[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pesti bolnavi..incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexflorin24
Junior member

IP:

Buna,

vin la voi in sfarsit de an cu o problema serioasa.

De cca 2 saptamani pe un peste (swordfish) au aparut puncte albe pe coada, destul de dese, parca in final erau ca o pata, totusi erau doar pe coada si nu arata ca si boala gris ce se extinde pe tot corpul. Am aplicat un tratament bazat pe BAKTOPUR de la Sera. 50 ml la 500-1000 litri in prima zi si eventual in a treia zi daca nu se observa imbunatatiri pe pesti. Dar pestele, punctele nu reactioneaza la tratament, dimpotriva inca doi parca ar avea ceva inceput de puncte. Dupa o saptamana am schimbat jumate din apa si am mai apliccat odata tratamentul.

Ieri un guppy si-a pierdut total culoarea din coada, din albastru a devenit alb si a murit astazi, si astazi am obvservat la swordfish-ul cu problema ca si la el capetele de la coada nu mai sunt rosii ci albicioase.

Nu mai stiu ce sa fac, eventual un tratament bazat pe Omnipur.
Detalii acvariu...200 litri..pesti cca 20 scalari swordfisch

An nou fericit si astept un sfat de la voi

Multumesc
[Email]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Din cate am mai citit pe aici, tratamentul pentru pesti bolnavi se face in vas(e) separat(e) de acvariul comun. Motive... sunt mai multe... unul ar putea fi ca unele substante din tratamente pot distruge coloniile de bacterii folositoare ciclului azotului => cresc concentratiile de amoniac si nitriti => pesti stresati care se decoloreaza si cei mai sensibili mor.

Din ceea ce spui tu, inteleg ca tratamentul l-ai facut in acvariul comun. Da?

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

La finrot te-ai gandit?
Vezi aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital (sectiunea poze).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alexflorin24
Junior member

IP:

in acvariu comun da
[Email]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu mai aplica tratamente in acvariul comun. Scoate pestii bolnavi, pune-i intr-un acvariu mai mic pe perioada tratamentului (sau intr-un lighean daca nu ai un nano la dispozitie), cauta pe link-ul de la stefan si identifica boala sau pune poze aici cat mai clare cu pestii cu pete albe sa te ajute colegii, si apoi aplica tratamentul indicat conform prescriptiilor. Pestii decolorati sa nu ii scoti din acvariu, doar sa schimbi cam 25% din apa cam la 2 zile pana isi revin. Cel mai probabil s-au decolorat din cauza deciclarii acvariului.

A, sa nu uiti sa bagi un incalzitor in vasul de tratament ca sa mentii aceasi temperatura din acvariu, daca tratamentul nu specifica altfel

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2011 21:35:05

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
alexflorin24
Junior member

IP:

cred ca este vorba de finrot.....un tratament prescris acolo pare complicat caci aici in germania nu cred ca gasesc acel produs, voi in ro cum rezolvati problema?
[Email]
alexflorin24
Junior member

IP:

o sa fac un test la apa maine sa vedemcum stam

mersi de raspunsuri
[Email]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai aici o solutie http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/8990.page#83869 daca esti sigur ca e finrot. De asemenea trebuie eliminata cauza bolii. Se pare ca pentru finrot cauza e calitatea proasta a apei http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9709.page#86916.

Foloseste butonul Search pentru mai multe informatii.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2011 21:47:47

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Te-ai uitat pe site-ul ce ti l-am dat eu?
Ma indoiesc ca nu gasesti produse JBL in Germania, dat fiind faptul ca acolo se fabrica...
Daca imi aduc aminte bine, se trateaza cu JBL Ektol fluid.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2011 22:23:28

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alexflorin24
Junior member

IP:

ce am vazut aici e 90 la suta de la sera...o sa ma uit dupa acvest produs..mersi de sfat
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eventual cauta un petshop online de la tine. Chiar refuz sa cred ca niste produse ce la noi se gasesc cam in toate petshop urile, nu se gasesc acolo...la mama lor.
Succes

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Pina la urma cati pesti ai in cei 200 litri? Si ce filtrare? Daca nu inlaturi cauza, care probabil este
apa de proaste calitate datorata suprapopularii, nu rezolvi nimic.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
alexflorin24
Junior member

IP:

ok revin cu detalii.
In ce priveste produsele JBL am intrebat la shop si da sunt, ocupa un loc mai retras pe rafturi si inghesuite si culmea nu mi/au fost recomandate niciodata si vanzatorii nu au cunostinte despre ele, a trebuit sa citeasca prospectul ca sa imi confirme utilitatea produsului... Tetra si sera sunt preferate la vanzare.

Dar bine ca vanzatorul respectiv a vrut si mi-a facut un test pentru fosfat si conform reactiei si culorii, un albastru inchis, am prea mult PO4. Mi-a recomandat un produs lichid ce reduce in 2 3 ore concentratia, urmand ca a doua zi sa curat cat este posibil stratul de nisip. Am facut asta sambata si am schimbat 70 din apa si astazi testul la magaziin nu a mai iesit asa prost si am sa repet procesul.

2 guppy au murit...aveau corpurile deja in descompunere...la ceilalti sunt extremitatile la cozi albicioase. As putea cumva sa imi ajut pestii sau sa imi protejez pestii in aceasta perioada?

pesti in acvariu am ....5 scalari mai mici, 6 swordfish, si inca vreo 5 specimente

va multumesc mult si bine v-am gasit in noul an

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2012 20:22:15

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: