Usor, usor, simt ca imi casuna pe carasi. Pe de o parte imi sunt dragi, dar pe partea cealalta incep sa ma scoata din sarite. I-as inlocui, dar habar n-am cu ce. Initial ma gandisem la scalari, dar ma sperie agresivitatea lor, asa ca m-am pus pe cautat ciclidute mai "calme", nici prea mari, nici prea mici si care sa nu fie urate cu draci.
Ar merge o pereche de blue acara (Andinoacara pulcher ) si una de rainbow cichlid (Herotilapia multispinosa) in loc de carasi? Se impaca/tolereaza cele doua specii?
Am relocat 2 din cei 3 carasi si am luat in schimb 4 scalari mici, mici, cam la 3-4 cm. Am socotit eu ca am timp sa-i gasesc locuinta noua celui de-al treilea caras, pana mai cresc scalarii. Problema e ca unul dintre ei a facut o fixatie pentru coada carasului si il urmareste prin tot bazinul, il ia prin invaluire si-l ciupeste de coada. Asta face toata ziua... vaneaza coada carasului. Deci trebuie sa ma grabesc cu gasitul unei case noi pentru caras, pana nu-l aduce scalarul in pragul nebuniei.
A trecut mai bine de o luna de cand am pus plantele si nu mi s-au topit inca, ba chiar anubiasul a dat o frunza noua.
Singura problema care ma deranjeaza e culoarea coridorasilor panda. Sunt cam palizi, uneori isi pierd culoarea neagra de pe inotatoarea dorsala si nu inteleg de ce.
Faye wrote:Am relocat 2 din cei 3 carasi si am luat in schimb 4 scalari mici, mici, cam la 3-4 cm. Am socotit eu ca am timp sa-i gasesc locuinta noua celui de-al treilea caras, pana mai cresc scalarii. Problema e ca unul dintre ei a facut o fixatie pentru coada carasului si il urmareste prin tot bazinul, il ia prin invaluire si-l ciupeste de coada. Asta face toata ziua... vaneaza coada carasului. Deci trebuie sa ma grabesc cu gasitul unei case noi pentru caras, pana nu-l aduce scalarul in pragul nebuniei.
Marita-l repejor.
Ciupiturile de pe coada sunt locuri bune de colonizat pentru bacterii.
Faye wrote:
A trecut mai bine de o luna de cand am pus plantele si nu mi s-au topit inca, ba chiar anubiasul a dat o frunza noua.
Asta e de bine
Faye wrote:
Singura problema care ma deranjeaza e culoarea coridorasilor panda. Sunt cam palizi, uneori isi pierd culoarea neagra de pe inotatoarea dorsala si nu inteleg de ce.
Pai le dau tetra discus, spirulina, si o data la 3 zile hrana congelata (artemia, daphnia, ciclopi, larve de tantari rosii, krill), plus ce se mai gaseste in bucatarie pentru ancistrusi si din care ciugulesc si cory; mazare, dovlecel, castraveti, cate o frunza de salata.
Testele de apa au iesit bine... poate doar PH-ul e un pic cam mare 7.6
Scalarii mei cred ca sunt de vita nobila. Se hranesc numai cu caviar. O fi bine? Depun cory trilineatus ca nebunii, din doua in doua zile, iar scalarii stiu! Se tin dupa cory si culeg toate ouale depuse. Iar ca sa fie siguri ca n-au ratat vreunul, verifica fiecare frunzulita in parte de doua ori. Nu-s prosti deloc. Am reusit si eu sa sa gasesc 9 icre, pe care le-am pus in alt acvariu. Au eclozat 5 si au murit toti puiutii cam la o saptamana... cred ca de foame. Le-am pus tetra discus faramitata pana la stadiul de faina si galbenus de ou fiert, se pare fara succes. O sa mai fac o tentativa de a obtine puiuti, dupa ce gasesc o cultura de banana worms, am inteles ca ar fi suficient de mici pentru orice alevin.
Mici modificari pe care le-am facut in ultimu' timp. Am mai adaugat anubiasi si plante de suprafata si am renuntat la microsorum care arata cam ciuruit.
Urmarea a fost ca dupa ce am introdus plante, mi-a aparut si un biofilm incapatanat de care nu reusesc sa scap. Am montat un skimmer de suprafata pe in-ul filtrului extern, dar nu e prea eficient. E posibil sa dozez prea mult fertilizant?
Dupa ce am renuntat la carasi si am mutat zebrele in alt acvariu primesc remarci de genu': "E dragut, da' pesti nu bagi?" in conditiile in care AqAdvizor imi spune ca bazinul e 94% populat. Ar mai merge si niste neoni rosii?
Multumesc! In ceea ce priveste unghiul filmarii, am o scuza (eu intotdeauna imi gasesc scuze ). Am filmat cu telefonul, iar pe coltul respectiv am pe ce sa sprijin aparatul astfel incat sa nu iasa filmuletul batait de la tremurul mainii.
Faye wrote:Multumesc! In ceea ce priveste unghiul filmarii, am o scuza (eu intotdeauna imi gasesc scuze ). Am filmat cu telefonul, iar pe coltul respectiv am pe ce sa sprijin aparatul astfel incat sa nu iasa filmuletul batait de la tremurul mainii.
Sanchi, recunoaste vecino ca nu vrei sa-ti vedem reflexia din sticla acvariului