[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
My Reef  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

melcu wrote:Observ ca in sump se aduna o gramajoara de ceva... nisip si mizerie !

Intrebarea de baraj este cam ce solutii am sa o pot scoate de acolo ?

Cu un furtun?

- serios, eu am o pompa mica pe care-am mufat-o la un furtun...
- cu aia fac curatenie in sump (ma rog, atunci cand fac... adica anual )

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Aham. Deci trebuie o pompa mica plus furtun..... am inteles sa traiti.

Ma bag sa execut.

melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sub genericul vine vara bine imi pare... ajunse temperatura la 29 de grade in acvariu ?

Ceva solutii ?

Mie nu imi vine in cap decat Chiler...

Dar mi-as dori sa stiu daca exista si alte solutii !

Si nu, nu am ac in casa si nici nu vreau sa pun !

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Cea mai simpla varianta ramane aerul conditionat in casa, chiar daca nu vrei tu sa il pui.

Varianta chillerului este ok daca aerul cald scos de chiller poti sa il scoti afara din casa, altfel
nu faci decat sa incalzesti mai tare aerul din camera care transfera caldura la apa si tot asa,
adica un consum mare de energie si o incapere unde nu prea vei mai putea sta.

Si mai este varianta ventilatoarelor care scad temperatura apei prin evaporare, dar sa nu te astepti
la minuni.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Parerea mea - aer conditionat. In primul rand iti asiguri un confort pentru tine, iar ca bonus - scapi de problema temperaturii din acvariu.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda. Multumesc de informatii.

AC in casa nu pun. Pentru ca nu vreau !

Apoi chiller ai si tu dreptate... scot cald dar nu cum sa il dau afara.

Varianta cu ventilator a mers anul trecut la acvariul de 60 de L. Acum insa este mai sofisticata problema. O sa incep cu ultima varianta.

melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Parerea mea - aer conditionat. In primul rand iti asiguri un confort pentru tine, iar ca bonus - scapi de problema temperaturii din acvariu.

Am o problema cu AC ! Imi da dureri de cap ! Nu il pot suporta.

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

E, n-am stiut, scuze

Credeam ca e vorba de incapatanare..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

melcule, monteaza 2 ventilatoare destepte in capac (IN si OUT) si lasa prostiile... racesti apa cu 3-4 grade (cu evaporare pe masura, evident).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca nu ai nici o posibilitate sa-ti aerisesti incaperea cu acvariul foarte des si foarte mult singura solutie iti ramane aerul conditionat. Daca in schimb este intr-o incapere ventilata (usa la balcon deschisa, geam deschis mereu, etc), iti raman cele doua variante (chiller/evaporare) fiecare cu dezavantajul ei, la chiller trebuie sa scoti afara caldura produsa de chiller, la evaporare trebuie sa scoti afara umezeala + multa apa inlocuita in acvariu.

Multe Urari si Incantatii
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare,

Am reusit sa achizitionez saptamana trecuta vineri 2 x Premnas Biaculeatus si o anemoma bubble de la reefcenter din Bihor. Toate bune si frumoase pesti superbi ! Chiar nu am cuvinte. Au sosit impachetati cum trebuie. Aclimatizez pesticii pun frumos pe rand in acvariu.

In momentul de fata am in acvariu urmatorii pestici:

2 x Premnas Biaculeatus
2 x Ocellaris Clownfish
1 x Acreichthys Tomentosus

Primele 10 minute au fost asa:

Dupa a inceput scandalul. Deja sambata duminica am cam stat de ei si daca am plecat de acasa am lasat luminile la acvariu stinse.

[youtube] https://www.youtube.com/jIdVU5Lx8iU [/youtube]

Astazi insa am plecat la munca la 9. I-am lasat cu luminile aprinse. Vedem ce gasesc cand ajung. Premnasul fugarit are deja coada si o aripioara facuta franjuri. Dar deja nu am ce sa ii fac…….

This message was edited 3 times. Last update was at 13/07/2015 16:30:59

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

https://www.youtube.com/watch?v=Etfhx968tTk

Asta e linkul corect de la primul clip (asta tre' sa bagi intre parantezele drepte).
Al doilea clip nu merge deloc, e invalid.

* Ca idee generala, nu e treaba buna sa bagi in acelasi acvariu 2 perechi de clown. Chiar daca sunt specii diferite.

melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca nu este treaba serioasa. Dar pentru orice eventualitate daca ies lucrurile rau am acvariul mic. Pot sa mut pe ceilalti acolo. Am luat in calcul acest aspect inca de la inceput.

Din motive care sincer ma depasesc nu mai am dreptul sa editez postul anterior ! Se poate remedia ?
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asta este al doilea video. Unde se vede cat de frumos se comporta unul cu celalat

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

E comportament tipic pentru ei... sunt pesti deja adulti, si nu au fost "pereche".
Ai sanse de doar 50%, ca sa "se aleaga". Imi pare rau!

PS: Posturile se pot edita doar o perioada de timp, dupa ce-au fost scrise... gen, juma' de ora, sau cam asa ceva.

melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda. Acum am ajuns acasa... si vad ca este inca alive. A mai luat putin omor si pestoaica vad ca se duce la el si intr-un fel il indeamna sa se miste din colt ! Adica efectiv il imping cu botul incet incet... dar el este prea speriat sa faca asta.

Ma gandesc sa nu mai aprin maine lumina ! Poate poate isi mai revine putin. Nu prea stiu ce sa fac... as putea sa il prind si sa il pun in acvariul mic. Este un peste foarte fain ar fi pacat sa moara.

melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare,

Se pare ca nu prea am nici o sansa... sa fac cei 2 pesti sa se impace.

Am incercat le-am stins lumina, am mutat pesticul batut in acvariul mic. Cand il pun la loc lucrurile o iau de la capat.

La cum vad lucrurile am 2 optiuni (cred):

1. Sa cumpar un peste mai mare si mai agresiv care sa fie el seful ! (nu stiu ce exact si cum).

2. Sa vand pesticul batut.

Sunt deschis la propuneri si sugestii.

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca prin peste mai mare te gandesti tot la premnas nu e prea bine : mai mare inseamna femela asta duce sigur la omor , am mai spus ca e greu sa-i faci sa formezi perechi, ca si partener trebuie sa iei unul mai mic ca sa fii sigur ca e inca mascul sau oprit la faza de adolescent si urmeaza partea grea sa-l accepte.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2015 12:38:43

[Email]
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

ocean wrote:Daca prin peste mai mare te gandesti tot la premnas nu e prea bine : mai mare inseamna femela asta duce sigur la omor , am mai spus ca e greu sa-i faci sa formezi perechi, ca si partener trebuie sa iei unul mai mic ca sa fii sigur ca e inca mascul sau oprit la faza de adolescent si urmeaza partea grea sa-l accepte.

Nop. Sub nici o forma alt premnas. Ma gandeam la alta specie.
Masculul este intradevar mai mic. Problema este ca nu vrea sa il accepte ! Sincer insa este un peste prea frumos ca sa o las pe nebuna sa il omoare.

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Din cate am citit eu, daca nu se luptau intre ei, iti eliminau prin ruinare perechea de ocellaris-i.

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]

Forum Index » Bazine mari
Go to: