Acum aproape 2 luni am promis ca va tin la curent cu evolutia acvariului. In sfarsit am reusit sa am primul setup
Am reusit sa schimb si lumina, am luat o lampa Blau 8 x T5 x 54W pe care am si bricolat-o si i-am schimbat balasturile cu unele dimmabile,
asa incat pot controla cu ajutorul calculatorului GHL inclusiv lumina.
Si cand zic controla ma refer la un control total, practic poti face ce vrei cu calculatorul. Saptamana urmatoare voi incerca sa implementez
graficul de lumina de la tropice, multumesc Claudiu pentru sfaturi si graficul trimis
Si daca tot am citit in ultimul timp o gramada pe forum, eu fiind incepator

sa va si spun ce si cum am facut.
Dupa ce am reusit sa atasez backgroundul 3D la acvariu, am lasat loc in spatele backgroundului pentru tevi, sonde si alte scule printre care
si o pompa pentru a pune in miscare apa din spatele backgroundului, dupa ce am instalat sistemul de incalzire substrat, am pus substratul
si ... apoi apa, 200 litri apa osmozata si 200 litri apa de la robinet.
Si astea ar fi primele poze:
Dupa ce l-am umplut cu apa am dat drumul la filtre si am bagat o doza de Easy Start. Dupa care am asteptat. Cam vreo saptamana.
Dupa care am luat si niste plante, in doua randuri. Si a mai trecut o saptamana. Si am luat si niste pestiuci
Si uite-asa luni se fac 3 saptamani de cand am startat. Si a doua transa de poze:
Si bineinteles ca am si niste alge, acolo de gust
Ce mai am de facut acum este sa setez graficul de lumina, deocamdata merg cu 6 tuburi pe care le duc pina la 100%, apoi la pranz
le cobor la 50% si apoi iar le urc la 100%. Apoi trebuie sa setez programul de fertilizare, am 8 pompe peristaltice si o sa folosesc
pentru inceput gama Easy Life sa vedem cum merge. De fapt am si inceput, deocamdata manual.
Schimbul de apa inca nu m-am hotarat cum sa il fac, de cand am startat am schimbat cam 100 litri odata la 2-3 zile. Acum am sa incerc
si la 4-5 zile sa vedem ce se intampla, poate aveti vreo sugestie.
Apoi mai am de setat pagina de web pentru accesarea parametrilor online si o camera IP pentru a vedea ce se intampla in acvariu
Saptamana viitoare urmeaza a doua serie de pestiuci (pina acum am 20 de rasbora si 6 cory albinos) si voi lua 20 de neoni axelrodi, 20 de dwarf neon rainbow si ... 8 discusi.
De cand am adus pestii tin apa la 6,5-6,55 pH si 27-28 grade temperatura. Si daca tot vorbim de parametri apei, acestia sint urmatorii:
pH 6,5 - 6,55 (am plecat de la 7 si il reglez cu CO2)
Temperatura 27 - 28
Conductivitate in jur de 300 ms (variaza cam cu 10-15 unitati)
Redox in jur de +115 mV (nu stiu cum variaza pentru ca sonda nu prea a lucrat cum trebuie pina acum si abia in seara asta am reusit sa o calibrez cum trebuie)
KH 4
GH 5
NH4 <0,05
NO2 0,1
NO3 5 - 10 (inca nu am reusit sa imi dau seama care valoare trebuie citita pe testul de la JBL, sau poate este intervalul?

)
PO4 0,2
Fe 0,1
CO2 valoarea normala pentru pH 6,5, parca era 25
O2 8
Stiu ca o sa imi reprosati ca am facut o ciorba cu toate plantele pe care le-am pus, dar inca nu m-am hotarat ce si cum ... ma mai gandesc si
sigur nu ramane cum e acum. Si sigur o sa ma certati ca vreau discusi si eu am acvariul abia de 3 saptamani

Da' poate invat si eu pe parcurs
Astept cu interes comentariile voastre si promit sa va dau adresa sa vedeti acvariul online
Si o ultima poza cu simularea de luna:
O zi buna,
Dragos