E greu de sters (printr-o educatie adevarata, nemanipulativa) ceea ce a sadit religia musulmana timp de sute de ani in oamenii astia. Aici vedem treburi complicate, o ura, inversunare si dorinta de razbunare cu care oamenii astia traiesc zilnic. Copii mostenesc de la parinti ura asta (prin educatie si -o sa radeti si o sa ma catalogati mistic ratat- dar as spune si prin memoria sangelui, asa, mai pe scurt.
Faptul ca nu-s primiti si priviti cu ochi prea dragastosi, de catre occidentali, adauga la ura asta mocnita, ciclul ala pacatos in care ura naste ura. Vedem cum pe stadion suporterii unei echipe le-ar manca ficatii celorlalti si e vorba de un sport, de un eveniment nobil, de masurare a dibaciei atletice. Ce sa ne mai mire la ce demoni se nasc pe linie religioasa. Avem si noi (crestinii ortodocsi) fanatici dar slava domnului ai nostri arunca cu citate din biblie nu cu bombe. Le mai da apa la moara si faptul ca occidentul pare ca a esuat dintr-un anumit punct de vedere (desacralizarea omului modern, orbecairea lui ca pe-ntuneric prin viata, materialismul vulgar ridicat la rang de zeu - si normal, copii nostri despre ce ne aud toata ziua vorbind? Cum nu ne ajung banii, cat costa aia, cat n-avem bani pentru ailalta samd.
Eu problema o vad rezolvata peste cateva sute bune de ani, perioada in care Pamantul asta o sa inteleaga la nivel global natura adevaratului Dumnezeu (complet diferit de cel portretizat de Crestinism si Mohamedanism - ma rog, in linii mari, adica un Dumnezeu precum cel descris de Neil Donald Walsch in Conversatii cu Dumnezeu). Eu in momentul asta asa gandesc.
Oricum, nasoala situatia. Integrarea oricarei comunitati e un iad (dau un mic exemplu - am vorbit in Dusseldorf cu oameni dintr-un ONG, oameni care incercau sa-i integreze in societate pe tinerii turci (copii de emigranti, practic a 2a generatie, nascuti si crescuti pana la 14-18 ani acolo, in Germania). Intrebati "voi ce nationalitate sunteti" o parte nu stiau sa raspunda iar ceilalti spuneau "suntem turci". Mai rezolva ceva in situatii din astea, daca poti. Incepi sa-i iubesti pe tiganii de la tine din tara, aproape ca, aia produc pagube mult mai neinsamnate, in comparatie cu astia.
Dar "documentarele" de genul asta trebuie privite cu atentie. Sunt tot felul de manipulari prin ele, suntem dusi spre o directie voita, de frica si repulsie fata de oamenii astia. N-as vrea sa fiu inteles gresit, daca as avea de ales, in momentul asta, as spune nu primirii in comunitate a semintei asteia (desi e inuman, ma gandesc daca ne-ar ataca Rusia si as fi fortat sa plec spre vest pentru a evita ororile razboiului, cum ar fi sa nu ma primeasca vestul, sa stau in fata unui gard unde aia spun nu si rusii mi-ar zambi cu mitraliera din spate). Si apropo, nobil ce-au facut germanii, recent (daca ati citit stirile), si au facut-o nu in necunostiinta de cauza, avand experienta neplacuta cu turcii.
Lumea pare ca totusi se indreapta spre acel sat global in care va trebui sa invatam sa traim unii cu ceilalti, acum cum naiba o sa se realizeze asta nu stiu dar stiu ca va fi multa suferinta pana sa invatam, cu chiu cu vai, ceva.
Cum (o parte din noi) am invatat cat de oribil este razboiul, de exemplu. De aceea educatia e asa importanta. Dar vor trece sute de ani, repet.
Un exemplu (perfectibil) il avem in insesi Statele Unite ale Americii (nu, nu-i ridic in slavi dar e un model de guvernare unitara a unor state de marimea multor tari, respectiv a unor state care la inceputuri nu voiau nici in ruptul capului sa aiba de-a face unul cu celalalt). Pe parcurs o sa mai trebuiasca depasite niste "mici obstacole" cum ar fi folosirea sumelor imense bagate in inarmare in scopuri care sa fie indreptate catre bunastarea oamenilor, inlaturarea saraciei si a foamei si multe altele (ma opresc aici ca-i tarziu si nu stiu cat sens veti mai gasi in ce spun)
De la inceput trebuie spus ca acest documentar este facut de producatori evrei.
De asemenea, trebuie mentionat ca prezinta cu preponderenta ramura extremista a islamistilor arabi.
Experienta mea personala?
1. Cand am ajuns in UK a fost un vecin iordanian care ne-a batut la usa si ne-a zis: Welcome! I know the central heating in your house is not working, would you like some blankets and electrical heaters? Era decembrie si proprietarul englez nu s-a deranjat in cele trei luni de cand stia ca o sa venim sa faca instalatia legala si functionala.
2. Indiferent cat de linistiti si pacifisti sunt parintii musulmani, baietii sunt fara exceptie socant de agresivi, incepand de pe la doi ani si nu am vazut inca o varsta la care sa se termine.
3. In UK musulmanii au drepturi mai multe decat oriunde in Europa, deci nu prea au de ce sa se simta oprimati si sa reactioneze.
4. Eu traiesc in zona preponderent musulmana si e o zona civilizata si lipsita de violenta. Nu m-am simtit niciodata amenintat si pot spune ca probabil populatia musulmana e mult mai presus celei engleze entry-level la mentinerea relatiilor bune cu vecinii.
5. Indonezia a fost nemusulmana. Acum sharia e legea in toata tara. Deci grupurile extremiste minoritare se impun in mare masa musulmana. La fel in Africa de Nord.
6. Statele arabe bogate din afara zonelor de conflict nu accepta imigranti.
7. Nu pun la indoiala ca in Franta e atat de rau pe cat se spune in documentar
Nu pun la indoiala ca majoritatea imigrantilor vin din motive reale si cu speranta unui trai mai bun. Ei isi doresc sa se integreze si sa traiasca in pace cu celelalte religii. Dar reprezinta o masa mare cu potential de convertire la fanatism, daca nu acum, macar la a doua-treia-patra generatie.
Cred ca bazele pe care trebuie primiti refugiatii trebuie sa fie putin mai inteligent gandite.
Este umanitar sa ii primesti si sa ii ajuti sa treaca peste acest moment dificil din viata natiei si familiei lor, dar:
- trebuie sa accepte imediat sa-si dea copiii la scoli locale si sa invete limba si obiceiurile locale
- actele antisociale - criteriu de repatriere
- fara drept de vot si cetatenie in urmatorii 15 ani
- sa se evite enclavele, sa se incerce integrarea lor cat mai disipata in comunitate
- sa fie introdusi intr-un sistem de contributie fata de societate imediat dupa ce li se asigura un loc de trai si o scoala pentru copii, iar dupa ce incep sa primeasca salariu, sa isi plateasca chiria, hrana, scolarizarea etc. In plus, si femeile trebuie sa beneficieze de dreptul de a lucra, si sa nu beneficieze de ajutor social pe baza faptului ca sotul lucreaza (foarte des sotiile ori alapteaza, ori sunt gravide). Inteleg ca in Europa natalitatea e de 1.4, ori limita inferioara la care o societate poate upravietuiesti e de 1.9, cu un 2.11 ca sa fie sigura supravietuirea acelei societati. La comunitatile musulmane, natalitatea e buna si predictiile arata un trend in care in 30 de ani jumatate din populatia Europei va fi musulmana, prin natalitate si migratie.
Asa ca din acest punct de vedere, Romania e fericita, e suficient de mizera in conditii si legi si organizare ca sa nu atraga aceasta populatie musulmana si nici nu prea permite integrarea ei din punct de vedere a drepturilor acordate.
Pentru restul Europei, se pare ca deriva zonei Euro si acum aceasta migratie pune in pericol Europa asa cum o stim. Si se pare ca lucrurile nu ar fi mers atat de rau daca nu exista UE.
IP:
Koh-i-Noor wrote: Copii mostenesc de la parinti ura asta (prin educatie si -o sa radeti si o sa ma catalogati mistic ratat- dar as spune si prin memoria sangelui, asa, mai pe scurt.
Nu am vazut documentarul... ca citesc de pe IE dar promit sa il vad (asa cum am vazut mai inainte clipul cu copeopoada =)) ) dar.... citind comentariul lui Noor imi dau seama ca este ceva despre musulmani.
Apoi citind paragraful sau fraza de mai sus.... tin sa il contrazic pe Koh-i-Noor: NU MOSTENESC DE LA PARINTI... ci copii sunt educati in asa maniera.
Stiati ca in tarile musulmane, inainte de a invata sa vorbesti, scrii, citesti.... trebuie sa mergi la "scoala de Coran"??? E un fel de gradinita in varianta noastra in care copiii, incepand cu varsta de 3 ani "studiaza Coranul" (sic) Timp de 4 ani pana incep scoala la varsta de 7 ani.... acolo ei acumuleaza prima informatie din viata.
In primul rand invata Coranul "pe de rost".... (Se spune ca nu esti musulman adevarat daca nu stii Coranul pe dinafara, si asta fac acolo), apoi invata scrierea in araba si bineanteles toate procedeele de urmat in timpul rugaciunilor si etc.
Astfel ca in acest timp de 4 ani se produce "spalarea creerului definitiv"... Iar ceea ce "vad acasa" nu este decat o continuare a ceea ce au invatat la "gradinita".... asa cum au invatat si parintii lor la randul lor.
Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
um02122 wrote:
Este umanitar sa ii primesti si sa ii ajuti sa treaca peste acest moment dificil din viata natiei si familiei lor, dar:
- trebuie sa accepte imediat sa-si dea copiii la scoli locale si sa invete limba si obiceiurile locale
se face asta dar ei tot dezradacinati se vor simti. a se vedea (la a 2a generatie) "ce esti?" "-nu stiu" sau "turc" desi se nascuse si traise in Germania toata viata. Ar fi interesant de intrebat tiganii de la noi ce sunt, sa vezi cati ar spune "roman"
um02122 wrote: - actele antisociale - criteriu de repatriere
se vor caca pe ei cu drepturile omului, egaliteatea drepturilor samd
um02122 wrote: - fara drept de vot si cetatenie in urmatorii 15 ani
la fel, drepturi la fel ca celalalt de langa el. Ok, sa zicem ca prin lege nu i se ofera drepturile astea. Sunt sigur ca asta o sa duca la ura si inversunare fata de occidentali. Ai vazut-o pe femeia aia? Suedezii o primisera in tara lor si ea ii ameninta ca daca fiul ei ramas in Iran pateste ceva le da foc astora.. Poftim cultura. Poftim atitudine.
um02122 wrote: - sa se evite enclavele, sa se incerce integrarea lor cat mai disipata in comunitate
Cum? Nu vorbim de chiriile sau pretul apartamentelor din centru, sa zicem ca ocolim zona aia, dar chiar si pe zona "medie" a orasului costul vietii e mult mai mare decat in enclava si oamenii astia nici daca ar vrea si ar fi foarte seriosi nu vor castiga prea mult (vorbim de majoritati aici)
um02122 wrote: - sa fie introdusi intr-un sistem de contributie fata de societate imediat dupa ce li se asigura un loc de trai si o scoala pentru copii, iar dupa ce incep sa primeasca salariu, sa isi plateasca chiria, hrana, scolarizarea etc. In plus, si femeile trebuie sa beneficieze de dreptul de a lucra, si sa nu beneficieze de ajutor social pe baza faptului ca sotul lucreaza (foarte des sotiile ori alapteaza, ori sunt gravide).
Aici nu stiu.. dar traditional in societatile lor femeile nu lucreaza.. Sa le impui cumva sa o faca ar fi la fel cum ne-ar impune noua cineva ca sotiile noastre sa nu munceasca. Iarasi povestea cu drepturile omului.
um02122 wrote: Si se pare ca lucrurile nu ar fi mers atat de rau daca nu exista UE.
Recunosc ca n-am puterea sa-mi inchipui o Europa in 2015 fara sa fi fost vreodata acest UE. Ma intreb daca blamarea asta a UE de catre multi dintre europeni nu-i cumva atitudinea aia pe care o avem fata de toate: cat timp a fost bine si a adus prosperitate, posibilitatea de a-ti scrie destinul intr-o alta tara samd a fost bine, acum cand inerent apar probleme dificile care trebuie rezolvate - gata, nu mai e bun. Aduc iar aminte de experimentul SUA - administrativ reusit din punctul meu de vedere, corupt doar de niste slabiciuni ale fiintei noastre (dorinta de putere, lacomie samd). Europa trebuia sa se organizeze in UE altfel pierdea (deja pierduse foarte mult teren) in fata SUA dpdv economic (nu stiu daca in 1950 - 1960 era luat in calcul si potentialul Chinei). Totusi vorbim de un organism care se administreaza de 60 de ani. E nevoie de timp si e nevoie sa dai piept cu tot felul de probleme complicate pentru a le gasi un raspuns, o rezolvare si a merge inainte mai puternic.
Revenind la integrare: Eu, dupa exemplul tiganilor de la noi mi-am cam pierdut speranta in legatura cu treaba asta. Cand aud de "inegrare" ma apuca durerile de cap. Si tiganii de la noi nu sunt asa radicalizati pe linie "sfanta" ca musulmanii. Cred ca in spatele mecanismului de integrare sunt socilogi si alte minti bune, luminate care incearca sa gaseasca o solutie si uite ca se pare ca nu reusesc. Banuiala mea, asupra motivului acestui esec: Noi gandim prin prisma educatiei noastre mai mult sau mai putin calsice, de occidental. Gandim cu bun simt: te invit in casa la mine, unde e curat, cald, dar pentru ca vii din desert si hainele ti-s usor prafuite uite te rog stai pe hol pana apuci sa faci o baie. Si te gandesti ca cel invitat e multumit ca a gasit un adapost si ti-e recunoscator ca l-ai primit. Dar nu, el vrea sa se tolaneasca direct in patul tau, ca Drepturile Omului si eventual te ameninta ca-ti da foc daca nu-l aduci si pe fiu-su care e in irak, in casa ta. Oamenii astia gandesc altfel, oamenii astia te considera un "fraier", un om slab, fara Dumnezeu, dracu stie cum te vad. Sa citesti comentariile la filmul asta, pe youtube, in special ale radicalilor care au scris acolo.
Tiganii de la noi, cand treci pe strada, te vad ca o vaca de muls, ca pe un bogatan de la care au ceva de furat si oricat ai incerca tu sa-i integrezi dupa niste reguli care tie ti se par de bun simt, vei esua. Eu munceam pe 1500 lei + bonuri de masa si lucram si sambata si duminica. Lor li se oferea 1200 lei salar net, ca mecanic auto invatacel (printr-un program UE), primeau si o diploma, adica pana mea, cladirea unui viitor si salar mai mult decat bun pentru un ne-educat, pentru zona asta de nord a Moldovei. Ce crezi - nu au vrut sa vina sa se inscrie (program fix? trezit de dimineata? seriozitate? nu mai primesc ajutorul social? nuuu, mai bine 20-30 lei pe zi, de pe o zi pe alta. Moment in care te gandesti intr-adevar ca fuck drepturile omului, fuck integrare culturala si multiculturalitate fuck them all. Dar n-ai incotro.
Ar trebui bagati bani grei in educatie, e singura cale prin care vad abolit raul din lume dar vai, exact capitolul asta e ocolit (ati vazut ce se intampla de ceva ani pe la noi la Bac, cum stiu sa scrie tinerii, sa se exprime, ce teluri au, vise, preocupari samd). Lasa ca bagam bani in telefoane mobile si in submarine invizibile de miliarde si miliarde.
Nu e bunavointa fata de om, de bunastarea lui, din partea conducatorilor lumii. isis tot de interese politice ale marilor puteri a fost nascut, si acum arma a scapat de sub control si s-a intors impotriva manuitorului (sau poate nu e asa, poate e totul parte din plan). Eu dau dismiss la 90% dintre teoriile conspiratiilor, mi se par labareli ale unor indivizi care nu stiu sa-si manuiasca inteligenta usor peste medie. Dar aici (isis) e clar frate, cmon, totusi de unde atata putere financiara. Vorbim de un grup mic de oameni , pe care restul umanitatii "nu-i poate" opri?
Koh-i-Noor wrote: Copii mostenesc de la parinti ura asta (prin educatie si -o sa radeti si o sa ma catalogati mistic ratat- dar as spune si prin memoria sangelui, asa, mai pe scurt.
Nu am vazut documentarul... ca citesc de pe IE dar promit sa il vad (asa cum am vazut mai inainte clipul cu copeopoada =)) ) dar.... citind comentariul lui Noor imi dau seama ca este ceva despre musulmani.
Apoi citind paragraful sau fraza de mai sus.... tin sa il contrazic pe Koh-i-Noor: NU MOSTENESC DE LA PARINTI... ci copii sunt educati in asa maniera..
Copii invata lumea de la parinti, Nimeni. Pentru copil mama si tata sunt Dumnezeu (literalmente). Dupa care, da, sunt educati de "sistem". Dar de la parinti invata lumea, fie ca acestia se implica (ii educa activ pe cei mici) sau nu ii educa. Evident ca si prin ne-educare, lipsa dragostei, felul in care tata o trateaza pe mama si invers, astia mici invata lumea. Ei observa tot (nu va dau exemplu cum un copil de 3 ani jumatate s-a prins ca parintii sunt divortati, in pofida imaginii afisate de ei de dragul copilului ca lucrurile n-ar fi asa). Ca sa nu mai vorbim de chestiile pe care inca nu stim sa le inregistram cu un aparat anume, sa le spunem "energii" pe care copii le preiau de la adulti.
Fac o paranteza, legata de acest ADHD care a fost pus pe seama a cator vrute si nevrute (de la plumbul din vopselele de pe vremuri, acum pe peretii nostri pana la dracu stie ce). Probabil putini au facut legatura intre agitatia omului modern, stresul si incordarea lui (mama si tata) si copilul care e agitat si vai ne miram de ce brusc dupa 1990 s-au inmultit cazurile de copii cu ADHD.
Care e ultimul om cu adevarat calm cu care ati stat de vorba?
This message was edited 2 times. Last update was at 07/09/2015 11:40:43
Gata pauza, sa revenim.
Eu am ajuns la documentarul cu arabii din Europa vizionand un filmulet postat de o grupare nationalista britanica. Desi patetic partial, m-a pus pe ganduri mai ales datorita scaderii natalitatii in Romania la populatia de etnie romana concomitent cu cresterea natalitatii la populatia de etnie rrtiganeasca.
Priviti prima parte (cu natalitatile) si dati-va cu parerea. Mie cifrele pe Europa mi-au parut ok, am simtit putina manipulare cand s-a trecut la America de Nord (Canada, SUA), intrucat au schimbat etalonul ca sa isi sustina punctul de vedere la nivel mondial.
LE: oare noi avem tigani pe forum?
This message was edited 3 times. Last update was at 07/09/2015 22:24:01
Poze cu protectorul de ecran:
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
IP:
Zilele trecute m-am intors din Bali, singura insula in care mai sunt 85% hindusi in Indonezia. Restul tarii este musulmana. Iar acum 150ani erau 95% hindusi si restu musulmani veniti sa faca afaceri.
Imi povesteau oamenii ca ei zilnic cand se roaga (hindusii) risca sa fie arestati de politie deoarece in constitutie este specificat ca este un singur dumnezeu iar ei au o religie politeista.
Nu va pot imagina ce sentimente aveau acei oameni care pe locul lor de bastina vin unii si le impun alta religie, o religie infecta plina de violenta
Pot sa va zic ca exista o gramada de musulmani ok, cu unii chiar sunt prieten.....dar religia musulmana este o boala, este interpretabila si periculoasa.
Ca gluma politia religioasa a prins 50 de tineri rockeri , i-a ras in cap si i-a trimis la scoala musulana ca sa-i aduca pe calea cea buna
Intrebarea este: trebuia cineva din afara sa faca ceva pentru a proteja populatia indigena?
Ca eu nu am fost niciodata de acord cu politica americanilor de a-si baga picioarele in viata altor natii. Poate daca aveau petrol, ramaneau hindu.
Interesante si constructive discutiile dar este de preferat ca cele cu subiecte in afara acvaristicii sa le purtam la carciuma iar aici doar despre acvaristica
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”