Salutare! vin si eu cu o intrebare. Am un acvariu complet Nano Boyu de apa dulce (10 L) il am de 10 zile la ciclat si ieri am bagat doi sanitari in el.Au murit in cateva ore.Intrebarea mea este daca mai continui cu ciclarea sau nu.
Am citi peste tot de ciclare ,se spune ca dupa 1 sapt se poate introduce un peste mai rezistent care ajuta oarecum la ciclare... Ei bine am bagat sanitari ... au murit toti in cateva ore. Asa puternic sa fie azotul?
Daca nu faci niste teste la apa nu avem de unde sa stim. De preferat NH4, NO2 si NO3. Daca iti permiti si
pH si KH cu atat mai bine, si de preferat teste la picatura care sint mai precise.
[quote=OoctavianIntrebarea mea este daca mai continui cu ciclarea sau nu.
Pai tu ce zici? E acvariul ciclat incat sa te intrebi daca sa mai continui sau nu? 10 zile de ciclare ti se par de ajuns? Faptul ca pestii au murit dupa ce i-ai pus arata a bazin ciclat?
Dar inafara de asta, pestii i-ai "aclimatizat" cu noua apa din acvariul tau? Sau i-ai trantit direct in acvariu?
Urmeaza sfaturile lui scifficus si Dragos, da' mai ales pe-a lui scifficus, caci pare-mi-se ca ai citit asa pe diagonala ciclul azotului.