[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reef 70x45x40h  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Normal ca nu am putut sta pe margine si sa astept, va prezint noul Tang, un pic mai mare decat primul dar foarte fericit

Aclimatizare o ora, a servit masa ieri si deja cerceteaza fiecare coltisor din acvariu... iar pestera aia o adora.

Stiu ca acvariu e prea mic insa nu pare stresat din cauza asta (deocamdata) , poate pe viitor voi trece si eu in grupa mare.

Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Frumos!

Si eu tin unul in aprox. 200 litri net
Se descurca daca nu mai bagi alt tang.

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

totul pare ok. aspira alga aia cu tot cu nisip pentru a nu se imprastia.

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Fain acvariul.

Mai citeste regulile de aclimatizare. E indicat ca pesti sa soseasca in acvariu pe intuneric si sa nu fie hraniti in ziua sosirii.
Ai gresit sa faci aquascape-ul la scurt timp dupa ce ai adaugat pesti noi.
Ideal ii asteptai cu casa noua.

E posibil sa fi deranjat ceva hidrogen sulfurat de pe sub pietre / prin nisip?

[Avatar]

IP:

Da, asa este... greseli peste greseli dar acelasi lucru mai obisnuiam sa-l fac si in celelalte acvarii mici, mai aranjam pietre, mai lipeam cate un coral iar derajnul era muuult mai mare si niciun peste sau crevete nu a avut de suferit.

Bineninteles ca de acum voi fi mult mai atent, nu-mi permit sa-l pierd si pe asta !

@elven, nu am ce sa-i fac la alga aia maro, s-a intins deja peste tot si ciudat este ca numai pe nisip e si doar ziua cand am lumina, dimineata devreme dispare aproape complet. Sper sa scap de ea in timp de la sine, in timp.

Am perlon in sump, schimb la 2-3 zile si il scot maroniu...
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

inseamna ca e cyano daca apare doar la lumina. iti recomand colombo mycosidol si scapi de ea definitiv

daca vrei calea naturala ia-ti goby dar versiunea MURALIS care e super harnic si rezistent si o sa-ti faca nisipul perla.

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Frumos tangul. Sa ai parte de el!
[Email]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Din greseli invatam ...important e sa nu te dai batut
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Revin la aproape o luna, cu vesti bune in sensul ca Tang-ul meu e gras ca un porc si mananca de rupe si nu mai exista niciun fir de alga in bazin, cred ca bazinul e complet ciclat si stabil.... cel putin asa pare.

A ramas problema nivelului in camera pompei, nu reusesc nicicum sa mentin constant si asta deoarece dupa o perioada de 2 sapt de exemplu, pompa se comalteaza si nivelul creste.

Am desfacut pompa si era plina de mucus, dupa curatare baga ca noua si a trebuit sa o reduc destul de mult.

De aici concluzia ca nu am ce-i face, in timp debitul scade si sunt nevoit sa-l maresc pentru a nu fi zgomotos overflow-ul....

Deocamdata am reusit sa tin salinitatea sub control empiric.... completez zilnic cam aceiasi cantitate de apa evaporata si mai verific la 2-3 zile salinitatea.

Probabil voi face ATO cu priza programabila si atat, baga 1 min cu un anumit debit o anumita cantitate de apa.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa fiu si eu un carcotas cu privire la utilizarea suplimentelor in acvarii mici, le consider total inutile si pot destabiliza sistemul rapid .

Cred ca tot ce contine o sare de calitate este suficient pentru corali iar hranind zilnic pestii au si nutrienti suficienti.

In ultima vreme am utilizat Aquaforest Energy si Build, fara absolut nicio schimbare, acum le-am aruncat direct la gunoi.

Aquaforest Build = pudra de talk
Aquaforest Energy = snake oil (citez de pe un forum extern).

Fara a avea experienta voastra, bazinele mele mi-au aratat ca totul este in ordine atunci cand intervii rar si lasi totul de la sine.

Exista tendinta de a grabi si accelera cresterea coralilor sau a tine specii pretentioase insa cazi in extrema cealalta... asa cum am patit si eu.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

aerosv wrote:
A ramas problema nivelului in camera pompei, nu reusesc nicicum sa mentin constant si asta deoarece dupa o perioada de 2 sapt de exemplu, pompa se comalteaza si nivelul creste.

Am desfacut pompa si era plina de mucus, dupa curatare baga ca noua si a trebuit sa o reduc destul de mult.

Cu filtrarea mecanica cum stai?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Am perlon intre foile de sticla (din prima si a doua camera) pe care il schimb la 2-3 zile destul de murdar.

Pompa isi pierde din debit cam la o saptamana si trebuie sa maresc puterea pe masura ce scade nivelul si sus in display.

Din cate am vazut, in interior e mucus si nu neaparat mizerie... dupa ce o curat baga ca noua.
adivb
Senior member
[Avatar]

IP:

O pompa mica de aer cu piatra de lemn, in camera pompei asa incat acele bule fine sa fie trase de pompa, iar restul bulelor mari sa "zburde" spre suprafata; printre altele, te va ajuta in a mentine "curatenie" in interiorul pompei de apa. Pompa de aer la minim cat sa nu te deranjeze vizual acele bulele fine ajunse prin display.
Ca sa nu mai zic de alte beneficii...

Post 25 , http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/36911.page#top

This message was edited 1 time. Last update was at 29/04/2017 10:53:14

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ca sa fiu si eu un carcotas cu privire la utilizarea suplimentelor in acvarii mici, le consider total inutile si pot destabiliza sistemul rapid .

Cred ca tot ce contine o sare de calitate este suficient pentru corali iar hranind zilnic pestii au si nutrienti suficienti.

Permite-mi sa nu fiu deacord cu tine...
Indiferent ca bazinul e mic sau mare, ceea ce conteaza cu adevarat in consumarea micro si macronutrientilor este cat de populat si cu ce fel de corali e populat bazinul.
Ca sa iti dau un exemplu eu cand mi -am startat bazinul de aproximativ 400l net, aveam putini corali si nepretentiosi. Nu aditionam nimic in afara de schimbul saptamanal de apa. Acum dupa 2,5 ani tot 400l sunt, tot saptamanal schimb apa, insa aditionez zilnil 8ml Mg, 10ml Ca si 40ml Kh....
Asta din cauza coralilor.
Deci nu produsele pe care le-ai bagat in bazin ti-l-au destabilizat ci faptul ca le-ai bagat in bazin fara sa faci un calcul al necesarului in prealabil.
Parerea mea...
[Email]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Momentan bazinul este stabil, insa m-am referit in special la suplimentele gen coral food , tot felul de sticlute magice la preturi piperate care nu fac nimic.

Am folosit Salifert, de la RDS A+B, Aquaforest Energy + Build, etc.... la mine cel putin niciun efect vizibil in urma utilizarii lor, ba mai mult numai din schimburi mi s-au parut mult mai hidratati.

Este doar o parere personala si cred in continuare ca pana in 300L nu are rost sa fortam nimic, sarea le contine pe toate.

In cazul SPS-urilor nu ma pronunt, acolo este alta zona unde nu ma bag....

Evident ca nu vreau sa influientez niciun incepator sa nu bage x sau y in apa, dar in mare parte este marketing si tentatia e mare sa cumperi toate zemurile doar sa ai cei mai frumosi corali.

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Acum nu vreau sa fiu rau, dar daca vorbim de niste ciuperci, zoasi si alti corali moi, da , nu e nevoie de nimic, dar daca vorbim de un bazin de nivel mediu al popularii cu ceva LPS mai pretentios si ceva SPS nu ai nici o sansa fara aditii.
Ia intreaba-l un pic pe Sebi Costin ca a avut tot timpul bazine sub 300l...nu a aditionat nimic? A fost deajuns schimbul de apa saptamanal?

Eu am folosit aditii de tot felul de la toate firmele : Aquaforest, Red Sea, Fauna Marin, KZ, si pot sa zic ca toate sunt bune si toate isi fac treaba. Depinde de afinitatile fiecaruia.

Deci raman la parerea mea, si astept si alte pareri, dar sper ca cei care vor incepe in viitor un bazin sarat sa nu creada si sa nu ia de bun nici ce zici tu nici ce zic eu...sa se mai documenteze suplimentar...
[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Da,cand ai moliciuni merge din schimb de apa si merge chiar si fara schimb de apa.
Cand ai corali duri,incepand cu LPS,gata.Iti merge o perioada,dar dupa aia,cand incep sa creasca nu mai poti tine pasul cu ei doar din schimb de apa.
"In mare parte este marketing"....eu as schimba in "In mare parte,userul nu stie cum sa le foloseasca" <-- asta cu riscul de a parea al dracului.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Gata, oficial caut macro alge deoarece am 50ppm nitrati.

Acvariul pare ok insa cele doua fraguri de SPS par ca au probleme din aceasta cauza.

Tangul e vesel si pare ca nu-l deranjeaza spatiul mic si accepta orice hrana.

Un clown a sarit din acvariu, am ramas doar cu unul singur.

Dintre corali, doar la GSP am observat o crestere vizibila, semn ca am ceva nutrienti in apa... poate si fosfati.

Piatra in schimb e curata , fara alge iar aiptasia.... am si uitat cum arata.

[Thumb - IMG_0617.JPG]

This message was edited 4 times. Last update was at 14/05/2017 11:35:17

georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mari nitratii!!! O sa fie mare pacat de acanul ala rosu .
Ai grija.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Deja se aduna chestii in sump.... am renuntat momentan la reactor de carbune+phosguard pana imi fac altul mai mic si mai eficient dar in schimb am adaugat o mana de Cheato de la Batman caruia ii multumesc si aici.

Am crosetat rapid un sistem de iluminare avansat dintr-un bec led la 220 si un fir pozitionat pur si simplu pe plexicul de protectie. Sper sa nu cada in apa

Este suficient 3W la 4000 K ? E ok sa-l las 24/24h sau doar noaptea?

[Thumb - IMG_0659.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 18/05/2017 17:46:50

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: