Pentru ca azi m-am uitat la acvariu ca la cinema va aduc la cunostinta urmatoarele:
Al 2-lea chromie

l-am urmarit cum a inceput sa cada usor inspre fund, mai facea un cerculet, se oprea cu botul in geam, ca pana la urma sa se opreasca de tot pe fund.
Cinctus a decis ca vrea ca argatul sau, pistolarul, sa faca tuneluri prin nisip in toata jumatatea de spate a acvariului, de unde si "praf"-ul din coloana de apa. Cred ca fac contrabanda cu ceva pentru ca se opresc si se retrag cuminti la ei acasa cum ma vad ca ma apropii de acvariu. La scurt timp dispare si "praf-ul".
Mi se misca alga aia rosie ciudat, gen plm, ciudat

Ce sa vezi, am un crab nepoftit, cred ca e crab, am vazut ceva asa negricios care si-a rupt o bucata de alga si s-a retras linistit intr-o piatra. Am apucat sa fac si o poza,insa nu se distinge nimic.
http://img.plici.ro/image/oSu
Asadar din pestii noi , 2 s-au dus, au mai ramas 2

) Dr. Ing. Cinctus si domnisoara cu coada galbena care a venit oricum in plus.
Despre domnisoara nu stiu ce sa zic, am citit ca devin agresive, insa nu cred ca din cauza ei s-au dus chromisii. Adica in timp ce murea vizibil, si se lasa inspre fundul acvariului, a fost lasat in pace...ma gandesc ca daca era sa fie pe smardoiala atunci era momentul unui atac, si totusi donsoara culegea aievea chestii de pe geam.
Pe de alta parte, pe chromie l-am pescuit din overflow, ceva l-a facut sa ajunga acolo ... ori a ajuns de blegit ce era ori l-a alergat donsoara. Cat avea pereche, desi stateau in coloana apei, pareau multumiti de conditii.
Ceilalti pejti, si anume 2 clowni, 1 firefish, 1 damsel, 1 yellow watchman par sa fie in regula. Le-am luat azi doua tipuri de papa, artemie+spirulina si artemie+usturoi, sper sa compenseze lipsa de alge de pana acum. Am mai vazut si un marine qvintet care are 5 combinatii diferite pe o singura folie, a folosit careva?
Nu stiu ce sa fac, mi-as mai lua niste chromisi, insa pe site-urile de specialitate se spune ca-s rezistenti si plm, pe forumuri ca mor a prosti, de stres ori de sindromul highlander(there can be only one-se casapesc intre ei) si ulimul ramas moare ca de ce a ramas singur.
Acu, pe de alta parte nu mi-as lua musai chromisi, dar nu prea stiu ce sa iau, si as vrea sa iau ceva acu rpd pana nu se strica vremea de tot. Motivul e simplu, se taie greu cuburile alea congelate

)))
So, voi ce ziceti?