[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu mare, experienta putina :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
andrei_0
Junior member

IP:

Salutare la toata lumea. In sfarsit pot sa realizez acvariul pe care mi-l doresc de mult si as avea nevoie de putin ajutor din partea celor mai experimentati. Bazinul va avea 100x40x50cm (200L), am deja capacul cu 4x39W T5 Osram 865. De asemenea mi-a ajuns azi un filtru extern JBL e900, 10L de AquaBasis si niste teste de apa (GH, KH, NO2 si PH). In prima faza as avea o nelamurire in legatura cu substratul:

La capitolul plante sunt "lemn", pana acuma n-am avut decat echinodorus, valisineria si ceva microsorum ca doar astea cresteau la singurul neon chior al fostului acvariu, asa ca as prefera un substrat in care sa ma pot juca/experimenta cu plantele, deci sa nu se transforme apa acvariului in mocirla daca mut o buruiana mai maricica. Parca nu mai vreau banalul cuart alb (am 10L de la acvariul vechi) si as prefera ceva mai inchis la culoare. Dupa oarece documentare am ajuns la urmatoarele variante:

As putea lua de la Evidecor cuart vopsit pentru acvaristica. Ar fi cea mai ieftina si la indemana solutie, insa nu stiu daca e ok. O alta optiune ar fi JBL Manado, la care nu ma incanta foarte mult culoarea si habar n-am cum o sa ma descurc cu el fiindca am vazut ca e cam flotabil. Avantajul din cate am inteles e ca asta ar fi ok pentru cory si alti pesti de substrat (o sa vreau cory in bazin). O a treia optiune, si cea mai scumpa ar fi volcanit, dar fiind roca vulcanica cred ca e destul de dur pentru cory. A patra, a saptea si a 15-a optiune le puteti enumera voi

La Manado cantitatea e data in litri, deci mi-e relativ usor sa calculez cat imi trebuie, dar la Volcanit o punga are 7kg, deci habar nu am de cate pungi am nevoie pentru bazinul meu.

Ma gandesc sa improvizez un decor din ceva ramuri/radacini de salcie. Merge salcia bagata in acvariu? Are nevoie de un tratament special? Trebuie sa fie uscata sau e ok si "verde"?
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Iti ajunge 4 pungi de volvanit la acvariul tau.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
andrei_0
Junior member

IP:

Volcanitul e cam scump pentru mine. Ce parere aveti despre Manado? Mi se pare ca arata ok, e usor de intretinut?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

andrei_0 wrote:Ce parere aveti despre Manado? Mi se pare ca arata ok, e usor de intretinut?

Da, e mai mult decit ok. La inceput va creste putin KH da' ii trece, mai ales daca bagi CO2. Presupun c-o sa bagi ..........
O sa te obisnuiesti mai greu cu el, ceea ce ti se va parea la inceput a fi dezavantaj, adica densitatea mica, e de fapt un mare avantaj pentru radacini. Se poate planta in el, nu-ti fa probleme .
Foloseste-l exact cum recomanda producatoru', ma refer la grosimea stratului de Manado si a celui de Aquabasis.

Poze: smilie ... Poze cu plante
andrei_0
Junior member

IP:

Ok, atunci raman la 25L Manado + 10L Aquabasis. O sa fertilizez cu Ferropol si Ferropol 24. Sper ca luna viitoare sa am bani de un kit de CO2 JBL Proflora m601.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: