[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru extern homemade  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
floroiu82
Junior member

IP:

sal.As dori sa construiesc un filtru extern din teava pvc cum am mai vazut pe forum dar am unele intrebari ca.Acvariu are 75l si vreau sa folosesc o pompa de la un filtru intern hailea rp 400 cu debit reglabil intre 200-400 l/h si cred ca poate impinge pana la o inaltime de 1 m.Acum intrebari;
-ce diametre ar trebui sa aiba turul dar si returul, atat furtunele cat si fitingaraia care se foloseste la racordare?
-pot sa folosesc 2 furtune pt tur adica unul sa absoarba mizeria de pe fundul acvariului si altul de la suprafata?
-teva de pvc este de ajuns de 110 cu inaltimea de 25 cu posibilitate prelungire 10cm
-medi filtrante;inele ceramice,burete densitate mica apoi mare si in final vata..... este bine?
-cum se numesc acele corpuri(fitinguri sau cum s-or numi ele) de imbinare intre pvc si furtune si pompa de apa?
Astept sugesti si pareri dar si critici,nu ma supar pt ca asta e cand esti incepator.Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 24/08/2012 23:10:53

stefanp
Moderator

IP:

Pompa s-ar putea sa fie cu debit cam mic pentru inaltimea de un metru si daca ii pui in canistra si vata, care in timp se colmateaza.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CatalinC
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.Construieste filtrul extern supradimensionat.In mod sigur nu vei ramane cu acvariul de 75 litri.Foloseste un power head de cel putin 1000 l/h.Robineti pe in si out.De aici vei putea regla debitul,daca crezi ca e prea mare.Turul si returul sa aibe macar 3/4.Daca folosesti 2 furtune pentru tur,cel care trage de la suprafata sa fie cuplat la un surface skimmer,modelul chinezesc(35-36 ron)Face o treaba minunata:scapi de biofilm cu investitie minima.Filtrul extern nu va fi suficient daca acvariul este suprapopulat.Teava pvc minim 160,50-60 cm inaltime.Medii:1-burete gros.2-burete fin,3-siporax cat mai mult.Nu folosii metale grele.Coturi,fitinguri etc.Spor la treaba.
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ca ordine de filtrare eu as zice ca mai bine ar fi:

1. burete gros
2. material biologic
3. burete fin (gen perlon)

Si zic asta pentru ca perlonul se colmateaza repede si atunci trebuie sa scoti materialul biologic din canistra ca sa poti inlocui perlonul...Sau ar mai fi o varianta: 1. inele ceramice pt filtrare mecanica (sau bioballs din alea de plastic), 2. burete grosier, 3. material biologic, 4. perlon

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CatalinC
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am pus burete grosier,burete fin,siporax.Filtrul biologic trage doar prin skimmer,de la suprafata.Se va colmata foarte greu.Nu vreau sa-l desfac des.Sa nu deranjez bacteriile.Pentru mizeria adunata in acvariu am un filtru intern de 1000 l/h.Are doar burete grosier si face treaba foarte buna.Pe acesta il spal des,cu apa de la retea,fara grija deciclarii.Oricum nu are timp sa se formeze colonia de bacterii.Este exclusiv mecanic.Dar mai mult ca sigur ca dupa multe incercari vei gasii solutia optima,in pofida sfaturilor noastre.Si eu am probat multe variante pana am gasit solutia cea mai avantajoasa.Nu am mai sifonat si nu am mai schimbat apa de peste o luna.Cu toate astea bazinul(steril) nu are pic de mizerie pe fund.Apa e schimbata cam 25% pe zi la picatura(suvita).Pestii mei(discusi juvenili)mananca de cel putin 6-7 ori pe zi.NO2=0 PH=7.
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

In cazul unui filtru intern pentru filtrare mecanica, atunci sta intr-adevar altfel treaba. Intra mult mai putina mizerie in canistra. In cazul asta, eu am si scos perlonul de tot din canistra.
Dar daca pui doar canistra, atunci raman pe ideea ca perlonul ar trebui pus sus.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/08/2012 14:37:41

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Este bine de ingrosat cuvantul STERIL, nu cred ca acelasi lucru se intampla si intr-un acvariu plantat, adica sa nu ai mizerie daca nu aspiri atat timp
[ICQ]
floroiu82
Junior member

IP:

Sal.Se poate sa imi ziceti si mie mai pe romaneste ce inseamna acest " surface skimme" si poate ceva poze cu el.In legatura cu medile de filtrare eu m-am gandit asa;inele ceramice,burete grosier,burete fin si ultima data in partea de sus un burete din acela verde ca un fel de pasla ca si cel de la bureti de vase
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Surface skimmer

This message was edited 1 time. Last update was at 28/08/2012 00:35:32

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Katalin_s
Member

IP:

Sal all! floroiu82 sunt si eu cam in aceiasi dilema cu tine.... bine la mine e mai mult un plan de viitor (indelungat/apropiat) dar aceiasi situatue. Vreau sa stiu daca ai incercat filtrul hilea RP-400 sa vezi pana la ce inaltime radica apa si sa vezi ce debit are? Eu unu ma gandesc serios sa folosesc filtul hailea ca pompa. Merci pentru un eventual raspuns
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De ce nu iti iei in filtru ca la cat o sa cheltui sa il faci cu siguranta gasesti unul second hand ;)
[WWW]
floroiu82
Junior member

IP:

sal.Katalin inca nu am incercat pompa de la hailea dar o sa incerc zilele urmatoare si o sa iti zic.A mai aparut o problema;
-nu gasesc mufe de imbinare si ce mai trebuie pe acolo la filtru pt racordare la tur si retur din plastic si ma intrebam daca are ceva daca folosesc mufe,racorduri,coturi,robineti si etc din bronz sau cupru.
exizta cineva din tg-jiu pe acest forum sa imi spuna un magazin unde se poate gasi cele necesare?
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Ar fi preferabil sa nu folosesti nici bronz nici cupru, e posibil sa iti modifice chimia apei. Cel putin cuprul este
daunator crevetilor in limite destul de mici.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

IP:

Pt. coturi, racorduri, imbinari vezi la magazinele de profil, gen Mr. Bricolaj, daca ai in oras.
Daca nu, parca pe pepika.ro am vazut.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
floroiu82
Junior member

IP:

sal.revin cu o intrebare.ce pompa de apa imi puteti recomanda din urmatoarele.
--pompa sicce syncra-aceasta merge atat in apa cat si afara din apa
-pompa sicce multi aceasta merge atat in apa cat si afara din apa-pompa aqua zonic evo
-pompa aqua zonic evo-numai in apa
Multumesc si astept raspunsuri
andrush84
Junior member
[Avatar]

IP:

ar ajuta pe multi daca ai atasa si niste poze cu filtru home made care il faci....mai exact pas cu pas..cum vine amplasata pompa,medii,etc!va doresc ape limpezi!

-
[Yahoo!]
cod
Junior member
[Avatar]

IP:

sa nu mai incep un topic ,vreau sa va intreb daca folositi ,sau ce parere aveti despre aceasta pompa http://www.tropheus.ro/shop/pompe-de-apa/6235-aqua-zonic-emperor-powerhead-16000.html
as cumpara aceasta pompa sau sicce multi 1300
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Parca sicce multi din cate imi aduc aminte ( lene sa caut pe net - o faci tu ) functioneaza si afara din apa. Au fitinguri cu garnituri care le asigura functionarea ca o pompa externa, afara din apa.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
cod
Junior member
[Avatar]

IP:

asta stiam deja ,ma gindeam la raportul calitate pret ,nu intotdeauna firma cea mai renumita e si cea mai buna
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Dar sicce ofera calitate.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: