[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antoniot
Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
dukull3tz wrote:Salut Antoniot, mai ai cumva Hydrocotyle leucocephala? Doresc si eu HL cu pistia daca mai ai.

am pistia cat cuprinde , Hydrocotyle leucocephala am renuntat la ea si nu mai am.
mai am de donat pe langa pistia la greu si ceva fire de:
Lysmachia nummilaria crescuta in acvariu
si un muschi care s a adaptat bine in acvariu, ce a crescut in exces l am indepartat si nu imi vine sa il arunc.

Ar putea fii praful de vina daca nu ai capac?
Am si eu un mini acvariu de cand l am populat cu creveti ,50 intr un acvariu de 20 litri mi a aparut si mie biofim ul...acum am observat ca sunt destule pieli ale crevetilor prin acvariu...de aici ar putea fii o sursa de proteine???
Nici eu nu prea le dau de mancare.
Poza cu filtru am dato ca pe o idee cum ar merge facut un surface skimer la genul asta de filtru.

ceva de genul asta"

image

Uploaded with ImageShack.us

Parca am auzit o discutie de biofilm ca ar aparea din cauza excesului de proteine in acvariu.
Oricum daca se poate scapa de biofim pe cale naturala ar fii perfect.

poate pentru biofilm ar trebui sa foosesti un fitru ca acesta cu un mini surface skimer.

image

vand peste fluture
30 ron
10 cm
image

poze

image

image

image

image

Pretul este de 90 ron cu tot cu taxe de transport prin posta romana.
mai sunt, ai nr de contact mai sus.
o parte s a dus la Thomas...daca mai doreste cineva am in permanenta mai ales pistia.
eu am folosit muschiul...seamana foarte mult cu java moss, s a adaptat foarte bine la temperatura de 28-29 grade, am recoltat de pe o piatra din jurul unui lac, prima oara, apoi am experimentat cu orice muschi banal gaseam.

De exempu in floreasca in gradina unui client invadase un muschi care s a dezvoltat in acvariu asemanator ca flame moss

din parcul din craiova am cules un pui de nufar, sa adaptat bine in acvariu si seamana cu Nymphaea lotus

din jurul unei balti am gasit o planta care seamana izbitor de mult cu Cyperus helferi(si la frunze si radacina)-
Din gradina botanica am luat de langa o balta o panta care seamana cu Potamogeton dentatus, doar ca are frunzele mai late si alta pe care am indentificato ca Lindernia anagallis.

Din braila am luat stratiotes aloides dintr un lac a crescut superb in acvariu si ca panta plutitoare si de substrat am mai gasit si un fel de echinodorus gigant intr un parau.

Am facut multe experimente, cele de mai sus mentionate s au adaptat bine.
Toate au supravietuit si dezvoltat armonios.

rectific panta este de fapt Hydrocotyle leucocephala
pistia mature cu pui
Hydrocotyle sibthorpioides

pt bucuresti
contact 0726860047
zona gura de metrou crangasi pe partea cu magazinul plus.
Iti ajunge 4 pungi de volvanit la acvariul tau.
alber wrote:In alta parte trebuie sa cuti cauza disparitiei subite a crevetilor. Melcii n-au nici o treaba cu ei.
Daca ti-au disparut peste noapte, pur si simplu, sari cu niste teste ceva, poate a aparut vreun dezechilibru.

Am inteles!

Nu stiu daca au disparut subit, doar azi am observat disparitia lor.Zilele trecute am fost ocupat cu studiu pentru sesiune si nu mi am aruncat ochii spre acvariu.

Teste din pacate nu pot sa fac momentan.

Multumesc pentru raspuns!
De cateva zile mi am luat trei melci pomaceea maturi.
Azi am observat lipsa crevetilor in acvariu, aveam 50 creveti maturi intr un acvariu de 270 litri.
Acum deabea mai zaresc 3-4 creveti.

1:Melcu pomaceea este in stare sa prinda crevetii si sa i pape

2:Sau au murit crevetii si nu i a vazut decedati prin acvariu fiinca i au mancat (de morti) mecii(stiu ca sunt buni sanitari)
Ma gandesc ca este o posibilitate sa mi fii muritfiinca:
-acum o saptamana pestii s au imbonavit de gris(cred din cauza ridicarii bruste de temperatura: de a 22,6 grade la 26)
si am ridicat treptat temperatura la 28 grade stiind ca asa se procedeaza pt tratarea grisului

-nu am folosit tratament medicamentos-nu am avut mortalitate din bancul de cei 14 indivizi(Hemigrammus rhodostomus ) s au vindecat aproape definitiv, mai au ici colo cate un punct alb.

Mecii ii am cam de o saptamana.
Sa renunt la pomaceea daca vreau sa detin creveti?

echinodorus tenellus o suprafata de L50x15l cm
pret 40 ron
ciprian01 wrote:Ii dau eu pomaceea tineri daca vrei la 1-2 cm diametru! 4 bucati! nu au alge si au cateva luni!
Plantele da-le cuiva care are nevoie daca vrei!

Multumesc! dar am rezolvat.Se poate inchide.
doresc 2-3 pui de pomaceea pe un anubias sau 4 fire Nesaea sp. 'Red Leaved'
1 :Eleocharis acicularis suficient sa acoperi o suprafata de 20x20 cm
2 :un pui de Cyperus
pret 10 ron pachetu
Hemigrammus rhodostomus. m a intereseaza daca mai este valabil.

Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Go to: