[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Stadiul actual in acvariu. Scuze daca fotografia a iesit prea intunecata, dar a fost luata "pe-nserat". Restul pozelor sunt in galerie. Apropos, ce parere aveti de blyxa? Arata necajite saracele, si nu stiu ce au (sau n-au)... Deocamdata Hetheranthera e mititica, dar creste repede, si sper sa fac in curand alte fotografii cand o sa fie mai rasarita.

image

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Apropos, ce parere aveti de blyxa? Arata necajite saracele, si nu stiu ce au (sau n-au)...

nu are nitrati.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Uite am cautat de blyxa:

In acvariu creste putin, chiar daca in natura frunzele ii sunt destul de lungi.
Ii trebuie foarte multa lumina 'very bright' si apa moale.
Creste incet (spre mediu).
Temperatura intre 22 si 26 grade Celsius.

Si in enciclopedie zic astia ca e foarte dificila.. asa ca vezi si tu, ai rabdare
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Tare coolt acvariu ....... cind o sa mearga si Blyxa, o sa fie icredibil de coolt. Sint onorat ca esti din Baia Mare .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Culoarea la rotalele alea este chiar nesimtita Super frumoase.

865
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

g.g wrote:
Anubias wrote:Apropos, ce parere aveti de blyxa? Arata necajite saracele, si nu stiu ce au (sau n-au)...

nu are nitrati.
Merg si eu pe acelas gand...un test te rog

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
thunderbird
Unripe member

IP:

Buna ziua,

Am cumparat de curand un acvariu Aquatlantis Aquadream 80 http://www.aquatlantis.com/uk-frame-produtos.php?id_produto=10 . Problema e ca acest acvariu vine cu un capac cu un singur tub fluorescent T8 de 18W din cate am vazut (are si un reflector dar nu cred ca face mare lucru sau cel putin mie nu-mi inspira incredere).

In acest acvariu as vrea sa pun cateva plantute (Anubias si Echinodorus) si bineinteles pesti (10 neoni pt inceput apoi voi vedea cu ce mai populez).

Problema mea este daca acel tub fluorescent va face fata la ceea ce vreau sa pun in el. Daca nu, va rog sa-mi spuneti cum as putea imbunatati setup-ul curent.

Multumesc frumos.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi de laude, prinde bine (pune un pic de vaselina pe pasiune)!

Sandu wrote:
g.g wrote:

nu are nitrati.
Merg si eu pe acelas gand...un test te rog
OK, am sa fac maine testele, caci azi e prea tarziu, s-a stins lumina si am acoperit deja acvariul cu cearsaful. Am o problema insa, am tot auzit de o metoda estimativa, insa nu prea o pricep (ori is prost, ori is prost :au. Am achizitionat Seachem Nitrate si Phosphate (n-am gasit inca Potassium, dar mai caut), si nu stiu cum sa le dozez corect, si am inteles ca metoda aia ar fi buna pentru dozarea separata NPK. Poate cineva atotcunoscator sa se-ndure de mine (noi, ca mai sunt si alti doritori sa cunoasca asta, sunt sigur) si sa explice ce si cum? Poate in felul asta le dau drumul la plante, caci sa stiti ca si Rotala s-ancetinit (insa nu chiar asa de rau ca Blyxa). Si vorba aia, pacat si de acele Seachemuri care stau in dulap nefolosite corect.

Mersi.

Galeria mea
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Anubias pe aquaticplantcentral este o sectiune dedicata exclusiv sponsorilor. Acolo gasesti si Seachem. nu m-am uitat foarte atent ca eu inca nu le am dar gasesti explicatii multe.

pune un pic de vaselina pe pasiune
Hai mai baga vreo 2000 de euro in acvariul ala

865
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Am achizitionat Seachem Nitrate si Phosphate (n-am gasit inca Potassium, dar mai caut), si nu stiu cum sa le dozez corect, si am inteles ca metoda aia ar fi buna pentru dozarea separata NPK.
Blyxa mea merge bine la NO3~20-25 si PO4~0,5-1. Fosfatu' scade uneori spre 0,1, il corectez repede.

Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
Anubias wrote:Am achizitionat Seachem Nitrate si Phosphate (n-am gasit inca Potassium, dar mai caut), si nu stiu cum sa le dozez corect, si am inteles ca metoda aia ar fi buna pentru dozarea separata NPK.
Blyxa mea merge bine la NO3~20-25 si PO4~0,5-1. Fosfatu' scade uneori spre 0,1, il corectez repede.
OK, am facut testele: NO3<10 si P04~0,1. Am adaugat din ambele cat scrie pe ambalaj. Am sa incerc sa adaug dupa indicatiile de pe ambalaj in continuare, si sa repet masuratorile ca sa vad cum evolueaza situatia.

Galeria mea
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate nici o schimbare la Blyxa. Cred ca cel mai bine sa aduc parametrii apei cum trebuie este sa aplic metoda estimativa, pentru ca n-am incredere in masuratori (nu prea le am cu culorile, ce sa-i fac?). Am insa o dilema: am un acvariu de 180 de litri brut plus canistra Eheim 2324, dar am in el un bustean, doi bolovani plus substratul. Problema cu aproximatul volumului net consta in faptul ca nu stiu cat ocupa pietrisul+busteanul+cei doi bolovani. Am sa consider ca am 160L de apa net (din cauza canistrei externe, altfel as considera 150L). Gresesc mult?

Galeria mea
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:am facut testele: NO3<10 si P04~0,1. Am adaugat din ambele cat scrie pe ambalaj. Am sa incerc sa adaug dupa indicatiile de pe ambalaj in continuare, si sa repet masuratorile ca sa vad cum evolueaza situatia.
Dupa ce ai fertilizat cit au fost NO3 si PO4?

Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa cum ziceam, testele mele de PO4 de exemplu contin o scala de la alb la un rozaliu, iar diferenta intre nuante este asa de mica, incat nu-mi dau seama daca am in acvariu 0ppm sau 20ppm PO4 (am de ales intre un alb si un roz asa de deschis ca e aproape alb, chiar daca diferenta de concentratie e imensa). Asadar ma gandeam ca cel mai bine folosesc metoda estimativa, si raman la masurarea doar a PH-ului si KH-ului (unde culorile sunt mai usor de citit: albastru-verde-galben).

Aceeasi problema de culoare o am si la NO3, PO4, Fe. Si mai mentionez si faptul ca oricum nu sunt cel mai bun in ceea ce priveste culorile (sunt un pic discromat), ceea ce ma impiedica sa disting asa de usor intre rozurile alea de pe test.

Eu folosesc testele de la Sera . Poate testele altor marci folosesc alte culori.

Galeria mea
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Eu folosesc testele de la Sera . Poate testele altor marci folosesc alte culori.
La Sera e chiar posibil de facut diferenta (incearca sa ceri ajutor de la amici , Sera am si io) , sa vezi la Hagen ce oribil e .......

cristi_ionescu_79
Member

IP:

Anubias,
roag-o pe prietena/sotia ta sa sa se uite de exemplu la testul de PO4. Femeile sunt muuuult mai bune la distins nunate decat barbatii ...... crede-ma, ai sa aflii concentratia cu 3 zecimale ...
[Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi de sugestii, insa chiar o rugam pe sotia mea sa ma ajute (si ea vede culorile ca orice alta femeie), si chiar si ea se mira de ce sunt asa de apropiate. Chestia e ca nu pici niciodata exact pe nuanta, ci intre, si intre doua nuante poate fi de exemplu (nu stiu pe dinafara, din amintiri): 10 ppm si nuanta urmatoare 20ppm, si pe urma trebuie analizat daca e mai aproape de 10 sau de 20 (dpv coloristic), ceea ce nu ma incalzeste. Pot sa cred ca am 12ppm si sa am de fapt 18ppm (adica 1.5 ori mai mult), ceea ce este mult zic eu (dpv fractional).

Asa ca de aia vreau sa incep sa folosesc metoda estimativa, pentru ca in felul asta voi sti ce am acolo, fara sa ma bazez pe teste. Bineinteles ca din cand in cand pot testa, dar nu va trebui sa le testez asa de des, pentru ca ma cam enerveaza (cu exceptia KH-ului care e f. simplu).

Galeria mea
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Cel mai bine ar fi sa-ti calibrezi testele la inceput si atunci i-ti va fi mai usor sa-ti dai seama. Si eu folosesc nevasta pe post de cititor .
Daca te-ai hotarit sa mergi pe EI parerea mea este ca nu conteaza 20 de litri de apa dozeaza la 180 de litri (la schimbarea saptaminala de apa poti sa schimbi mai mult de 50% daca crezi ca ceva merge gresit).

D
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Am tuns Rotala, asa ca pana prinde din nou radacini, mai aman faza cu EI. Intre timp as vrea sa va arat cum a mai evoluat acvariul.

image

Galeria mea
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

E doar poza sau blyxa a inceput sa miste? Parca are o culoare mai verde Si pe heteranthere le ti deliberat asa scurte ?

865
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: