[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Peninsula mixed reef - planning  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Detaliez si eu ce vreau sa fac:
Ma opresc spre 60/30/35 deoarece imi place mai mult decat un cub cu latura de 40....
Am spatiu pentru filtrare stand-ul plus un loc langa acvariu in care as putea face stand in care as putea integra un bazin cu ampatamentul de 50/60/h cat o vreau, stand-ul ar fi de un metru inaltime, sa zicem ca as avea sump in stand si refugium Deep Bee Sand sau alge si piatra vie, l-as conecta cu sump-ul cu o gaura in sump plus teava.
Skimmer bubble magus
Un vortech mp10wQD
Recirculanta eheim compact plus 1000
Lampa sa zicem 25 leduri cree si pe viitor ceva de firma calitativ
Piatra vie
Un reactor cu pat fluidizant pentru rowa si niste/un reactor pentru bionitrat ex, cabon, etc.....de matrix nu as avea nevoie ca as avea refugium
Ca si corali am de gand un mixed reef...
As mai avea variante inlocuitoare un Innovative Marine fusion 20 cu skimmer ghos, vortech.....sau bazinul plus un deltec mce 600 plus vortech dar parca as tinde spre cel enumerat mai sus si nu all in one.....
Daca vrei sa imi dai sfaturi iti spun ca plec de la un buget de sart de 1000 euro/lire dar am deja lampa aproape completa pentru noul acvariu plus recirculanta si o parte din piatra...

My nano reef

[Email]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si urmatoarea varianta cand o sa apara??????
ca nu te opresti tu aici.........
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

georgemonda wrote:si urmatoarea varianta cand o sa apara??????
ca nu te opresti tu aici.........

Nu mai apare ca nu mai e mult timp!!!!
Ma opresc la asta!

My nano reef

[Email]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu stiu de ce, da nu pot sa te cred
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:Nu mai apare ca nu mai e mult timp!!!!
Ma opresc la asta!

Ma dezamagesti profund!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cred ca acesta e procesul prin care primesti (sau nu) finantare de la investitori.
Cu cat vii cu un proiect mai bine pus la punct, cu o viziune de viitor, cu atat ai sanse mai mari sa obtii finantarea.

Cam asa se intampla in Romania cu proiectele europene.

Daca l-as intreba pe Ricardo sau pe Dragos, ar veni cu un plan de realizare pe etape, cu schite, desene de concept, buget, riscuri, plan de intoarcerea investitiei (in gratare, friptane, mici si damigene).

Acum cu toata sinceritatea, daca as pune echipament la bataie, as face-o pentru un pusti cu viziune dar care nu-si permite sau pentru una din fetele cu plantate, ca sa demonstrez ca poate iesi ceva fain si cu echipament second hand si fara sump.

Cand eram in clasa a VI-a mi-a promis maica-mea ca imi cumpara acvariu daca iau un loc 1, 2 sau 3 la o Olimpiada Nationala. Am reusit un loc doi abia in clasa a VIII-a, dar acvariu n-am vazut. Dupa cum se vede, asta m-a lasat cu sechele si asa am sfarsit la 35 de ani cu casa plina de acvarii.

[Avatar]

IP:

pe vremuri acvaristica era un lux nu un hobby.
primul acvariu l-am avut la 7 ani(un borcan de muraturi de 10 litri---serios vorbesc) si prima pompa de aer afost o camera de la la o roata de la dacia tatalui meu
pe care o umflam cu pompa inainte de a merge la scoala in fiecare dimineata. pentru cinci carasei ......
dar eram foarte entuziasmat.
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:Cred ca acesta e procesul prin care primesti (sau nu) finantare de la investitori.
Cu cat vii cu un proiect mai bine pus la punct, cu o viziune de viitor, cu atat ai sanse mai mari sa obtii finantarea.

Cam asa se intampla in Romania cu proiectele europene.

Daca l-as intreba pe Ricardo sau pe Dragos, ar veni cu un plan de realizare pe etape, cu schite, desene de concept, buget, riscuri, plan de intoarcerea investitiei (in gratare, friptane, mici si damigene).

Acum cu toata sinceritatea, daca as pune echipament la bataie, as face-o pentru un pusti cu viziune dar care nu-si permite sau pentru una din fetele cu plantate, ca sa demonstrez ca poate iesi ceva fain si cu echipament second hand si fara sump.

Cand eram in clasa a VI-a mi-a promis maica-mea ca imi cumpara acvariu daca iau un loc 1, 2 sau 3 la o Olimpiada Nationala. Am reusit un loc doi abia in clasa a VIII-a, dar acvariu n-am vazut. Dupa cum se vede, asta m-a lasat cu sechele si asa am sfarsit la 35 de ani cu casa plina de acvarii.

Chiar daca as avea viziune totusi nu ar fi corect sa imi dai echipamente atata timp cat totusi sunt sponsorizat de parinti, bunici si nu ar fi corect fata de cei care nu isi permit....
Normal ca daca as vrea sa imi fac o crescatorie de corali as avea sponsorizare consistenta din partea bunicilor dar nu sunt in stare totusi de asa ceva.....oricum daca imi fac refugium il pot transforma usor pe viitor in bazin de fraguri.....
Ai demonstrat cu acvariile tale ca se poate si fara sump, dar daca tot am posibilitatea sa imi fac sump nu vad de ce as evita sump-ul.
In legatura cu echipamentele second, in Romania nu gasesc o gama chiar atat de variata de echipamente cum sunt la voi!
Off topic: Azi am vazut peste 7 masini de Anglia in oras, deci vin turisti in Roamania!, nu erau proaspat cumparate, erau de Anglia ca se observa.....

My nano reef

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:... Daca l-as intreba pe Ricardo sau pe Dragos, ar veni cu un plan de realizare pe etape, cu schite, desene de concept, buget, riscuri, plan de intoarcerea investitiei (in gratare, friptane, mici si damigene)...

Bah Andrei, asta e o treaba care "vine cu varsta". ... ficatul e un organ care tre' antrenat si sustinut in mod constant, daca vrei sa n-apuci pensia.
Cand plm vii in Bucuresti? Pe 15 iulie plec in Grecia, si mai vin inapoi abia dupa 5 august.
Sa nu zici ca nu ti-am zis!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cand o sa reusim sa ne intalnim intr-un final, or sa fie lacrimi, alea alea.
Vin pe 10 seara si plec la munte pe 11 dimineata. Am o banuiala insa ca o sa fiu inca prin Ro la intoarcerea ta, dar nu stiu cand te intorci tu si cand plec eu, la mine in casa canta gaina cand e despre venit in Ro, ca atare nu m-am interesat, going with the flow.

Pentru Strumf: oamenii destepti si bogati nu se jeneaza sa ceara si sa prineasca, de asta sunt bogati, si destepti. Bogatia din furat e o anomalie, o recunosti cand vezi boss-ul aruncand cu bani. Cine munceste fiecare banut nu arunca cu banul si nu se comporta ca un boss, ci ca un om normal si educat.
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:Cand o sa reusim sa ne intalnim intr-un final, or sa fie lacrimi, alea alea.
Vin pe 10 seara si plec la munte pe 11 dimineata. Am o banuiala insa ca o sa fiu inca prin Ro la intoarcerea ta, dar nu stiu cand te intorci tu si cand plec eu, la mine in casa canta gaina cand e despre venit in Ro, ca atare nu m-am interesat, going with the flow.

Pentru Strumf: oamenii destepti si bogati nu se jeneaza sa ceara si sa prineasca, de asta sunt bogati, si destepti. Bogatia din furat e o anomalie, o recunosti cand vezi boss-ul aruncand cu bani. Cine munceste fiecare banut nu arunca cu banul si nu se comporta ca un boss, ci ca un om normal si educat.

Cand va intalniti cred ca nopox-ul intra in lista lichide pe cale de disparitie !
Nu sunt bogat, dar am ce-mi trebuie, se numeste mai mult hotomanie sa ai banii si sa ceri de la altul numai ca sa nu ti-i consumi pe ai tai !

Comportamentul meu vis a vis de chiestia asta nu e de boss ci de om normal si educat!
De pe 15 pe topicul lui koala o sa fie salata!

This message was edited 2 times. Last update was at 20/06/2015 07:48:07

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:Cand o sa reusim sa ne intalnim intr-un final, or sa fie lacrimi, alea alea...

... la mine in casa canta gaina cand e ...

Parca vad ca ne pupam pe gura!

Cat despre CAT si CAND canta gaina, sta tranquillo... la toti e asa, numa' ca unii nu recunosc!
Blue14 wrote:... De pe 15 pe topicul lui koala o sa fie salata!

O sa fie o poola!
Am de gand sa blochez topicul... ii dau drumu' abia cand ma intorc, ca sa n-aveti ce face!
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sunt curios unde se muta hahaiala.

[Avatar]

IP:

Eu zic sa isi inchida toate topicuri-le/topice-le.....

My nano reef

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:
Cand va intalniti cred ca nopox-ul intra in lista lichide pe cale de disparitie !
Nu sunt bogat, dar am ce-mi trebuie, se numeste mai mult hotomanie sa ai banii si sa ceri de la altul numai ca sa nu ti-i consumi pe ai tai !

Comportamentul meu vis a vis de chiestia asta nu e de boss ci de om normal si educat!

Strumfule, o sa ajungi ca Iliescu, sarac si cinstit. Si neinteresant.

Daca gandea Donald Trump ca tine, era si America acum unde e Romania (comparatie nu e sarcastica, adevarul e ca ei au ajuns cam pe unde era Romania prin 1985, adica dictatura si abuzul e in floare).

Ca sa iei banii altuia nu trebuie sa fii sarac, ci destept. Adica sa ai idei care sa convinga. Cat de bogat esti e irelevant.

Iar cu nopox-ul, te inseli. Ala era tata, eu nu beau mai mult de doua beri de ghimbir pe an.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2015 13:39:07

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Acum Blue o sa raspunda ca a inteles, dar merg la pariu ca nu a inteles nimic

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

+1 pentru nen'too Pavelescu!
Precis asa o sa fie!

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:
Blue14 wrote:

Strumfule, o sa ajungi ca Iliescu, sarac si cinstit. Si neinteresant.

Daca gandea Donald Trump ca tine, era si America acum unde e Romania (comparatie nu e sarcastica, adevarul e ca ei au ajuns cam pe unde era Romania prin 1985, adica dictatura si abuzul e in floare).

Ca sa iei banii altuia nu trebuie sa fii sarac, ci destept. Adica sa ai idei care sa convinga. Cat de bogat esti e irelevant.

Iar cu nopox-ul, te inseli. Ala era tata, eu nu beau mai mult de doua beri de ghimbir pe an.

Ok!
Berea cu ghimbir fara alcool e buna !
Nu ajung ca Iliescu!
[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:ca Iliescu, sarac si cinstit.

Numai cinstit n-a fost asta ,principalul vinovat la situatia din Ro e el, am ceva dubii si la sarac .. raportat la grosul populatiei nu e- ce bazine si-ar trage liliacu(sau multi dintre noi) cu pensia lui daa fost presedinte , toti baronii de azi lui ii datoreaza intr-un fel sau altul bunastarea in care traiesc, asa ca banuesc ca unii ii sunt/fost si recunoscatori
[Email]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: