[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ionionut
Forum Index » Profile for ionionut » Messages posted by ionionut
Message
Om bun, tot repeti chestiunea cu subiectul neinteles... Dupa tine, nu exista nicio legatura intre miscarea apei si pompa filtrului !? Intre functionarea continua a pompei si zgomotul produs de aceasta !? Doresti sa deschidem câte un topic nou pentru fiecare fraza !? Koala, 'zau asa !
Re-re-revenind ontopic: Solutia cu carcasa de polistiren NU da roade, ba dimpotriva. O carcasa, din orice material, se comporta ca o cutie rezonatorie, si o sa vezi/auzi ca huruitul e doar distorsionat, dar si mai deranjant...
Opincarule, noi incurajam ironia ascutita si sarcasmul taios, dar tu sigur stii ca, cine se trezeste jignind prosteste nu ii dezonoreaza pe ceilalti, ci doar pe el.
Mai un pic si-mi spui ceva despre mama - be my guest, crezi ca o dezonorezi pe ea !? Sau pe mine !? Deloc, dragule.
Iar cine se pretraza sa aplaude stupid astfel de mizerii (nu e caterinca, sa nu ne ascundem, e doar mizerie neghioaba si gratuita) se plaseaza in aceeasi lipsa de caracter.
Doar v-am reamintit.
Acuma ontopic, eu cred ceea ce am scris mai sus - daca cineva doreste sa ma contrazica, e liber s-o faca, ca sigur pe aici se poate si fara mârlanie.
SAU as putea sa fac asa:
iau un extern incapator, voluminos, indiferent cât de zgomotos, DAR il umplu numai 1/3 cu matrix. Restul de 2/3, apa.
Daca zice mesterul ca nu-s probleme ca un filtru PLiN sa stea 3 ore oprit, se cheama ca unul plin doar la 1/3 poate ramâne oprit de 3 ori pe atât, adica cele 9 ore ale noptii. Aa !? : )
Gabi:
Pâna la urma, daca ai sa-l citesti, sunt convins ca, pâna la urma, ai sa intelegi, dragul mieu : )))
Folosesc si eu canistre. Si damigene, si sticle de un kil. Nu pentru acvariu, dar folosesc.
Koala, stai linistit:
dupa ceea ce scrii, nu se vede ca nu intelegi discutia : ))
Ocean:
Asa este.
Koala:
Despre eleganta si gusturi nu comentez.
Despre facilitate in utilizare insa, n-am cum sa apreciez varianta canistra. Numai daca citim topicurile recente despre canistre ! Scurgeri ,,inexplicabile", montare capricioasa, garnituri, capace, sertare, cleme...
Iar cel mai enervat dintre toate - bâzâitul neîncetat pe care, am aflat, trebuie sa-l suportam, fara oprire, in toate noptile vietii noastre. Exclus ! La mine, noaptea, nu e admis nici zgomotul facut de sateliti pe orbita. Noaptea, TOTUL (inclusiv acvariul) TREBUIE sa DOARMA.
Nu zic, or fi si canistre ,,dead silent", dar e numai chestie de noroc intre atâtea variabile.
In plus, numai ideea ca, odata pornit rotorul, NU are voie sa se mai opreasca NiCiODATA, mi se pare prea mult...
Alin, tu asa stii, ca daca nu-ti pui canistra, n-ai alta varianta decât filtrare interna !? : )
Da.
N-am folosit niciodata filtru canistra, nici la dulci nici la sarate, si nu mi-a dat prin cap.
Multumesc.
Tot citesc in sfaturi ca pompa filtrului trebuie sa NU se opreasca NiCiODATA, ca NU ai voie sa opresti pompa cât timp esti acvarist. Ca in circa 12 ore moare familia lui nitro-bacter & -somonas si te pândeste deciclarea.
Eu pot intelege ca microorganismele respira, se hranesc si se reproduc mai cu dibacie intr-un flux de apa, e logic. Dar sa moara ca le-ai oprit tu pompa peste noapte si sa se demoleze filtrarea bazinul, haidi bre...
Ar insemna ca niciun iaz sa nu detina bacteriile filtrarii, sau ca balta mea cu koy din ograda (unde pornesc pompa efectiv din an in pasti) nu ca sa se decicleze, dar sa nu aiba filtrare biologica deloc ! Or asa ceva, la câti biscuiti bobineaza crapcenii intr-o vara, este exclus.
Asadar, daca vrea sa-mi explice orisicine cum e aia cu pompa filtrului care n-are voie sa stea nici noaptea, ca se asfixiaza poporul bacterian si se duce pe copca stabilitatea acvariului, ascult cu interes.
Numai sa va zic ce patesc de cateva zile cu un mare lant national de petshop-uri, ZooCenter.
Duminica trecuta, intrand intamplator pe site-ul lor, vad un anunt mare ca iti livreaza din magazin, daca domiciliezi in aceeasi localitate. Ba mai mult, daca suni pana in ora 14, iti trimit in aceeasi zi.
Chiar aveam nevoie de ceva plante si cativa pesti, niste banalitati, zic ia sa-mi comand si eu.
Sun la telefonul magazinului de-aici din iasi, o voce mieroasa imi spune ca doar martea si vinerea se fac livrari. Na, bun si asa !
Revin deci marti dimineata. Alta voce senzuala imi zice, cu parere de rau, ca trebuia sa sun luni ca sa-mi programeze livrarea pentru marti. Dar cand am sunat prima data, mi-a spus ca trebuie sunat cu o zi inainte? Deloc. Urmatoarea zi de livrari e vineri. Na, bun si asa !
Acum ma prinsesem, asa ca sun joi dimineata sa ma programeze pentru vineri.
Alta voce, de data asta una virila: da, se poate, ce doriti sa va livram? Incep sa spun ,,ceva pentru acvariu", la care vocea groasa mi-o taie scurt: va sunam noi in 10 minute. Na, bun si asa !
Zic ok, multumesc, astept. Trec minutele, cele 10, 30, 45, hai sa-i sun tot eu. Am sunat si-am tot sunat... de raspuns, canci. Numarul n-avea whatsapp, asa ca le scriu un sms: Cât inseamna 10 minute, neseriosilor? Tot nimic.
Ma calmez, imi vine a rade si, in gand, ii bag undeva definitiv.
Peste vreo 3 ore, incepe sa sune telefonul. Probabil gasise cineva sms-ul si voia sa vada cine si de ce e nemultumit !
Normal ca nu le-am mai raspuns, imi ajunsesera cele 3 conversatii anterioare pline de succes.
... cam atat despre seriozitatea marilor magazine.
Si pietrele actuale erau deosebite, in acvariu aratau de poveste, dar apoi le-ai invelit in vreascuri si masa vegetala...
Sigur ca nu e rau, Doamne fereste, dar nivelul de la care pornise treaba era altul.
Pe acela am vrea sa-l vedem !
Atunci, ca sa nu patesc dreaq' si eu vreun block banbus ca raspandesc panica printre acvaristi, revin, recunosc, regret, si arat:
1. metalu' in acvariu ,,e de bine", face bine (ca sa nu faca rau), sunt numai mituri urbane, rurale, taranesti, pasuniste sau ciobanesti 9.999,9 %, si
2. imi fac ORICAND acvariu in lighean de aluminiu, cu filtru de cupru stil Bibanu' plus Babanu', ca Bastanu', cu tevi de plumb (ca doar cu plumb se prinde peste, si aproape ca n-a murit nicio balta).
Man, peace man !
Humbert, daca nu crezi ce spun eu, pune niste capete de teava de cupru, sau de aluminiu, sau un robinet de bronz, in orice acvariu populat (indiferent - dulce sau sarat).
Vezi ce se intampla cu vietatile de acolo si apoi te asigur ca nu ,,trebuie sa explic mai mult".
Metalele nici nu se ,,evaporeaza", nici nu se dizolveaza )
in schimb, ele oxideaza.
Asta in afara de otelul inox, caruia ii vine numele, culmea, de la inoxidabil. Pana si el mai oxideaza, insa elibereaza in apa doar oxid de fier, care nu e atat de ostil vietii.
Cristian, esti sigur ca rezultatul reactiei dintre apa si metale este detectat clar de TDS-metru, acest rezultat nefiind practic un solid dizolvat? Nu stiu, doar intreb.
Cum sa nu existe diferente intre apa de osmoza si apa distilata !?
Diferentele pot fi uriase, in functie de tipul instalatiei de distilare:
Daca distilatorul are componentele de fierbere sau de condensare din bronz, din cupru, din aluminiu, aceste metale se vor regasi categoric in apa distilata.
Despre efectele cuprului sau aluminiului asupra nevertebratelor, nu cred ca mai avem dubii, sunt letale.
Ma indoiesc legitim ca instalatiile de distilare industriala a apei exclud toate aliajele metalice, in favoarea elementelor din inox sau sticla.
Nu stiu ce ti-a creat disconfortul asta.
Te-am intrebat frumos daca nu speri sa ti se dezvolte coralii.
Fiindca noi, toti, vrem sa ,,creasca" ceea ce avem in acvariu, e insusi sensul acestui hobby...
Acuma, cred ca stii: chiar si numai 2-3 fraguri din ce exista acolo pot, in conditii bune, sa umple complet acel acvariu. Tu le oferi conditii bune, si ai inghesuit, deja, cateva zeci de fraguri.
Azi e superb... dar cum vezi treaba in perspectiva? Simplu.
Ce-i asa filozofic, asa ,,penibil", asa ,,rautate", asa ,,aiurea" in banalitatea asta, numa' tu stii : ))
Multumim frumos ca ,,nu-ti bati capul" cu ce te intreaba cititorii topicului tau, foarte dragut : ))
Te asteptam pe aici cand vei fi mai odihnit, ca sa poti ,,patrunde" strafundurile abisale a ceea ce te-am intrebat.
Hai Romania ! : )
Splendid !!
Singura intrebare:
De ce nu speri deloc sa ti se dezvolte/extinda coralii !?
Acvariul tau e ca vinul meu de capsunica: excelent, cu un prezent spectaculos, dar fara viitor prin invechire.
Ai umplut gradina cu flori din piata, nu mai ai ce sa astepti de la ea in perspectiva : )
Foarte frumos, dar cu mai putina personalitate decat in varianta doar cu pietre.
Radacinile sunt aranjate aproape paralel, egale, asemanatoare si, din pricina gruparii cate doua, dau impresia unor degete ce se plimba pe nisip.
E cam ,,randuita" treaba, in natura lucrurile arata mult mai dezordonat.
Dar repet, foarte frumos !
Alex Florian, am inteles cu totii, si speta, si revolta, si pedagogia, si ancheta, si buletinul... Dar cum NU il onoreaza pe Andrei afacerea, la fel NU te onoreaza pe tine escaladarea spre infinit a chestiunii.
Deja imi da o stare proasta cand tot vad topicul asta, alimentat continuu cu lamentari inutile.
Suficient, multumesc mult pentru intelegere : )
 
Forum Index » Profile for ionionut » Messages posted by ionionut
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com