Si mai e o problema, cred ca am aruncat un kg de nisip aspirand maroneala de pe fund, daca o tine asa o sa fac bare bottom )
Am facut aseara curat, am schimbat apa etc. O sa mai trag niste schimburi de apa. Azi tre sa plec dar maine opresc skimmerul si bag si un bioptim.
Ok sa mergem pe varianta ca nu am bacterii, desi luati in calcul si urmatoarele aspecte.
In stratul de nisip 4-5 cm am unele zone cu bule de nitrogen, in sump pe suprafata apei se formeaza din cand in cand acea spuma bacteriana.
O sa fac un schimb de apa, sper ca apuc, aspir iar ciano ala de pe nisip, curat geamuri and shit. Iar dupa o sa-i dau cu bioptim/biodigest in nas cu skimmerul oprit.
Pai am skimmer, un nac 7 care functioneaza de la inceputul acvariului. Saptamanal scurg din el cam un deget de apa cacacioasa
De cand am facut reactorul la picatura am pus si bioptim si biodigest in acvariu si nopox in reactor - acu vreo 4-5 saptamani?
Ulterior am deschis reactorul sa-i pun o presetupa si mirosea a nopox cam la o saptamana asa...
De mentionat ca dupa ce sterg geamurile super jegoase skimmerul imi da pe dinafara, la fel a facut si dupa ce i-am pus bioptim/digest.
Apa schimb aprox 5% saptamanal, mancare le dau de 2 ori pe zi aprox 2/3 de cub.
Apa din reactor dpdv nitrati e la fel ca aia din acvariu.
Nu scad nitratii neam, stau la 10ppm fix, cu tot cu picatura chinezeasca. Problema e ca n-am mai schimbat apa saptamanal si acu par sa fi sarit de 10. Si am si nenorocirea aia de ciano care s-a pus pe nisip dupa ce am curatat geamurile.
Parerile ie impartite Lumina trebuie sa fie buna si pt corali si sa-ti placa si tie, iar ce-ti place tie nu e neaparat bine pt corali. Pestii pot sa stea si pe intuneric ca n-au probleme Daca e in sistem diy eu as pastra doar albastre/royal blue/albe si 5violet si as lua leduri chinezesti de 3w. daca vrei neaparat cree cred ca mai bine este sa vb cu userul Shubi de aici de pe forum, are leduri, are cnc, are radiatoare, iti da lampa de-a gata.
Ahem, deci se aspira... Interesant e ca a aparut de cand inchide lumea usa la balcon noaptea ca se caca pe ei de frig. Bine ... n-am aspirat vreodata substratul si geamurile iar am "uitat" sa le sterg vreo luna. Ba chiam mi-am luat tunze long d-ala ))
Sper sa n-am viermalai ca n-am observat, eu ma gandesc ca l-a mancat pistolaru pe goby ca prea pusca el ibtr-o seara asa a prost. N-am stat sa bag mana in acvariu la 8dimineata.
Ba da, am scris mai sus ca am un crab. Dar e mic si nu cred ca a mutat el piatra, sau ma rog sa o miste de la loc incat sa cada. Problema e ca nu mai sunt aia 2, Cinctus+crevete.