[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darthradu
Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
E ok in acvariu, filtreaza apa, e semn ca sunt conditii bune.
Judecand dupa marimea pestilor, cam ce marime are acvariul asta? http://i188.photobucket.com/albums/z241/ssantac/2011-08-15_15-43-24_795.jpg
Eu am lasat geamul din spate mai scurt/scund cu 5cm decat restul, cutia de overflow am pus-o in exterior. Practic partea de sus a geamului din spate este partea de jos a dintilor de la overflow. Flanse pui ce gasesti, in sensul sa gasesti si freza pentru dat gaura in sticla dupa aceea, si sa gasesti si tevaraia pvc adecvata.
Un calculator pentru cata apa curge gasesti la http://www.beananimal.com/articles/hydraulics-for-the-aquarist.aspx
Vad acolo un 40mm ca si latime si-ti spun cu mana pe inima ca e prea putin Latimea asta o iei dupa ce stabilesti ce gauri dai, pentru ca in functie de alea si flansele au un diametru exterior, care pentru teava de 20mm ajunge la 60mm sau pe acolo. Ar fi bine sa ai 3 gauri ca sa bagi si returul pe acolo.
Cu alte cuvinte cutia de la overflow ti-o dimensionezi dupa ce gasesti masurile pieselor de pvc pe care o sa le pui acolo. Grosimea tevilor in functie de pompa de retur. Pompa de retur in functie de skimmer si in functie de cat vrei s-o folosesti pe post de flow in acvariu sau pui pompe de valuri.

-ce diametru trebuie gaura din sticla ce diamentru flansele sau stut de recipient cum se numeste cle care face legatura cu cutia exterioara.
Cum am spus mai sus, ce gasesti de calitate si accesibil Cred ca ar merge un 20mm interior.

-la ce distanta trebuie centrul gaurii fata de marginea de sus, la ce distanta sa fie minimul partii perforate cat de adnca sa fie cutia aia din interior (am inteles ca daca e prea adanca e posibil sa fie zgomotos ceea ce nu imi doresc)
Nu stiu sa-ti raspund pentru ca eu am facut alt sistem, insa zgomotos devine daca circuli prea multa apa, pe o suprafata prea mica, pe o inaltime prea mare. Adica poti sa ai adancime si 2 metri ca daca circuli 2picaturi pe ora nu o sa faca zgomot

-e ok ce am facut, e suficient? ce distanta trebuie sa am intre gauri fara sa pun in pericol sticla?
Iar nu stiu sa-ti raspund exact, in general cu cat mai mare distanta cu atat mai bine. Pentru ca eu am facut altfel am putut lasa distanta intre gaura si latura geamului cat sa-mi incapa flansa si o grosime de geam.
Problema e ca imi e foarte greu sa curat overflow-ul fara sa-l opresc. E greu sa scoti melci/pesti/hermiti din el, etc. (eu nu am dinti la overflow) http://img.plici.ro/image/erS

- intentionez sa folosesc niste magneti pentru fixare
Aici sigur iti spun ca ar trebui lipita cu silicon, sa fie etansa.
Astea nu mor de la sine cand raman fara aiptasia?
Eu am pus leduri chinezesti de 3W, ca si nuante am gasit royal blue, alb rece, 20000K si violet.
Am documentat aproape totul (de la radiator la asezarea ledurilor) undeva pe la hardware. Avem norocul sa-l avem pe kirucd ca membru si astfel am facut si niste masuratori PAR.
Per total sunt multumi . Am 3 canale a cate 24leduri leduri@500ma: royal blue, 20000k si alb rece combinat cu violet. Fiecare canal are acelasi nr de leduri mergan pe premiza ca din albe pot inlocui sau pot dimma canalul respectiv.
Macar o alarma la telefon pun si tot nu mai las osmoza libera )
Pompom!

image image image image
Nu stiu cu ce masori, insa din ce am citit aici http://www.advancedaquarist.com/2002/11/chemistry nu e problema cu raportul alkalinitate/calciu atata timp cat e in parametrii. Mai pe scurt daca ai calciu intre 380-450ppm si alkalinitatea intre 7-11dkh esti ok indiferent daca e 7dkh si 450ppm sau 11dkh si 380ppm.
Tu ai masurat o diferenta de 0.5dkh, pai eu iti scot diferenta aia in 2 teste consecutive, ba din eroarea mea, ba a testului, ba a echipamentelor, etc
Pentru ca 9 e fix intre 7 si 11 iti recomand sa te invarti in jurul valorii aleia, sau macar sa-ti faci probleme/aditii cand o sa vezi o scadere de peste 1dkh. Practic ai putea sa ridici acum cu 1dkh, monitorizand calciul si salinitatea (in functie de solutie calciul scade si salinitatea creste) si daca esti intre valorile alea de sus e bine.

Despre lumina, daca ai chestii care fac fotosinteza, eliberand oxigen care la randul lui creste ph-ul e cat de cat normal sa-ti oscileze ph-ul in functie de ce lumina le dai. Pe de alta parte,daca ai sonda electronica fixa, verifica sa nu ai valori diferite de ph cu lumina stinsa/aprinsa.
Eu masor ph-ul odata la 2-3-4 saptamani, daca e in jur de 8 e ok )
Cat despre lumina potrivita vietuitoarelor asta doar ele iti pot spune.

Disclaimer: scriu de pe tron, am acvariu de doar 3 luni, sunt de parere ca masurarea parametrilor apei intr-un mod abuziv nu face bine la creier Adica e bine sa masori, nu e bine sa-ti faci ganduri negre ca e 0.01 in loc de 0.03 (desi in cazul de fata, daca vorbim de PHosfati, e nasol)
Uite aici cum arata de sus, ca la tine nu se vede
https://youtu.be/t8kwJHgW_mc
Daca era majano probabil ca erau mai multe pana acum, pe de alta parte poate inmultirea lor o sa explodeze brusc
Nisipul ridicat de clown e cea mai mica problema, pe langa ce sapa pistoletul. INSA la mine sare nisip/praf/chestii din pietre, efectiv te uiti la piatra, toate animalele la locul lor, si deodata PUF, sare ca un jet asa de praf, ca si cum ceva din piatra se joaca cu un pistol de facut praf. Mai clar acum?
Pentru ca azi m-am uitat la acvariu ca la cinema va aduc la cunostinta urmatoarele:

Al 2-lea chromie l-am urmarit cum a inceput sa cada usor inspre fund, mai facea un cerculet, se oprea cu botul in geam, ca pana la urma sa se opreasca de tot pe fund.

Cinctus a decis ca vrea ca argatul sau, pistolarul, sa faca tuneluri prin nisip in toata jumatatea de spate a acvariului, de unde si "praf"-ul din coloana de apa. Cred ca fac contrabanda cu ceva pentru ca se opresc si se retrag cuminti la ei acasa cum ma vad ca ma apropii de acvariu. La scurt timp dispare si "praf-ul".

Mi se misca alga aia rosie ciudat, gen plm, ciudat Ce sa vezi, am un crab nepoftit, cred ca e crab, am vazut ceva asa negricios care si-a rupt o bucata de alga si s-a retras linistit intr-o piatra. Am apucat sa fac si o poza,insa nu se distinge nimic.
http://img.plici.ro/image/oSu

Asadar din pestii noi , 2 s-au dus, au mai ramas 2 ) Dr. Ing. Cinctus si domnisoara cu coada galbena care a venit oricum in plus.
Despre domnisoara nu stiu ce sa zic, am citit ca devin agresive, insa nu cred ca din cauza ei s-au dus chromisii. Adica in timp ce murea vizibil, si se lasa inspre fundul acvariului, a fost lasat in pace...ma gandesc ca daca era sa fie pe smardoiala atunci era momentul unui atac, si totusi donsoara culegea aievea chestii de pe geam.
Pe de alta parte, pe chromie l-am pescuit din overflow, ceva l-a facut sa ajunga acolo ... ori a ajuns de blegit ce era ori l-a alergat donsoara. Cat avea pereche, desi stateau in coloana apei, pareau multumiti de conditii.

Ceilalti pejti, si anume 2 clowni, 1 firefish, 1 damsel, 1 yellow watchman par sa fie in regula. Le-am luat azi doua tipuri de papa, artemie+spirulina si artemie+usturoi, sper sa compenseze lipsa de alge de pana acum. Am mai vazut si un marine qvintet care are 5 combinatii diferite pe o singura folie, a folosit careva?

Nu stiu ce sa fac, mi-as mai lua niste chromisi, insa pe site-urile de specialitate se spune ca-s rezistenti si plm, pe forumuri ca mor a prosti, de stres ori de sindromul highlander(there can be only one-se casapesc intre ei) si ulimul ramas moare ca de ce a ramas singur.
Acu, pe de alta parte nu mi-as lua musai chromisi, dar nu prea stiu ce sa iau, si as vrea sa iau ceva acu rpd pana nu se strica vremea de tot. Motivul e simplu, se taie greu cuburile alea congelate)))

So, voi ce ziceti?
In timp ce ma uitam pe net sa gasesc un impostor, am descoperit ca am si d-astia
http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2437122
Alt problem, de cand am scris mesajul anterior m-am dus cu treaba, cand m-am intors mi s-a parut ca in acvariu e ceata... Apa era albicioasa. Daca te uiti indeaproape poti vedea particulele fine cum plutesc. Nu am nici cea mai vaga idee de ce.

Ma, in plm, sare nisip frate aiurea din pietre, de dupa pietre, de sub alge, ceva il misca.
Si s-a dus in plm si SCOICA frate, intr-o zi o vazusem deschisa, azi plm nu mai e acolo. Cred ca a papat-o hermitul asta albastru care e destul de mare, insa asta sta cuminte pe piatra acum, nu face el nisipu praf.

La necunoscut se adauga si un clown care da de zor cu coada prin nisip.
Broblem, chromisul inchide/deschide gura f repede, ceilalti pesti par ok. Isi face veacul intr-un colt in partea de sus a acvariului. Nu am vazut semne de agresiune din partea domnisoarei.
Parca azi dimineata n-au mancat la fel de bine.
Ca si masura, ca atat ma duce capu, o sa le dau mai putina mancare, eventual o sa le dau si mancare pt 'vegetarieni'. Pana acu le dadeam un cub de artemie sau mysis pe zi, juma dimineata si juma seara.
Ia spune nenea, update-uri ceva? Ai luat alt test, ai facut ceva? L-ai lasat asa?
Azi am gasit chromies-ul ramas in overflow, l-am scos.
Acuma sper ca va imaginati cat bulan am avut ca a intrat singur in plasa ca eu am overflow-ul lat de 5cm
Am facut marti, o sa mai fac luni.
Frumosi foc aia...

"La panda"
image
Anemona de atunci se plimba nonstop, e mica, colorata normal, i-am vazut gura astazi, era ceva gen un crater alb cu diametrul de 10mm si centrul de 3-4mm.
Frumos, nu stiu de ce dar la toti restul par pietrele asezate mai frumos ca la mine, ori aveti voi coralii asezati in puncte cheie

Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Go to: