[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darthradu
Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Pana una alta are careva datele de contact ale userului sTTTk ca are un bazin pe care l-as lua macar de testele pentru filtre, valuri si scape.
Foarte edificative ultimele 2 raspunsuri. Va multumesc.
Din pacate o sa asteptam acu 30 zile pana punem apa in el
Ah inca ceva, ma certam cu al batran pe wavemaker.
In sensul ca eu as pune un wp-10 dar el zice ca e prea puternica si ca are deja 2 mai mici de 2000l/h
Am inteles ca tre sa fie ceva mai "late" astea de marin, daca punem in spate despartitorul o sa trebuiasca sa-l facem "adanc" de minim 55 ?

Curat curat n-o sa fie ca o sa se vada "facatoru' de valuri"

Un video "ceva in genul" https://www.youtube.com/watch?v=BWsOVpA3FJQ
Ok, pentru ca spatiul nu ne permite se doreste un acvariu fara sump, fara filtru extern, cat mai compact in sensul de chestii care sa iasa din el sa fie doar firele de alimentare pentru diverse.

Spatiul ne-ar permite un 60x40x40, ba chiar si un 70x45x40 insa aici nu stiu daca o sa ne mai permita dpdv al greutatii.
Deci am avea 2 variante 96L si ~126L. Pentru ca Batman ar vrea si (mai mult de 2) pesti/anemona si pentru ca s-ar intretine mai usor eu as inclina catre cel de 126L, insa discutia se va purta pentru cel mai mic.

Pentru ca nu avem cum sa tinem nimic extern (sump/filtru) nu ne ramane decat sa punem un filtru intern complet submersat sau sa compartimentam acvariul pentru un "in tank sump" in care sa tinem un filtru mecanic/biologic/incalzitor/racitor/bule/alge verzi/etc. Astfel incat "display-ul" sa fie aproape un cub, iar in partea stanga sa fie un dreptunghi negru care sa ascunda "high-tech-ul".

Pentru ca o poza spune o mie de cuvinte vedeti atasamentul. - legat de atasament, se pot face 3 compartimente, se poate adauga o pompa de recirculare daca "facatorul de valuri" nu o sa asigure o circulatie cat de cat a apei prin "sump".

Pentru inceput ziceam sa punem incalzitor/ceva de plimbat apa/nisip viu/apa sarata fara lumina adaugata timp de 1-2 saptamani sa vedem daca ies carcalaci din el dupa care sa adaugam niste piatra vie pentru alte 2-3 saptamani cu urmarirea carcalacilor fara nici un schimb/adaugat de apa in acest timp. Urmand ca dupa ce incepe sa treaca mazga maro sa adaugam lumina + schimburi de apa.

Daca este prea "copilareasca imaginea" va pot arunca un 3D
Te las pe tine sa ai majuscula daca e
Buna fetele, tzop si eu cu un motiv intemeiat, e de fapt acvariul nostru
O sa citesc ce s-a scris pana acu si revin (muream de nerabdare sa va salut)

Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Go to: