[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sal'tare  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
dany_beboide
Junior member

IP:

Vreau nu vreau m-am pricopsit cu un cadou.
Cadoul este un acvariu cu ciclide africane si trebuie sa am grija de ei.
Este un acvariu de 60 l (stiu ca este destul de mic) si am aprox 9 pesti destul de mari,filtru extern,iluminare cu lumina rece (nu imi place),etc.
Problema este ca unul din pestii albastrii (inca nu cunosc denumirile ciclidelor) ii bate pe cei negri cu coada galbena si acestia stau intr-un colt.
La fiecare incercare a lor de plimbare prin acvariu sunt trimisi la colt.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ce modificari sugerati in afara scoaterii plantelor?
Multumesc anticipat.
[Thumb - pesti 005.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 22/09/2013 13:29:40

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Pune niste poze ca asa pot sa iti zic si eu sti masina aia cu roti negre capota gri si plafon maroniu
Ape limpezi

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
dany_beboide
Junior member

IP:

Poza cu cei negrii care stau in colt
[Thumb - psti.jpg]

[Email] [WWW] [Yahoo!]
dany_beboide
Junior member

IP:

Avansatul wrote:Pune niste poze ca asa pot sa iti zic si eu sti masina aia cu roti negre capota gri si plafon maroniu
Ape limpezi

In timp ce ai scris eu ma chinuiam sa micsorez poza...nu le-am putut pune pe amandoua ca erau prea mari.
Multam de interes si de rapiditate.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Iarta-l pe "Avansatul",el creste ciclide de ani de zile si vrea poze concrete.

Lasand gluma la o parte,acvariul acela e prea mic pentru 9 ciclide,tie iti trebuie un acvariu de minim 200 de litri.Daca as fi in locul tau le-as dona/vinde.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
dany_beboide
Junior member

IP:

Cosmin wrote:Iarta-l pe "Avansatul",el creste ciclide de ani de zile si vrea poze concrete.

Lasand gluma la o parte,acvariul acela e prea mic pentru 9 ciclide,tie iti trebuie un acvariu de minim 200 de litri.Daca as fi in locul tau le-as dona/vinde.

Sunt convins ca ai dreptate insa fiind cadou nu pot face asta.
Ajutati-ma sa le fac viata mai usoara...speciile respective nu sunt compatibile?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu conteaza daca sunt sau nu compatibile,atata timp cat au un spatiu prea mic se vor bate pana cand cei mai slabi vor ceda.Singurul lucru ce il poti face pentru a le pastra este un acvariu mai mare.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
dany_beboide
Junior member

IP:

Cosmin wrote:Nu conteaza daca sunt sau nu compatibile,atata timp cat au un spatiu prea mic se vor bate pana cand cei mai slabi vor ceda.Singurul lucru ce il poti face pentru a le pastra este un acvariu mai mare.

Acvariul mare va fi posibil doar la anul cand ma voi muta intr-o casa.
Multumesc pentru sfaturi.
Cred ca ii voi dona pe cei doi care sunt batuti.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Zic sa ii donezi pe cei agresivi...

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Cosmin wrote:Iarta-l pe "Avansatul",el creste ciclide de ani de zile si vrea poze concrete.

1. Cosmin eu nu am scris acel post ca sa ma dau interesant sau mai stiu eu ce, cat despre postul tau
,,Iarta-l pe "Avansatul",el creste ciclide de ani de zile si vrea poze concrete."
Hai sa iti zic eu ceva sti marca aia nemteasca care face masini o scos o masina gri cu roti superbe si are interior de piele alba
2.Daca ai fi in locul lui :>?
,,Lasand gluma la o parte,acvariul acela e prea mic pentru 9 ciclide,tie iti trebuie un acvariu de minim 200 de litri.Daca as fi in locul tau le-as dona/vinde"
Ai avut/ai un 42l cu 6-7 RCS si un ancistrus ce crezi ca e mai interesant faptul ca eu am 80+ si tu 42? sau ca te pretinzi a fi mare cunoscator ?
3. Eu personal nu am nimica cu tine dar daca tu faci atacuri la adresa mea:
,, Avansatul loveste din nou "
,, Avansatul e mare cunoscator "
Sa sti ca am tot dreptul sa fac atacuri la adresa ta ;)
Parerea mea este sa faci o pauza bei o cafea sa te linisteti putin si dupa vino si fa din nou atacuri la adresa mea ca doar asta e specialitatea ta ;)
Cat despre postul lui dany eu personal cred ca respectivul peste se bate pentru teritoriu

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

@Avansatul ar trebui sa ne arati mai intai realizarile si abia apoi sa dai sfaturi cum
faci de obicei. Nimeni nu s-a nascut invatat, dar atunci cand vrei sa dai un sfat e bine
sa sti exact ceea ce spui. Nu crezi?

@dany daca nu poti inlocui acvariul, micsoreaza numarul pestilor. Si in general cichlidele se
tin in acvarii de la 200 de litri in sus.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

@kirucd- scuzele mele dar asta ar trebui sa ii spui si lui Cosmin deoarece el face atacuri la adresa mea, in astfel de posturi gen ca pestele ala ii ataca pe aia nu poti decat deocamdata sa ii dai cu presupul cum ai spus si tu nimeni nu se naste invatat, toti avem de invatat uni de la altii,
Nu o loa rau, eu am spus ca se bat de la teritoriu doar presupunand ;)
Ape limpezi

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Avansatul wrote:1. Cosmin eu nu am scris acel post ca sa ma dau interesant sau mai stiu eu ce, cat despre postul tau
,,Iarta-l pe "Avansatul",el creste ciclide de ani de zile si vrea poze concrete."
Hai sa iti zic eu ceva sti marca aia nemteasca care face masini o scos o masina gri cu roti superbe si are interior de piele alba
2.Daca ai fi in locul lui :>?
,,Lasand gluma la o parte,acvariul acela e prea mic pentru 9 ciclide,tie iti trebuie un acvariu de minim 200 de litri.Daca as fi in locul tau le-as dona/vinde"
Ai avut/ai un 42l cu 6-7 RCS si un ancistrus ce crezi ca e mai interesant faptul ca eu am 80+ si tu 42? sau ca te pretinzi a fi mare cunoscator ?
3. Eu personal nu am nimica cu tine dar daca tu faci atacuri la adresa mea:
,, Avansatul loveste din nou "
,, Avansatul e mare cunoscator "
Sa sti ca am tot dreptul sa fac atacuri la adresa ta ;)
Parerea mea este sa faci o pauza bei o cafea sa te linisteti putin si dupa vino si fa din nou atacuri la adresa mea ca doar asta e specialitatea ta ;)
Cat despre postul lui dany eu personal cred ca respectivul peste se bate pentru teritoriu

Nu sunt un mare cunoscator,am incercat tot timpul sa dau sfaturi acolo unde am crezut ca am pe cine si cu ce ajuta.Eu unul nu cred ca ai vazut posturi de ale mele in care scriam "Algele de pe peretii acvariului sunt de la soare" si "Imi mor guppy ca se bat intre ei".

Te-am rugat si in trecut sa nu mai dai sfaturi in cazul in care nu ai cunostinte.Pentru tine forumul e un loc unde ne laudam care are acvariul mai mare?Am avut cativa RCS si un ancistrus in 42 de litri,spune-mi si mie ce era in neregula.Faptul ca eu am crescut pesti intr-un acvariu de 42 de litri nu ma face pe mine mare cunoscator,dar faptul ca tie iti mor guppy intr-un acvariu de 80 de litri nu te face acvarist.

Tu chiar nu iti dai seama ca aberezi in orice topic?Spuneai mai inainte in alt topic ca tie iti place foarte mult decorul din acel acvariu,desi era plin de scoici si plante de plastic,apoi ai spus ca tu ai scoate scoicile,omul ala ce sa mai inteleaga?

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
dany_beboide
Junior member

IP:

Am donat cei doi pesti albastrii si momentan este oarecum liniste.
Totodata am scos si plantele din acvariu si s-a creat putin mai mult spatiu.
Multumesc tuturor pentru sfaturi si sper sa mai pot apela la voi cand am "necazuri".
O zi buna.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Cosmin sincer nu are rost sa ma enervez acum ceva timp cand activam cu un alt nume am loat ban pe un asemnea motiv ca ma certam cu un om lafel ca tine
Mai exact prea plin de sine deci :-h

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Iti promit ca data viitoare cand mai vad aberatiile tale scrise prin toate topicurile cer personal banarea ta.

Pot incepe chiar cu regula aceasta din regulament...

2.5 Exprimati-va cat mai corect. Nu vi se cere sa nu aveti greseli gramaticale sau ortografice, dar incercati sa le evitati. Nu abuzati de smile-uri, de "k"-uri, de "sh"-uri, "tz"-uri, de majuscule sau de replici de 1-2 cuvinte evitati limbajul gen "mess" (de genul "Cool", "lol"...etc.) caci primiti un avertisment.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

scuze pentru ca ma bag,dar cosmin trebuie sa avem rabdare cu(,)copii nostrii.poate sunt prea entuziasti,dar vor sa se implice si sa fie de folos.avansatul are 14 ani,se simte acvarist de frunte si lupta de zor.cine stie,poate peste 10 ani va fi chiar un mare acvarist.pana atunci,eu zic ca merita un pic de intelegere
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu il inteleg,nici eu nu sunt departe de varsta lui,dar una e sa fii entuziasmat si alta e sa-i duci in eroare pe unii membri ai forumului.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu mai are rost laso asa appropo sectiunea cumparari nu este facuta ca sa spui tu ce a facut respetivul om cu acvariu care l-ai vandut

A si inca ceva priveste
,, 2.2.2 Userii nu trebuie sa-i atentioneze, pe ceilalti useri, despre incalcarea prevederilor din Regulament si nici nu trebuie sa faca sugestii legate de chestiuni care tin strict de moderarea forumului (probleme legate de continutul topicului, incadrarea in sectiune etc.). In cazul in care observa un topic "neconform" politicii forumului, userii se pot adresa (prin PM-uri) echipei de moderare/administrare.
"

This message was edited 1 time. Last update was at 22/09/2013 22:17:30

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
dany_beboide
Junior member

IP:

Baieti, cearta virtuala e stupida...mai bine va intalniti la o bere.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: