- arata misto, imi place!
- ce-s aratarile alea portocalii, care se vad in partea de sus?
- ciortani cand iti iei?... ala e bazin de pesti, nu te-apuca sa-l strici cu tot felu' de corali figuranti.
Aratarile alea sunt returul deocamdata mai il las 2 saptamani asa. Oricum o sa fiu plecat. Cand ma intorc vedem. Nu vreau ciortani. Ceva mai micut si mai dragut o sa meditez.
Io cred ca "facatorii de retururi" au ceva stricaciune la cap... ca, altmitrelea, nu poci ca sa-mi inchipui cum 'reaku aleg ei culorile alea. Cat despre pesti, o sa uiti repede de "vreau ceva micut si dragut"... o sa ti se para ca bazinul e gol, daca nu bagi pestalai.
Poti incepe cu un card de anthiasi, dispar sunt superbi si la pret OK!
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
Si ca sa intaresc ideea, rockscape-ul tau se apropie de mediul lor natural: stanci verticale, iar daca-ti iei un numar suficient se poate stabili si ierarhia dorita.
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
Bineinteles ca nu am sa reusesc sa multumesc pe toata lumea.
O sa incerc sa ma multumesc intai pe mine.
Din acest motiv ma pasioneaza un mandarin fish... dar o sa ramana ultimul pe lista de achizitii. Un sokate dealea de peste de haleste aipastia tormentus sau cum il cheama plus o pereche de clovni ca cei pe care ii aveai in acvariul mic.
Deocamdata atat... si ma gandesc sa iau ceva pestici mici care cu timpul sa devina maricei.
melcu wrote:... Din acest motiv ma pasioneaza un mandarin fish... dar o sa ramana ultimul pe lista de achizitii...
Un perete masiv de stancarie, asa cum avem noi facute acvariile, poate sustine un mandarin fara probleme... eu il am pe-al meu din septembrie, si e la fel de gras ca-n prima zi.
In prima luna am avut artemia congelata, si cred ca manca si din aia... in rest, toata ziua urmareste copepodele si amfipodele din piatra.
Bazinul avea 6 luni vechime, atunci cand am cumparat pestele. Ia bucati de piatra din bazinul mic si baga-le in ala mare, ca sa "insamantezi" acvariul cu copepode.
melcu wrote:... Un sokate dealea de peste de haleste aipastia tormentus sau cum il cheama...
Acreichtys tomentosus se numeste... insa, daca nu bagi Aiptasia in bazin, de ce sa iti iei asa ceva?
Ala haleste si alti corali, care i se par lui ca seamana cu Aiptasiile.
melcu wrote:... plus o pereche de clovni ca cei pe care ii aveai in acvariul mic...
Poi e cam la risc. Intai trebuie sa faca si el curat in acvariul mic. Unde are ce face Apoi o sa il mut in cel mare crezi tu cam eu sanse sa scap vreodata fara aipastia !
Plus ca imi place ce fata are peste ala tampit. Darrrr daca se deda la halit corali il bag la loc in ala mica. Poa sa manance kenya si xenia pe saturate.
Al meu tomentosus a mancat toate aiptasiile, apoi a trecut la xenia ( aveam si eu 3 tulpini mici, si boul le-a mancat si pe alea ) ca ulterior sa ...sara din acvariu, dupa ce mancare, nu stiu. O fi vrut sa dea spargere in frigider.
Eheheheh ! La mine are mai multe de mancat. Sper sa le termine. Daca imi lasa toate pietrele din acvariul mic curate... ma declar satisfacut si il pun in cel mare. De unde oricum nu are cum sari....
melcu wrote:... Daca imi lasa toate pietrele din acvariul mic curate... ma declar satisfacut si il pun in cel mare. De unde oricum nu are cum sari....
Iti garantez io ca nici nu se apropie de suprafata apei... pestii vad bine culorile! Iar portocaliu' ala de la tevile de retur ii dispera fantastic de tare... si pe ei, ca si pe mine.
This message was edited 1 time. Last update was at 04/06/2015 08:49:15
Plus ca imi place ce fata are peste ala tampit. Darrrr daca se deda la halit corali il bag la loc in ala mica. Poa sa manance kenya si xenia pe saturate.
Eu am unul de ceva luni bune si nu s-a atins de niciun coral. Au fost zile in care am lipsit pana seara tarziu si pestii au facut foamea toata ziua dar tot nu s-a dedat la ciupit corali.Or exista si unii care ataca la corali, dar daca isi primesc potolul zilnic nu cred sa atace altceva in afara de aiptasii.
This message was edited 1 time. Last update was at 03/06/2015 23:56:38