daca buretele de tip pasla este intre mediile filtrante asa cum ai descris, acesta va colmata mai repede filtru, pompa riscand sa ramana fara apa si sa se arda

, o sa fie necesar in vreo 2 saptamani maxim sa urmaresti zilnic filtru,daca nu chiar mai repede, pompa cand incepe a prinde aer o sa devina mai zgomotoasa asa ca ai grija sau poti scoate buretele respectiv, evitand astfel situatia, am si eu un filtru homemade si am observat problema asta dupa numai 6 zile, apoi am scos acel burete si l-am inlocuit cu un alt tip de burete, si nu am mai avut probleme, cat despre debit aici o sa intervina si colmatarea mediilor filtrante, daca apa o sa treca relativ repede prin medii nu o sa scada foarte mult debitul dar daca mediile sunt imbacsite o sa scada foarte mult, la mine diferenta de nivel era de numai 35 cm, si am facut un test timp de 3 luni nu am umblat la filtru, astfel de la cca 1200 l/h am ajuns la cca 500l/h, noroc ca a inceput sa faca zgomot filtrul ca alt fel cred ca il mai lasam sa vad ce se intampla, deci in concluzie cand faci ceva homemade nu poti sa il observi numai 3 zile si sa iti faci idee despre functionare, o sa fii "geana" la filtru, o sa vezi, o sa cedeze garniturile, daca o sa umbli des la el, noroc ca e doar 1 leu garnitura, si fii foarte atent la imbinarile de silicon, posibil sa scape chiar daca la prima vedere si dupa o functionare de 3 zile nu au fost probleme, presiunea creata in filtru este foarte mare, iar anumite asamblari s-ar putea sa nu rezite foarte mult, eu am pus canistra intr-o galeata de 6 litri daca de ceva sunt scurgeri sa pot sa le vad, si o verificam de cel putin 3 ori pe zi, dar cu rabdare ai sa treci la ceva mai "profi"