[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antoniot
Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot

mai pun la vanzare:

15 fire de :Nesaea sp. 'Red Leaved'
2 fire de :Bolbitis heudelotti
o tufa de Microsorum pteropus 'Windelov'

pret 20 ron
Planta matura 5 ron bucata
disponibil 3 bucati

contact 0726860047
reefer wrote:M-ar tenta un substrat cu viata mai lunga, ca sa nu fiu nevoit sa umblu repede la el . Care ar fi cel mai longeviv dintre cele enumerate mai sus??

Din ce stiu un incalzitor de substrat cu controller ar tine substratul la un randament bun timp indelungat.

Terralit + volcanit este bun si un pret acceptabil.

Succes!
black_man_ady wrote:

-Ce alti pesti exotici ami pot fi pusi in pond??

.

Myxocyprinus asiatica sinensis , rezista la temperaturi foarte scazute.

Notropis Lutrensis
cauta dupa: cryptocoryne x willisii "lucens"
M ar interesa sfaturi pentru a redecora acvariul.
Nu imi place cum a iesit prima tentativa si nu am ideei originale sa mi poata iesi un peisaj muntos pe plac.

Orice sfat este binevenit!
Multumesc anticipat.

Acvariu: 90x50x60
Iluminat:6x39 t5
fertilizant hobby vulcanit
substrat volcanit aqua medic

plante:
echinodorus tenellus,
cateva tufe anubias
cryptocoryne wendti brown si balansae
Bolbitis heudelotti
Eleocharis acicularis
Crinum calamistratum
Cyperus helferi
Microsorum pteropus 'Windelov'
Nesaea sp. 'Red Leaved'

Instalatie co2

Poza:

image

image
alber wrote:Iar caramida este si de calitate, atata vreme cat a rezistat in apa pana s-au depus algele pe ea. Se stie ca o caramida prost facuta s-ar fi "molesit", rezultand un deal. Ar fi dat bine si ala de altfel.

o caramida rezista in apa la fel de mult ca roca vulcanica atata timp cat nu este un jet puternic de apa care s o toceasca, daca ar fii foast in mare s ar toci destul de repede din cauza valurilor.

Privelistea acvariului este placuta, acvariu ingrijit si plante sanatoase.

vandut
30 ron
90 ron
da este asemanatoare, ti am dat un pm cu id ul meu de messenger daca vrei sa comunicam
xeroxclona wrote:pune niste poze daca poti

nu am posibilitatea sa fac poze, dar iti pot spune denumirea plantei: Dracaena.

Este asemanatoare ca aceasta in forma si dimensiune:

http://img63.imageshack.us/img63/2244/dracaenamarginata3stem.jpg
Am eu un maslin de apartament si ceva plante, daca te intereseaza putem face o intalnire sa vii sa le vizionezi.
bluemonk wrote:Pentru ca nu pot sifona substratul agit cat pot astfel incat sa se ridice mulm-ul si aveam nevoie de un curent de apa cat mai bun astfel incat filtrul sa preia mulm-ul. 2213 nu facea fata la aceasta operatie. La banii de pe Eheim puteam cumpara un JBL E 900 si imi mai ramanea ceva dar prima experienta cu un filtru extern a fost cu un E 700 si a fost proasta: nou nout dupa 4 zile a inceput sa curga; l-am desfacut, l-am montat la loc, dupa alte 2 zile mi-a varsat vreo 5 litri de apa pe parchet. Ma decisesem sa renunt la ideea de filtru extern si am zis sa fac o ultima incercare : Eheim. De aceea am cumparat cu incredere Eheim. Desigur ca si Eheim poate curge, dar probabil ca rata rebuturilor e mai mica decat la alte marci.

o veste foarte proasta despre Jbl care m a intristat, inteleg ca nu ai rezolvat problema cu Jbl.
bluemonk wrote:Ce ma sfatuiti? Care dintre cele doua sa le cumpar? Eheim-ul are debit mai mic, volum filtrant mai mic dar este Eheim. Volumul net de apa este aprox 100l iar filtrarea ar trebui sa fie in principal mecanica (pentru un acvariu plantat), daca nu ma insel.

Eu iti recomand fluval, are filtrare mecanica foarte buna prin 4 buteti plus 3 recipiente in care poti sa pui ce vrei tu.
incearca cu lama de ras care este mult mai subtire si vei reusi
Prima este sigur :Cyperus helferi in conditii bune face floricele la suprafata apei

A doua, posibil sa fie :din familia lilaeopsis

A treia Anubias probabil coffeefolia, nu ar trebui s o ingropi asa mult in substrat, rizomul trebuie sa stea in afara substratului daca o doresti plantata.

poate te ajuta acest catalog pt indentificare:
http://www.e-pages.dk/tropica/4/

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/all.php
Merge sa tii plante in acvariu fara suplimentare de co2,cu conditia sa faci schimburi dese de apa de 10% zilnic sau de 2-3 ori pe saptamana

Echinodorus, nymphea lotus, Taxiphyllum barbieri(Java moss), Sagittaria Subulata, Microsorum pteropus (Java Fern), Najas guadalupensis (Najas Grass), Cryptocoryne pontederiifolia, Cryptocoryne Balansae....

Iti atasez o poza decenda unui acvariu plantat fara fertilizare de nici un fel...cei drept plantele stagneaza, evolutia este foarte lenta intr un final dupa un an daca nu adaugi fertilizare corespunzatoare incep sa moara brusc... dar te poti bucura cateva luni atat.

http://2.bp.blogspot.com/_tEnVhrVKvTU/R9a8jFGZTGI/AAAAAAAAAE8/Uyd1RhK2aIo/s1600-h/ac.JPG

Poti incepe cu un acvariu simplu pe parcurs cand vei rea mai mult poti sa incerci fertilizant, instalatie co2 profii, incalzitor substrat etc

hulk2738 wrote:acu' chiar ma simt bine ca filtrul meu facut "in bucatarie" da randament ca unul de vitrina, ba chiar mai mult.

Sunt custom made care depaseste calitatea si performanta unui brand.

Construirea in atelierul de acasa, cu materiale de brand si multa experienta in domeniu produsul finisat poate depasi un anume produs de firma.
Ca exemplu ar fii realizarea unui acvariu din sticla diamant si o tehnica de slefuire/taiere profesionista plus experienta in domeniu.
Sau chiar unui filtru extern.
Insa aceste exemple se gasesc doar in casele pasionatilor extremisti "artistilor" care au o placere pura in domeniul acvaristici si unde materialele sare de 30 de ori mai mult fata de un produs de firma asemanator cand faci calculul costului final plus manopera si timplu documentarii si realizarii. In concluzie merita doar daca ai timp, pasiune, dorinta....etc

un home made merita in cazurile in care nu iti permiti un produs de firma, sa il realizezi doar cand costul este mai mic si poate iesi cu un randament macar de 50% fata de cel de firma.

Antoniot wrote:
Gherey wrote:ai pm

rezervat cateva zile

repun in vanzare butelia de 500 grame cu suport si maner.
Butelia pt bucuresti o dau incarcata cu co2
pret 100 ron

pt cei din afara bucurestiului se adauga taxa postala 10 ron
sau 35 ron rapid curier

poza:

http://yfrog.com/5cimg6094sj

Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Go to: