[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
amenajare cu polistiren  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
troponel
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Am tot cautat un raspuns la o intrebare pe care o am si la o metoda pe care vreau sa o pun in practica.
Vad pe youtube tot mai multe filmulete cu background facut din polistiren imbracat in ciment.

Intrebarea:
Nu este toxic pentru pesti si plante acest amestec ?

Am un acvariu de 180l -100x40x45 in care vreau sa fac un fel de grota din polistiren asta doar in czul in care nu este toxic, asa ca va multumesc anticipat pentru ajutor

P.S inca ceva, imi cer scuze daca a mai fost tratata problema si nu am gasit

Multumesc
dberger
Member

IP:

Mai multe informatii poti sa gasesti aici sau aici. Un tutorial foarte bun gasesti aici

Spor la bricolat.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- polistirenul se ciopleste "grosier", cu un cutit de bucatarie... nu te chinui sa ii dai cine stie ce "relief", pentru ca oricum se va acoperi de ciment si vei pierde detaliile fine.
- se dau, pe deasupra, minim 3 straturi de "lapte de ciment"...
- pune in apa cu care faci primul amestec de ciment niste sapun de copii "Baby Johnson", sau o firma similara... asta ajuta ca amestecul sa fie mai aderent la polistiren si sa nu crape asa usor... nu da un strat gros!
- urmatoarele straturi se pot face cu apa si ciment, simplu si usor... le intinzi cu o pensula mai groasa.
- lasa 10-12 ore intre aplicarile succesive de ciment... intre timp, mai stropeste cu apa decorul... asta, ca sa nu crape cimentul. Nu il aseza la soare/calorifer/sursa de caldura!
- poti sa pui, in ultimul strat aplicat, niste pigment de vopsea (ca sa colorezi cimentul - negru, maron, verde - dupa gust)... in mod normal, dupa cateva luni, decorul se va uniformiza la culoare din cauza algelor... deci, nu te chinui prea tare cu vopsitul in culori!
- dupa ce se usuca tot decorul, il poti lipi cu silicon de peretele bazinului... lipeste-l ca lumea, pe toata suprafata! Polistirenul e al naibii de "plutitor" si nu vrei sa te trezesti ca "sare" de la locul lui.
- in mod normal, trebuie sa umpli bazinul cu apa si sa lasi decorul "la spalat"... cateva zile. Schimbi apa si il lasi iarasi. Repeti asta de 2-3 ori.

Cam asta e toata manevra... nu e complicat si nici greu de facut. E "manopera" si "murdarie", dar o poti face daca vrei si daca iti place.
Uite decorul din bazinul meu:

Anul 2007

image
image
image
image
image

Dupa 5 ani, iunie 2012

image
image
image

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
troponel
Member
[Avatar]

IP:

Pentru ce vreau eu sa fac thnologia este asemanatoare doar ca eu nu vreau backgroung eu vreau sa dau o forma interiorului am facut un desen la repezeala poate ajuta

vreau sa intreb daca peste ciment si culori ai mai dat cu ceva sau trebuie doar foarte bine spalat ??

pentru imaginea de sus ce este hasurat vreau sa plantez iar in interioru vreau sa pun gazon
[Thumb - Image.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 04/10/2012 16:34:55

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu am dat cu nimic peste ultimul strat de ciment...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
gty
Member

IP:

buna treaba koala
hai sa facem un post si sa arate fiecare ce fundal a facut
sunt si eu in proiect cu un fundal mic ( e de sacrificiu acvariul )

Florin
Hey Fishy!!! Your So Fine; Your So Fine; You Blow My Mind
dberger
Member

IP:

gty wrote: buna treaba koala
hai sa facem un post si sa arate fiecare ce fundal a facut
sunt si eu in proiect cu un fundal mic ( e de sacrificiu acvariul )

votez si eu pentru un astfel de post "lipicios" la categoria Atelier (DIY) & Hardware
[Yahoo!]
troponel
Member
[Avatar]

IP:

apreciez sfaturile pe care le-am primit dar avand in vedere ca am reusit sa atrag atentia unui om cu experienta am sa profit la maxim de experianta si cunostintele lui

Mai am cateva intrebari la care am incercat sa le gasesc raspuns pe forum insa ori am gasit posturi foarte vechi sau care nu mi se potrivesc

la acvariul meu capacul este prevazut cu 2 neoane le-am masurat si au aproximativ 89cm si sa aproximex un 2,5 cm diametru, neoanele mele au o lumina alba daylight scrie pe ele si cand aprind lumina inebunesc pesti in acvariu sunt de 30W, sunt urate si nu imi plac deloc as vrea sa le schimb.

intrebarile mele sunt:

La ce categorie de neoane trebuie sa ma orientez avand in vedere ca as vrea undeva in viitor sa am si niste plante ? (nu stiu sa le spun numele)
Ce modele de neoane ar trebui sa cumpar ? 1 pt plante si unul pentru a pune in valoare pestii ?? sau sa cumpar 2 pentru plante sa nu am probleme

Va rog sa imi recomandati si mie un tip de neon potrivit pentru plante cu o lumina calda daca se poate

Multumesc

This message was edited 2 times. Last update was at 05/10/2012 00:26:27

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Neoanele pe care le ai tu sint T8 si nu sint suficiente 2 neoane pentru plante. Sigur, depinde si ce plante vrei,
dar chiar daca vrei plante easy tot ai nevoie de ceva mai multa lumina. Ar fi bine sa te gandesti la un upgrade
la tuburi, preferabil sa instalezi socluri si balasturi pentru 4 neoane T5 de 39w. Pentru plante exista neoane
speciale, toti producatorii de neoane pentru acvarii fac neoane speciale pentru plante. Eu folosesc Plant Grow
de la Aqua Medic care au un raport pret calitate bun. Daca instalezi 4 neoane T5 poti sa mergi pe varianta de
3 neoane pentru plante (gen Plant Grow) si un neon care sa iti aduca un plus de culoare, un neon cu o temperatura
de 10.000k gen neoane pentru reefuri. Cei de la Aqua Medic chiar recomanda aceasta varianta.

Dar cel mai important este sa te hotarasti ce fel de plante vrei si cat de multe.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: