Am inteles ca meeki ar fi o idee mai agresivi. Dar nici cu astia nu mi-e rusine. Au 1,5-2cm si se bat incontinuu. Niciunul nu avea codita intreaga cand i-am luat si ma intrebam cine le-a mancat-o. Acasa m-am lamurit. Asta fac toata ziua, se fugaresc si se ciupesc de codite. Initial i-am pus intr-un acvariu mic de 50l, acum le-am dat drumul sa zburde in cel mare. Sper ca se vor zari mai rar, sa aiba timp sa se refaca.
L.E. Aaaaa si sunt bunica!! Am 7 puiuti de cory panda de 3 zile si unul de trilineatus de 1 zi. Sa speram ca reusesc sa-i tin in viata acu' cat sunt mici si e grele cu mancarea.
This message was edited 1 time. Last update was at 29/02/2016 16:59:03
Am vazut poze aici pe forum, la nea Alex08 spre exemplu, in care se vedea reflexia fotografului intr-o bula minuscula de oxigen. Din cauza lui am spart un aparat foto d-ala compact!
Eu nu am fost nascuta sa fac fotografii...
Tine aparatul mai la distanta si apropie-te cu zoom, apasa butonul de declansare jumatate de cursa si cand focuseaza (vezi imaginea clara), declansezi. Pui apartaul pe auto cu blitz ul inchis si trebuie sa iasa ceva cu un DSLR.
Asta e minimul pe care il poti face.
"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
Am incercat Anca, la mine nu vrea si pace. Sunt aia prea mici si nu-i focalizeaza. Cred ca tre' sa pun ceva mai mare langa ei, care sa "atraga atentia" aparatului.
Intre timp am fost in cuibar si am mai colectat un cos de oua din ambele specii. Armata de cory imi fac!
Auzi? Crezi ca tu si al batran si obosit ati inventat lenea pe forumul asta? Ca sa iesi din casa tre' sa te imbraci, incalti ... eventual si-un machiaj care dureaza vreo ora... Plus ca mi-e tarseala sa nu stric proprietatea altuia. Dar iti multumesc mult pentru oferta. Cand ma supar rau pe aparat, or il sparg si p-asta, ori vin peste tine si te pun sa ma inveti cum se foloseste.
Faye wrote:Auzi? Crezi ca tu si al batran si obosit ati inventat lenea pe forumul asta? Ca sa iesi din casa tre' sa te imbraci, incalti ... eventual si-un machiaj care dureaza vreo ora...
Ejti o campioana, daca-ti ia numa' o ora... eu stiu si cazuri mai disperate.
PS: Daca-ti trebuie un trepied, am eu si nu-l mai folosesc... ti-l pot da cu imprumut, cat si cand vrei.
18-55 e obiectivul stock. Bun la toate, dar nu exceleaza la nimic.
Eu iti pot imprumuta un 28-80, cu care poti face chiar si poze la nivel macro (nu chiar macro, dar pe aproape). E obiectivul cu care isi poza acvariul Vladimir Chirilov.
Din pacate, obiectivul nu are autofocus (daca ai un Nikon mai destept, cu af in body, e ok). Eu am un Nikon stravechi, DX40, fara AF (doar daca are obiectivul).
Ia si citeste, pune burta pe carte http://www.nikonusa.com/en/learn-and-explore/article/h0ndz3t8/how-to-take-great-photos-at-the-aquarium.html