[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Start setup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
flavius2308
Membru de baza

IP:

Ce distanta fata de plasticul de la capac si ce distantier sa pun ?
Mersi fain.
[Email]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Distanta probabil ca 3-4 cm ar fi suficient. Ca si distantier nu stiu ce ai putea sa folosesti,
probabil ca distantierul ar trebui sa il prinzi de capac si reflectorul de distantier. Materialul
ar trebui sa nu conduca prea bine caldura. Din ce material este capacul?

O zi buna,
Dragos

This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2014 04:17:41

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ca distantier poti pune bucati de teava ppr sau alte tevi de de plastic. Te duci la un magazin de materiale de constructii de pe langa tie si il rogi pe vanzator sa-ti taie cateva bucatele de teava ppr ci diametrul care iti trebuie tie. Daca e un magazin mic, ei au si cutit special de taiat care iti asigura paralelismul intre taieturi. Mai ramane sa te hotarasti la lungimea distantierelor. Asta depinde de locul si spatiul din capac. Eu zic ca nu ar trebui sa pui distantiere mai mari de 1-2 cm. Clemele de prindere ale neonului mai distanteaza si ele cel putin un cm

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

kirucd wrote:Din ce material este capacul?

O zi buna,
Dragos

din plastic
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

scorpionul wrote:ca distantier poti pune bucati de teava ppr sau alte tevi de de plastic. Te duci la un magazin de materiale de constructii de pe langa tie si il rogi pe vanzator sa-ti taie cateva bucatele de teava ppr ci diametrul care iti trebuie tie. Daca e un magazin mic, ei au si cutit special de taiat care iti asigura paralelismul intre taieturi. Mai ramane sa te hotarasti la lungimea distantierelor. Asta depinde de locul si spatiul din capac. Eu zic ca nu ar trebui sa pui distantiere mai mari de 1-2 cm. Clemele de prindere ale neonului mai distanteaza si ele cel putin un cm

reflectorul il prin cu suruburi cu piulita de capac ?
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu prinzi cu surub si piulita ca ar arata urat din afara. Ca sa il prinzi elegant in locurile unde il vei prinde va trebui sa lipesti cateva bucatele de plastic(asta ca sa maresti grosimea capacului si sa aiba unde sa se infileteze surubul), sau un zar de plastic in care vei da in prealabil o gaurica unde se va infileta surubul. Pe urma daca mai este cazul vei pune distantiere ca sa-l aduci la distanta necesara tie. In ordine vin asa: capac acvariu, bucatele plastic(zar), distantier daca mai e cazul, reflector, saiba, surub. Si cam asta este. Nu am capacul tau in fata ca altfel poate as mai veni cu alte idei

This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2014 13:34:03

[Yahoo!]
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Sau poti prinde reflectorul de neon cu cleme de fixare pentru tuburi. Il poti ajusta si da jos rapid la nevoie.

In mod natural, orice improvizatie tinde sa devina permanenta.
flavius2308
Membru de baza

IP:

scorpionul wrote:nu prinzi cu surub si piulita ca ar arata urat din afara. Ca sa il prinzi elegant in locurile unde il vei prinde va trebui sa lipesti cateva bucatele de plastic(asta ca sa maresti grosimea capacului si sa aiba unde sa se infileteze surubul), sau un zar de plastic in care vei da in prealabil o gaurica unde se va infileta surubul. Pe urma daca mai este cazul vei pune distantiere ca sa-l aduci la distanta necesara tie. In ordine vin asa: capac acvariu, bucatele plastic(zar), distantier daca mai e cazul, reflector, saiba, surub. Si cam asta este. Nu am capacul tau in fata ca altfel poate as mai veni cu alte idei
am poze cu capacul putin mai sus.
Pai si daca lipesc niste bucatele de plastic sau zaruri, oricum se vede capul surubului deasupra capacului pentru ca zarurile sau bucatelele de plastic se lipesc pe interior.
Trebuie sa gasesc o solutie rezonabila sa vad cum scot cele 4 fire de la socluri prin capac. As vrea totusi sa prind balastul cumva de marginea capacului ca sa nu ma intind cu cele 4 fire prea mult in exterior.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

marius67 wrote:Sau poti prinde reflectorul de neon cu cleme de fixare pentru tuburi. Il poti ajusta si da jos rapid la nevoie.
asta e clar ca altfel nu merge .
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

surubul vine de jos in sus, tocmai ca sa nu se vada capul surubului din afara. Uite-te la poza asta poate intelegi mai bine. Acolo eu am un reflector comun, iar tu vei avea un reflector la un neon. Suruburile la mine sunt puse in alta pozitie ca am avut spatiu la dispozitie, iar tu vei prinde suruburile exact sub neon. Clemele de prindere neon-reflector lasa suficient spatiu pentru un cap de surub cu saiba
[Thumb - DSC00145 (Large).JPG]

[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Cu ce lipesc zarurile de capac pentru ca practic in lipitura aia sta toata greutatea reflectorului si a neonului. Plasticul e prea subtire ca sa apuce sa prinda surubul in el cred.
O solutie la cele 4 fire de la socluri , cum le scot din capac. Prind balastul pe marginea capacului ? Fac o poza cand ajung acasa si iti arat.
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

le lipesti cu picatura. In mod normal ar trebui sa tina. Tocmai de asta am spus sa pui ca distantier bucati de plastic( si mi-a trecut prin cap zarul) pentruca in nici un caz surubul nu se va infileta in capac. El va ramane in zar iar zarul va fi lipit de capac. La mine sunt lipite mai multe bucatele de komatex pana s-a ajuns la grosimea dorita de 1 cm. Exact asa am si eu la capac. Si sunt agatate 4 neoane si un reflector de inox( inoxul care este greu nu ca reflectoarele de firma care sunt facute din aliaj de aluminiu, deci mult mai usoare)

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

uite-te si la poza asta
[Thumb - Giesemann reflector 1.jpg]

[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Da acum e clar m-am lamurit. As vrea sa te mai intreb cu ce dau gaura in zar ?
Mai aveam o nedumerire referitoate la firele de la socluri si la balast . Ca sa nu ma intind cu firele in afara acvariului pot sa prind balastul de marginea capacului ?
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eventual cu un mic cui inrosit in foc. Ideea e sa fie gaura suficient de buna astfel incat sa nu crape zarul cand bagi holdsurubul in el.

De regula asa se face: se prinde balastul de capac. Aici la balast trebuie sa ai grija (asta apropo sa nu te intinzi cu firele pe langa acvariu) ca intre balast si neon nu trebuie sa fie legatura foarte lunga in fire( ex: nu poti pune balastul jos pe podea si neonul in capac) deoarece lungimea firelor influenteaza aprinderea neonului. Nu as putea spune care este exact lungimea firelor care trebuiesc folosite, dar cred ca nu trebuie sa depaseasca 50 cm. Cu lungimea asta nu sunt convins de ceea ce spun, 50cm e orientativ. Oricum, daca tu pui balastul pe capac e ok. Eventual acolo in stanga unde parca ziceai ca e mai aproape de perete si nu se vede. Trebuie sa mai gasesti o solutie de a prinde firele de capac in interiorul lui. Eu le-am lipit cu plastic( e un pistol special care lipeste plasticul). Tu le poti lipi cu superglue. Ca idee: scoti camasa de la o bucata de cablu coaxial, o imarti in bucatele mici de 1 cm si pe acestea le lipesti cu superglue pe marginea capacului pe unde vor trece firele. Pe urma treci firele prin acele "inele": ca guta pe undita. Si mai sunt si alte idei. FOARTE IMPORTANT: DROSERUL TREBUIE SA AIBE LEGATURA LA PAMANT FACUTA altfel vei avea probleme mai tarziu cu sonda ph( daca vei folosi)

[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Am inteles . Cred ca firele le lipesc cu silicon in interiorul capacului desi varianta ta cu camasa de la cablu e mai eleganta, buna ideea.
E o problema cu legatura la pamant pentru ca la acea priza nu am impamantare. Oricum nu cred ca o sa-mi iau sonda vreodata.
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, dar e bine sa ai facuta legatura la pamant chiar daca nu vei avea sonda ph. Cateodata legatura la pamant prelungeste viata neoanelor si probabil si calitatea luminii in timp.. Poate poti face legatura la pamant legand un fir discret de o teava de calorifer sau de apa. Eu am aceeasi problema in casa si am facut legatura la pamant de teava de calorifer

[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

La calculator asa am legat de calorifer.
Mda in mare m-ai lamurit cu ce ma intereseaza, daca mai imi vine ceva in cap revin cu intrebarile .
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ok, bafta si spor la treaba. Nu uita sa degresezi bine locul inainte de lipituri pentruca altfel s-ar putea sa nu tina lipitura. Te asteptam cu rezultate

[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Mi-e cam frica de lipitura cu Super Glue dar daca nu optez pentru varianta asta atunci se vede capul surubului deasupra capacului. Mi s-a sugerat si lipitura cu silicon Bison.
Referitor la prinderea firelor o sa merg pe ideea ta cu camasa firului coaxial.
Balastul o sa-l prind pe marginea capacului iar firele le scot printr-o gaura in capac facuta cu burghiu subtire cat diametrul firului exact langa droser ca sa nu se vada atatea fire pe capac. Firul cu stecher de la droser la priza il folosesc pe ala de la lampa stricata ca are si intrerupator pe ea.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: