[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou acvariu cu niste ciclide si un rechin...  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
alpha16
Junior member
[Avatar]
IP:

Salut tuturor,

Momentan am un acvariu de 20l, filtru, pietri marunte alb cu verde, 2 plante din plastic, niste pietre de decor si 3 carasi. Sincer sa va spun m-am plictisit de aceste specii (carasi,guppy,molly,coridorasi,etc) si ma gandesc sa imi fac un acvariu de 60l in care sa imi pun 1 rechin Bala si 2 ciclide, dar in nici un caz sa nu fie scalari sau oscari... Inca ma gandesc ce tip de ciclide sa imi cumpar in asa fel sa
nu fie prea scump.

Intrebarea este daca ajunge un acvariu de 60l pentru cei trei pesti, si daca voi avea probleme dupa ce ajung la maturitatea lor?

Va multumesc,
Alpha.
harry-ab
Member

IP:

Nu.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Un caras are nevoie de 50l apa ca sa se poata dezvolta.Ai tai vor muri cu siguranta in 20l.Da-i cuiva care are conditii sau du-i la un pet-shop.Fa-ti acvariu MARE daca vrei ciclide."Shark"-ul acela se face imens ,nici macar nu e peste de acvariu , chiar daca se vinde ca si cum ar fi.Cel putin eu nu pot considera un peste care poate ajunge la 35 cm(sau mai mare) peste de acvariu.Va muri si el daca il chinui intr-un acvariu,mai ales unul minuscul.La fel si ciclidele...daca vrei din cele africane sau stiu eu , specii mai mari si/sau agresive gandeste-te la un acvariu de 300l minim.

Uite un citat aici despre bala shark , de pe Wikipedia :

"Very young Bala sharks are sometimes kept in small aquaria. However, given their adult size, schooling behavior, and swimming speed, the fish quickly grow to need much more room. Hobbyists continue to debate over acceptable minimum tank sizes, but generally recommend at least a 6 foot tank. FishBase lists a minimum of 150 cm (5 ft).[2] Many believe the fish is simply too large and too active to be kept in commercial aquaria at all; only enormous, custom-built tanks are acceptable, if any tank at all is. Indoor ponds are also considered feasible housing options and may be better suited to the average aquarist. This fish's habitat is often destroyed, making these fish rare in the wild."

Citatul este luat de aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Bala_shark .

This message was edited 3 times. Last update was at 12/09/2009 18:29:08

Until you find someone worth dying for, you never really live.
LUPmic
Senior member

IP:

Da' de cand ai acvariul actual (ala cu "carasi,guppy,molly,coridorasi,etc") de te-ai plictisit de ei?
[Email] [Yahoo!]
alpha16
Junior member
[Avatar]
IP:

pai eu am avut mai demult guppy,molly,coridorasi,etc ...de vreo 1-2 ani...dar nu imi plac, si dupa cum mi se pare ciclidele par sa fie mult mai interesante.
eu am scris ca momentan am 3 carasi, si ce nu am spus e ca vreau sa ii le duc la un petshop da de imi da ceva in schimb.
alpha16
Junior member
[Avatar]
IP:

ReBella, am cei 3 carasi de vre-un an si inca nu au nimica... sunt linistiti, manca calumea, problema este ca nu au destul loc ca sa se dezvolte.Problema asta am aflat chiar dupa ce i-am luat.

It multumesc ca m-ai avertizat de rechinul Bala, din pacate am sa renunt la ea.... dar dupa cum am vazut pe http://www.pestiacvariu.ro/blog/category/cichlidae , pestele Pseudotropheus elongatus nu creste foarte mare si ma gandesc ca va supravietui... iti cer totusi parerea..

This message was edited 1 time. Last update was at 12/09/2009 18:47:12

LUPmic
Senior member

IP:

Pai pentru ciclide iti trebiue acvariu mare, nu de 60 de litrii.
[Email] [Yahoo!]
alpha16
Junior member
[Avatar]
IP:

bine dar si pentru o pereche de
Pseudotropheus elongatus? :-o
LUPmic
Senior member

IP:

http://www.ciclideafricane.ro/specii_elongatusmpanga.html
Eu nu am si nu am avut ciclide dar am mai citit pe forum. Mai asteapta si alte pareri
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ciclidele africane nu se tin in pereche ci in card. Nu te baga, ai nevoie de minim 200 litri ptr un acvariu cu africani.
Daca vrei musai, musai, musai ciclide, in 60 litri poti tine o pereche de ramirezi sau alte dwarf cichlids cum sunt Apistogramele. Dar sunt ciclide sud-americane. Aranjeaza acvariul tip Amazon (buturugi,, crengaraie, frunze pe jos, sword plants, apa maronie ) si baga o pereche de Apistogramma cacatoides...vei avea mari satisfactii. Dar, te rog eu...fara africani in 60 l.
Mersi

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alpha16
Junior member
[Avatar]
IP:

mersi mult minnardy ;)... sa vad daca gasesc asa ceva la Cluj... ca inca nu am vazut peaici, dar dupa cum arata Apistogramma cacatoides.... mi-ar placea sa imi bag o pereche... :>:X:X

Imi poti spune cate ceva despre Apistogramma cacatoides? cat de calda sa fie apa, ce mancare sa le dau?

This message was edited 2 times. Last update was at 12/09/2009 20:10:49

snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Eu sincer ti-as spune sa te lasi de acvaristica , ca n-ai nicio sansa , dar oare m-ai asculta ?
Cind ti se spune ca un caras (bine nu asta-i subiectul discutiei) are nevoie de minim 50l de apa , iar tu vii cu argumentul ca ii ai de un an de zile si n-au nicio problema , crede-ma ca imi vine sa imi iau lumea in cap , sau sa te indrum catre oricare alt domeniu , dar nicidecum acvaristica . Si daca-mi spui ca ai citit tu pe net ca pseudotrophaeus elongatus nu creste mare si ca vrei sa tii doar o pereche , la ce bun sa mai vin eu sa-ti spun ca cichlidaele africane se tin in bazine de minim 200l (zic unii ) sau 300 l minim acceptabil de mine ) si ca se tin in familii , adica un mascul si trei femele ?!? Nemaivorbind de faptul ca bala shark-ul ala ajunge la niste dimensiuni impresionante .
In fine ... cred ca ... cresterea gindacilor ar fi mai la indemina ta , ca acvaristica nu prea te coafeaza .
[Email] [WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Snake nu-ti mai arata incisivii ca sperii tineretul si vom ramane doar noi batranetul sa facem acvaristica
Dincolo de gluma mea si de abordarea transant de directa a lui Snake, trebuie sa stii Alpha16 ca Snakefishmike are dreptate.Orice sut in fund este un pas inainte,asa ca nu ii purta pica pentru ce a scris.Incearca doar sa ajute si sper ca ai inteles mesajul lui.Daca vrei sa faci acvaristica(asta inseamna sa tii pesti FARA sa ii chinui cum faci cu bietii carasi acum) va trebui sa inveti foarte mult,sa citesc aproape incontinuu si sa asculti sfaturile celor mai batrani.Doar asa vei avea satisfactii de pe urma acestui hobby minunat!

This message was edited 1 time. Last update was at 12/09/2009 23:03:02

Until you find someone worth dying for, you never really live.
camillo
Member
[Avatar]

IP:

sper sa nu mi-o iau in freza dar cred ca in 60 - 80 de litri ai putea tine o pereche de nigrofaciatus. aranjeaza-le un decor cu crengi si doi bolovani, un fund acoperit cu nisip iar ca plante foloseste doua, trei tufe de microsorium. vezi ca prefera sa se ascunda in "pesteri" (un vas de flori nu prea mare, de exemplu). ai avea parte de un spectacol extrem de interesant. ai grija, insa, ca toarna in disperare la pui cu care nu prea ai ce face mai apoi. asta stiu sa faca cel mai bine ! pui!!! spectacolul depunerii si ingrijirii puilor face toti banii! ai avea ceva de invatat si de care sa te minunezi. succes!

This message was edited 3 times. Last update was at 12/09/2009 23:42:24

[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

"In 60-80 de litri o pereche de nigrofasciatus"

Teretic ar merge dar, din proprie experienta spun ca depinde de personalitatea pestilor. Mie in 180 litri, un mascul de nigro mi-a ciuruit femela dupa depunere, cu toate ca avea multe locuri in care sa se ascunda de el, scorburi, pietroaie etc.

Biotop Malawi || Biotop Amazon

Forum Index » Cichlidae
Go to: