Am reusit sa fac covor in primplan... (e vorba de acvariul mare -110l) "planta" se numeste staghorn )) e prezenta si in nano dar e sub tratament cu easycarbo si e pe duca...
Flying fox, ancistrus sau otocinclus nu mananca asa ceva...(cel putin ai mei...)
This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2011 18:33:51
HC-ul o duce binisor, staurogynele sunt relativ ok, anubiasul incepe sa dea frunze, de maine trec pe fertilizare Tropica plant nutrition + ... sa vedem ce ciorba iese...
Staghorn algae is aptly named as its branching resembles the antlers of a stag’s horns. They are coarse, branching strands that commonly attach to plant leaves and equipment. The strands can appear white, grey, or green in coloration.
Causes:
Nutrient Imbalance - Strive for the following nutrient levels: N (10-20ppm), P (0.5-2ppm), K (10-20ppm), Ca (10-30ppm), Mg (2-5ppm), Fe (.1ppm).
Low CO2 - Strive for 20-30ppm concentration of CO2, as permitted by fauna.
Cures:
Manual removal - Use toothbrush to remove as much as possible.
Water change - Maintain weekly/bi-weekly water change schedule.
Increase CO2 - This will stimulate plant growth, which should help the plants out-compete the algae for resources.
Bleach treatment - Dip affected items/hardy plants into a bleach/water solution using a 1:20 ratio of bleach to water. Before putting them back into the tank, make sure the item is free of any bleach odor.
OxiClean treatment - Dip affected hardscape items in a OxiClean solution, making sure you only use the original OxiClean with no other additives.
Maintain proper macro (NPK) dosing scheme
Note:
Most fish/inverts will not eat staghorn algae.
Sursa II
Staghorn Algae grow in long individual, grey-green strands, that form a few branches. It will grow close to the light source on equipment and plants. One good thing about this algae is that it tend to stay at one "favorite spot" in the aquarium and doesn't propagate fast. Strands can be pulled off the surface or in very bad cases the whole leaf should be discarded. Higher ammonia/ammonium levels (overstocking and substrate disturbance) and low CO2 levels will favour this algae. Its been known that the Siamese Algae Eater will keep this algae in check. Nutrient control and plant pruning will limit Staghorn algae.
Observations 1;
My aquarium got suddenly infested with this threaded Staghorn algae. It is only growing on Microsorum leaves and on the filter out-let. Shrimps don't show any appetite towards this type of algae. After two days of observations I have found the culprit. Algae infected only the old Microsorum leaves. So, I pruned off the infested leaves, and the SA didn't return. The older leaves were leaking out nutrients back into the water column favoring this sort of algae.
Observation 2;
I experienced a huge infestation of Staghorn algae on Crypto and Anubias leaves in 2 aquariums of mine. I introduced a few Amano shrimps (Caridina multidentata) and I could see the algae disapearing after only a few days. I could observe the Amano shrimps sitting on the leaves and eating the Staghorn directly with their mouth (usualy shrimps pick the algae with their front legs). Highly recomanded shrimp :-)
Cu placere. Ai BBA, GSA si daca nu ma insel putin fuzz, dar mai bine iti indrepti atentia in eradicarea staghornului. BBA are farmecul ei daca nu se dezvolta in nesimtire. O sa vezi ca la stabilizarea acvariului dupa ce am citat mai sus o sa mai scapi si din restul de alge.
This message was edited 1 time. Last update was at 31/05/2011 16:16:24
Algele s-au mai rarit, dar si eu am redus la jumate doza de fertilizant, incet incet... rabdare e
Crevetii, cunoscuti ca mancatori de alge, se pare ca au si ei nevoie de doza lor de proteina animala... ce mai ajunge pe jos de la betta nu se strica si nici nu se iroseste... larvele de muste rosii par chiar sa la placa...
PS. in prima poza cred ca proteina de care vorbeam e chiar un red cherry...
This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2011 09:30:00
Salut. Si eu am avut o explozie de alge ca tine , numai ca la mine a fost babana rau de tot , si am stirpato toata in cele din urma, parvula deja nu imi mai era verde ci neagra , am taiat tot ce era cotropit de alga si acum a inceput sa iasa si sa se intinda frumos , insa timp de 2 saptamani nu am mai fertilizat deloc , doar curatam plantele de alge, am aruncat foarte multe plante dar in cele din urma am scapat de alge , rabdare sa ai ca se duc de tot incet incet, bettanul e chiar frumusel , asa e si al meu tot rosu . sa iti traiasca. la cat tii apa ?
Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
cred ca este unul dintre cei mai frumosi betta pe care i-am vazut vreodata. Pun si eu o intrebare stupida: coada atat de stufoasa se datoreaza varstei sau conditiilor de viata? Pentru ca in nici un petshop nu am vazut vre-un betta cu asemenea inotatoare, asta fiind unul dintre motivele pentru care nu mi-am luat si eu unul.
Oana wrote:cred ca este unul dintre cei mai frumosi betta pe care i-am vazut vreodata. Pun si eu o intrebare stupida: coada atat de stufoasa se datoreaza varstei sau conditiilor de viata? Pentru ca in nici un petshop nu am vazut vre-un betta cu asemenea inotatoare, asta fiind unul dintre motivele pentru care nu mi-am luat si eu unul.
Multumesc pentru aprecieri.
Exemplarul este un Betta veiltail rosu simplu fara nici o reflexie...
Varsta nu stiu sa ti-o spun pt ca l-am luat "gata mare"... iar conditiile sunt cum cred ca si-ar dorii orice betta (aici ma refer la aia tinuti in boluri, hraniti DOAR cu granule nush decare sau nush ce fulgi...). Mai exact 15l unde exista incalzitor care-i tine temp constanta, filtru la care nu s-a umblat de cateva luni, apa schimbata la 3-4 zile cate 30%, hrana diversa de la tetra Shrimps&krill, larve de muste rosii congelate si jbl granomix...
In filmulet se dadea mare pentru ca avea o oglinda pe peretele lateral si vazandu-se a inceput cu "manevrele de intimidare" a adversarului Poate si pt simplul fapt ca n-are cine sa-l ciupeasca de inotatoare face diferenta...
Oamnei buni, dati-mi un sfat... l-am tot gasit pe betta asta al meu cu coada franjurata... initial am crezut ca e de la turul de la filtru... apoi zilele trecute sa vad un crevete amano cum sare efectiv pe coada lui si-l ciupeste destul de violent... Am ramas interzis cand am vazut...
Cam care ar putea fii problema cu ei!? I-am mai vazut mancand si larve rosii din cele ce mai ajungeau pe jos .
Ma gandesc ca ar avea si ei nevoie de proteine!? Alge au destule deci flamanzi nu cred ca sunt...
This message was edited 1 time. Last update was at 17/07/2011 21:16:10
Super frumos ti s-a dezvoltat HC....si bettanul este minunat...dar nu sunt printre favoritii mei... :-p insa am si eu o intrebare daca se poate...ce fertilizant folosesti de nu afecteaza rcs?...se stie ca metalele sunt f problematice, daca nu letale (cum este Cu) pt creveti....
O fertilizare facuta corect nu ar afecta crevetii, cantitatea de Cu din fertilizant este cu mult sub limita suportabilitatii lor. In schimb daca se fertilizeaza dupa ureche si se schimba apa dupa cealalta ureche se poate ajunge si la punctul in care sa apara ceva probleme.
O mica schimbare de peisaj pentru ca am observat ca lu' asta rosu ii place sa se ascunda, i-am facut o coliba... da, da... stiu, nu arata natural, kitsch etc...
Apropo... aveti idee de unde pot cumpara cateva neritine (5-6) ?! Ultima oara vazusem pe nevertebrate, dar pana sa ma hotarasc eu au disparut...