Asta e... Unii le au cu boschetii alti cu pietrele si eventual ceva crengi
Nu dispera, pentru ca intotdeauna o sa fie ceva care sa-ti omoare plantele. Cand crezi ca ai stapanit CO2-ul, nah belea ai uitat sa fertilizezi suficient.
Cand le faci pe ambele... ce e bre cu atata lumina, ai accelerat procesul si acum apar alge, cand le faci si pe astea 3 vin ai mai batrani si te trag de ureche ca unde e macro dom`le si nu stiai ca se pune in nush ce procent si nu deodata cu micro. Cand le faci si pe astea, nah belea, ai tuns gresit planta.
Si chiar daca le faci pe toate, vine pestele si fuge in gura cu cea mai frumoasa tufa. You can't fight it! Si chiar daca ar merge bine, peste 6 luni trebe reset ca deh, nu stiai ca fara incalzitor de substrat cu controler si mama lui, nu tine?! S-apoi ce e cu neaonele astea, trebuie ceva serios MH sau vreun device inventat acum.
Si uite asa e un dute-vino in gasirea echilibrului.
Eu unul nu ma stresez prea mult ca am vazut ca nu-mi iese si mi-a pierit rabdarea. Acum 1 luna si-a gasit sfarsitul obstesc acvariul betanului meu. S-a dus la gara, au crapat one-by-one toate plantele.
Imi venea sa mor. Asta e. Mi-am refacut setupul si sunt constient ca peste 4-5 luni o sa mai schimb din plante si in maxim 7-8 luni reset scrie pe el.
C'est la vie! Une merde!
This message was edited 3 times. Last update was at 02/02/2011 00:29:10
Faza e ca, in natura, eu nu cred ca am vazut vreun loc cu plante fara alge, asa cum vrem noi sa avem in acvarii. Tocmai de aia cred ca e asa greu sa nu ai alge vizibile, ca incerci sa combati cursul normal al naturii.
Ma duc la o tigara, sa meditez la ziua de maine, cand voi ajunge acasa si voi descoperi o noua alga in acvariu
This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2011 00:33:35
Si asta e o chestie. Natura din cate am vazut inseamna plante sfrijite, chinuite si ape murdare. Arareori sunt locuri magice, feerice cu plante crescute la subler care au CO2 de la 10 butelii
De-aia, respect colegii cu plantate care fac minuni. Bravo lor! Daca nu ar fi si d-astea, am vedea doar pesti si pietricele colorate.
La betanul meu, am tras niste JBL Proflora cu ceva nisip amestec, apoi peste manado. Una bucata cioata, niste bucati de pietricele, plante easy: Egeria Densa, Cabomba (am scos-o acum), cripto si da, ceva tare HC Ma mira ca nu a crapat HC, ba chiar s-a intins. Lumina moderata, fertilizare JBL Feropol, mai arunc si niste NO3 si PO4 si asta e. CO2 ciuciu Am o butelie mica de 0.5Kg si reductor, dar mi-a fost lene sa o mai incarc. Sunt un caz pierdut in ale plantatelor, si atunci de ce sa ma impotrivesc naturii, nu?
This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2011 00:44:02
Plantele au avut si momente mai bune, cand erau carnoase si fara pete, dar erau si pline de alge, asa ca am redus lumina, scos bomba CO2 si scazut fertilizarea, asa ca au inceput sa apara carente. Pana nu fac rost de sistem CO2 adevarat, nu ma mai stresez cu ele. Asta, daca o sa am rabdare sa bibilesc zilnic la acvariu
Evident, m-am umplut de alge iar, asa ca acum 2 saptamani am decis sa regandesc ideea acestui mic acvariu. Am scos subtratul fertil, am renuntat la bomba cu Co2 si fertilizare in masa apei. Am pastrat Anubiasul, caci a rezistat si am adaugat o mana de Flame Moss si niste creveti RCS, iar in zona din fata nu am mai pus nisip, ca sa se reflecte pietrele si mossul in geam, dand impresia unui lac.
Inca nu este pregatit pentru a fi prezentat, caci mossul mai trebuie sa creasca si sa il imprastii prin multe locuri in acvariu, dar cum domnu' bobesku a insistat, am decis sa fac azi 2-3 poze.
vedere de sus in jos:
2 creveti:
vedere de jos in sus:
Neaparat trebuie sa schimb fundalul negru cu unul bleu-deschis sau galben-portocaliu. Care ar fi mai potrivit ?
daca vrei sa schimbi culoarea fundalului, iti sugerez un bleo deschis. Nu stiu cat de bine va da contrastul celelaltei culori.
nu te ingrijora in privinta algelor, face parte din ecosistem. Cu timpul vei gasi greselile si vei reusi sa ajungi la un echilibru stabil
Mai omule, dar chiar ai avut o saptamana productiva, vad Imi place mult cum ai aranjat. Bravo! inclusiv echipajul de origine nevertebrata, adica navigatorii de pe lac, sunt de-acolo.
Super!
pomi, tot ce faci tu arata de la foarte bine in sus, felicitari!
voiam sa intreb: am vazut ca in acvariul asta ai si creveti pe langa beta, este corect?
ma gandesc si eu la un setup similar si as vrea sa stiu daca beta se va servi cu creveti; eu stiam ca da, ii mananca, dar pe de alta parte acum am in acvariul meu 2 perechi de ramirezi care nici nu se ating de creveti, deci ma gandeam ca poate exista posibilitatea ca un beta sa-i lase in pace
Povestea cu betta si creveti e cu dus si intors. Depinde foarte mult de personalitatea pestelui si varsta, dar si de masa plantata, in care crevetii sa-si gaseasca ascunzisuri.
Al meu, cand era mai tanar si agil ii alerga de mama focului si i-a cam decimat, caci am pornit cu vreo 20 si ramasesem fix cu doi, pereche. Am mai adaugat moss, bettanul a mai crescut si s-a lenevit, asa ca numarul crevetilor a crescut repede, avand acum in jur de 50.
Practic, cei mari stau la botul pestelui, iar el nu ii baga in seama. Din cand in cand, il mai vad alergandu-i pe cei mici, de cativa mm si mai inhata cate unul, dar e bine, caci astfel nu ma umplu de creveti.
This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2011 12:46:06