datele de pe lampa 34W, 4000k... nu stiu cum e cu K-ul asta dar... sunt orbitoare lampile astea
Bun... sa revin la planul meu..
pentru acest proiect am asa
-lampa modificata
-3 ventilatoare pentru server... la 12v
-traf 12v
-plastic negru caecasa capacului
-profilr dr aluminiu
-2 potentiometre. Unul pentru lumina si unul pentru ventilatoare...nu de alta dar baga aer de zboara si curentul din fire

si fac galagie... asa pot reduce turatia si si zgomotul
Pregatirea lampii
Am taiat lampa pe laturile unde nu sunt montate ledurile si am facut-o mai ingusta, adica, 13,5 x 60 iar suprafata de iluminare este 7,5 x 53, dar am modificat putin lampa..era frumos sa pot sa o montez la fel, era plata si...
Prin taierea plasticului, acesta se matuieste si ledurile nu mai lumineaza uniform si nici la puterea lor asa ca , nu am mai utilizat al doilea plastic , transparent, si am deslipit folia alba pentru reflexie si am creat o mica bolta reflectorizanta dupa care am creat o cutie cu grilaje de ventilare, pentru lampa