[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Usa din fundal este usa de la balcon, laptopul este deschis, normal, pe acvariu.ro, iar tipul cu inceput de chelie si in maiou alb este je. Scuze de calitatea pozelor, la mine in casa e exces de lumina naturala.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Hmm ... am "auzit" ceva de mita ... dar nu am prins ideea....

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Kmol, mita vine sub forma unei (urmata de altele) halbe. Dar asta cand vor veni uichendurile ploioase si mai racoroase, sa stam sa le savuram in liniste la terasa. Zi-mi pareri, fii dur, ca doar ti-am fost prozelit

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:ca doar ti-am fost prozelit

Doamne fereste, crede-ma ca nu ai invatat nimic de la mine ). Nu vreau sa fiu raspunzator pentru momentul in care vei avea 1 tona de apa prin casa. Coxanelu' daca cumva intrebai cum poti folosi "inventia" te-as sfatui sa nu iti doresti sa o folosesti niciodata Pentru alte cazuri exista binenteles Je, roman get beget cu improvizatii la minut

This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2010 15:36:39

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Haide, bre, nu fi modest. Chiar daca si tu le-ai luat de la altii, tu mi-ai zis. Deci sa nu te prind la acea intalnire, cand o fi, ca te dai lovit Vii acolo, bei o apa plata daca hameiul nu te incanta, si schimbam idei si sfaturi (asta ca sa nu em prea mult)

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

On topic, ca incepusem sa deviem, in sticla de 0.5 au inceput deja bulele. Acu sa speram ca intr-o ora sa le vad iesind si din piatra

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bule de co2 in acvariu lipsa...

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Cam cat de dese sunt bulele in sticla mica ? Scoate piatra un pic si lasa doar furtunul in acvariu si vezi daca ies bule.

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

De ceva vreme, bule pauza si in sticla de 0,5... Mai asteptam, o sa scot piatra mai incolo, cand schimb apa, ii pun un filtru de tigara in varf (fara hartie, se stie, hartia o fumez)

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Primul lucru la care ma gandeam era sa nu cumva "agregatul" sa piarda CO2 pe undeva. Poti verifica asta cu un pic de apa si detergent de vase/sapun. Pesulezi temeinic sa vezi daca face bule pe la imbinari, gaurile din capace. Mie prima data imi scapa gaz pe la capacul sticlei mici.
Sticla mare daca apesi usor cu mana pe ea se simte un pic tare ? Ceva presiune ?
Oricum fiind scoasa din frigider bomba este posibil ca mai intai reactia initiala sa fi avut loc strict la contactul dintre cele doua straturi de lichid. Gelatina fiind rece a scazut temperatura apei cu drojdie si reactia este incetinita. Probabil ca va mai dura un pic pana vor ajunge ambele straturi la o temperatura buna pentru reactie.

L.E. Filtru de tigara trebuie sa stea indreptat in sus daca vrei sa obtii niste bule fine. Proptesti furtunul cu ceva pe pozitie sau daca poti recupera o ventuza de undeva este perfect.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2010 19:17:54

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu ma gandesc sa ii mai dau pace, poate sunt io prea nerabdator. Gelatina a stat de ieri dupa-masa pana azi la pranz la frigider, iar canutele de apa puse o data cu drojdia erau chiar calde. De scapat nu scapa, toate furtunurile au fost bagate cu forta, gaurile sunt normale pe dinafara, dar mai mici pe dinauntru, cauza fiind surubelnita. Sticlele au ceva presiune, dar nu sunt umflate ca la Coca-Cola. Nu stiu ce sa zic...
Auziti, da' de mossu care nu mai e verde ca odinioara, ce recomandati? Sa il scot acum la changementul de apa si sa il desfac de pe mopan si sa il spal bine, apoi sa il bag la loc? Sau doar spalat? Sau sa il las asa?

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Atasez parca o poza mai clara, poate se vede mossu...
[Thumb - DSC02938.JPG]

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Moss obosit...
[Thumb - DSC02939.JPG]

[Email] [Yahoo!]
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

ochiu meu zice sa pui fundal negru si sa te mai deturezi nitel...

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Coxanelu, la cat m-am chinuit sa il lipesc la re-setup, acolo ramane. "Sa deturez putin" ? M-ai bagat in ceata si e si tarziu deja...
Kmol, ai avut dreptate ca rasufla ceva CO2 pe langa furtun, la sticla mare. Am bagat silicon la toate trei gaurile, vom vedea maine. In ceea ce priveste nesimtitii astia de pesti, cred ca le lipseste perdeaua de apa, de-aia stau numai pe sus. Ma bate gandul sa schimb stutul cu 6 gauri care valureste usor de tot apa cu stutul care scoate aer direct. Si sa ii dau debit mic, ca sa nu deranjeze eventualul (mult asteptat) CO2 care va intra. Poate papagalilor astora le trebuie sa vada ca iese aer de undeva, sa fie zglobii din nou. Io stiu... Nu mai stiu nici eu cum sa fac... Sugestii bune sunt binevenite. Critici asemenea.
Offtopic... Si doritori de pomaceea sunt bineveniti

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Aaaaa, sa ma deturez eu, am inteles, colegu' coxa. Mai greu, dar am inteles. E greu frate cu pasiunile astea...

[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Mic sfat. Scoate toate adaptoarele de returul de la filtru si muta-l sa fie cu iesirea paralela cu suprafata apei si la minim 2 cm de ea sa ai miscare la suprafata apei.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am scos azi dimineata stutul de la retur si am revenit la jetul de aer clasic. Pai e paralel cu suprafata apei, la fo 2-3 cm, cum se vede si din poza. O fi ceva la filtru, nu are cum sa stea pestii non-stop numai sus, o sa il scot diseara sa il curat. E clar ca le lipseste aerul.

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sper ca ai pus silicon si ai lasat dopurile desurubate de la sticle, pentru ca altfel gazul din sticla isi va face drum prin siliconul inca moale si nu se rezolva nimic. Asteptam cu nerabdare bolboroseala in acvariu .

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu le-am lasat deoparte, ca am zis ca pierd din co2 si in cateva zile parca vad ca fac o noua compozitie . Dar am lipit strasnic, vad diseara daca avem bule sau nu.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: