[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iulian-Sorin
Forum Index » Profile for Iulian-Sorin » Messages posted by Iulian-Sorin
Acvariul este gata... O cioata tratata (fierta o ora cu sare si lasata 24 de ore inainte de introducerea in acvariu), un perete de moss in spatele acvariului, un sistem de CO2 pt acvarii mici (ca al meu), un test permanent de CO2 de la JBL, plante noi si piatra am spart-o in 3 bucati si le-am aranjat prin acvariu. Cu alte cuvinte o alta reamenajare al acvariului.
Vin si pozele....
O mica problema... Astazi am realizat ca este un nou locatar al acvariu... Un melc a aparut pe un perete al acvariului si culmea este viu. Dar nu stiu de unde este. Ce parere aveti? De unde a venit? O fi de la mancare? folosesc mancare naturala si na, poate s-o fi strecurat pe acolo. Zic si eu.
Astept pareri...
O seara frumoasa!!!

Si aici cateva poze inainte de noul proiect (pe care o sa il incep saptamana viitoare)... Astept pareri, opinii s.a

image

image

image

image

image

image

image

image
E un incalzitor de 25w, dar nici eu nu inteleg de ce are dimensiunile astea. Imi ocupa spatiul intr-adevar, dar ma gandeam, in loc sa cumpar un altul (buget oarecum limitat), sa il montez pe peretele lateral din partea stanga si am spatiu si pt filtru. Ce parere aveti? Ar da randament? Si as lasa peretele din spate liber pt un perete din moss, nu ar fi grozav?
S-a inteles gresit. Verisorul meu are 27 de ani si stie generalitati despre acvariu, asadar nu las acvariu pe mana oricui (nici nu m-ar lasa inima), dar am sa il mai instruiesc oricum.
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

PS: Va multumesc pt aprecieri. Parca am prins mai mult curaj Chiar insemna mult pt mine sa primesc cuvinte de lauda si sa stiu ca cineva acolo apreceaza munca mea. Tin sa multumesc tuturor de pe acvariu.ro si nu numai. Ma straduiesc si eu cum pot si sper sa nu dezamagesc...
Am gasit Un kit Co2 Numai bun la pret si perfect pt acvariu meu. Dupa cum am mai spus acvariu din nefericire trebuie sa il parasesc, dar il las in grija unor verisori peste 7-8 luni, dar este o oportunitate Numai Buna pt mine sa invat... Dar ca idee iti place nu? Promit k postez pozici cat de repede cu putinta.
Buna... Am si primii vietuitori!!! Uraaaa!!! Trei masculi frumosi de guppy. Saptamana viitoare poate il cumpar si pe al patrulea... Am in minte Un alt proiect. As vrea sa reorganizez acvariul. Ma gandesc la Un perete si Un covoras de java moss. Ce parere aveti? Am doar nisip in acvariu si cred k Un covor si Un perete de moss s-ar potrivi Numai bine. Plantele pe care le am acum sunt plantate pe lemn, deci nu trebuie sa le plantez in nisip. Dar intrebarea mea este: imi trebuie CO2? Banuiesc k da. Am gasit Un kit pe eBay pt acvarii mici exact ce imi trebuie mie... Astept raspunsurile si sfaturile voastre!!!
Au trecut 3 saptamani de ciclare a acvariului. Astazi a trebuit sa inlatur o planta ca a inceput sa zboare prin acvariu si solutia cea mai buna a fost sa o inlatur. Am adaugat si ultima doza dublata de stress zyme+, adica 5ml. Am facut testele de apa si ce sa credeti: NO2 -0, NO3- 0, PH-7.6, Cl- 0. Ce credeti despre testele astea dupa abia 3 sapt de ciclare. Este pregatit acvariul meu pt a primi pesti?
Nu am inteles cu schimbatul apei in timpul ciclarii. Va rog sa reveniti. Sau sa schimb apa abia dupa ce introduc pestii?
Ma gandeam la o formula de 4 masculi de guppy, 3-4 creveti tropicali (talie mica) si 2 melci pt 20 de litri. Ce parere aveti? sau este prea populat sau compatibilitatea este redusa? (am citit pe forum, dar parerile sunt impartite si nu stiu ce sa zic daca s-ar potrivi la acvariul meu sau nu). Dupa testele astea ma gandesc ca saptamana viitoare sa imi achizitionez pestii si celelalte.
Am pus si cateva poze sa vada domniile voastre cum arata acvariul meu tropical de 20l. Nu e cine stie ce, dar m-am straduit si am urmat sfaturile vostre mult folositoare.
Va multumesc si astept pareri si raspunsuri.

image

image

image

image

image

image

image

image

image
A ajuns si moss-ul. Il voi planta pe piatra in seara aceasta si voi merge dupa schita ta k mi-a placut si mie ideea. Maine imi va ajunge si tester-ul de apa si voi posta primele rezultate al apei dupa o 9 zile de la startup-ul acvariului.
Moss-ul a venit cu niste placute de otel inoxidabil, afecteaza cumva calitatea apei sau dauneaza cu ceva? Vanzatorii spun k nu, dar as vrea sa stiu si pararile voastra, daca sunteti amabili sa imi raspundeti. Va multumesc!
Multumesc foarte mult pt sfaturi Cosmine. Am inlaturat barspray-ul si acum nu mai am nici un fel de zgomot. M-a inspirat foarte mult link-ul pe care mi l-ai trimis. Deocamdata ramane asa acvariul meu, cred, pt ca in 9 luni ma gandesc sa ma intorc in tara si apoi sa incep un nou acvariu. (pe actualul il donez verisorilor mei) Dar acvariul actual ma ajuta enorm de mult sa prind ceva experienta. Acum am un program de iluminare de 2ore 30min in fiecare zi de la 1.45 pana la 4.15. Saptamana asta o sa mai maresc programul cu o ora. Intrebarea mea e sa merg spre dimineata sau spre seara sau nu conteaza. Cer fi sa farm piatra cu un ciocan si bucatelile sa le asez prin acvariu? Iar plantele mare sa le pun una langa alta sa formez asa ca un zid? Apoi partea libera sa o aranjez cu pietrele provenite din spargerea pietrei mari +buretelul?
Ink ceva mai am in plan: sa cumpar si 3 melcusori cu 4masculi de guppy. Cum ar fi asta? Ce parere ai?
Problema cu apa tulbure s-a rezolvat, filtru a curatat toata apa, deci si-a facut treaba. Ar mai trebui sa stiu ceva?
Multumesc
De bagat in apa o sa il bag... Iti urmez sfatul, dar pe deasupra face si galagie si apoi o sa fie si mai bine. Tin sa mentionez k am gauri in capac deja (l-a avut din fabrica). Daca ma documentam de la bun inceput cu cantitatea de apa imi achizitionam Un acvariu mai mare. Dar din lipsa de experienta si nestiind am ales bazinul pe care l-ati si vazut. Dar ink nu m-am lamurit cu schimbarea apei inainte de a introduce pestii... Dar ca aspect arata bine? Arata natural? Tu Cosmin ce ai face daca ai fi in locul meu?
La capitolul pesti ink ma documentez (mai am timp 2 sapt)... Dar tin cont si de sfaturile domniilor voastre, bineinteles. Vreau sa mai adaug ca temp apei e de 25 grade si a ramas constanta de cand l-am intalat, adica de trei zile
Va multumesc pt comentarii. Cosmine cand am citit manualul de instalare al filtrului imi zicea sa nu il introduc cu totul in apa, de asta l-am instalat in acest fel. Dar eu pot sa merg pe sfatul tau, dar nu inteleg un lucru: trebuie si tubul pe care iese apa filtrata (adica bulele) in apa? in acest caz nu mai face bule, sau numai filtru trebuie tinut in apa? Am citit undeva pe forum k trebuie lasat un 5cm fara apa in acvariu. Dar merg dupa sfatul tau daca tu asa sustii...
Planta din stanga este achizitionata de la un petshop ''Pets at home'' din UK. Am luat-o din apa si vanzatorul respectiv mi-a recomandat-o pt pesti tropicali. Acuma ce sa fac? O pot scoate afara si ma pot descotorizi de ea. Va rog sa spuneti ce sa fac...
Dar nu a mentionat nimeni nimic de amenajare/ instalare, daca este corecta, daca am facut vreo greseala. Va rog sa ma indrumati pt k sunt la inceput si doresc sa invat cat mai multe.
Va rog sa comentati ce nu e bine ca sa pot indrepta.
Sa inteleg ca dupa ciclarea apei cca. 2-3 saptamani trebuie sa schimb un 15% din apa inaintea introducerii pestilor in apa?
Va multumesc si astept parerile voastre!
Iata si pozele promise... Dupa cum vedeti bazinul (20l) si primi pasi pe care i-am urmat: asezarea nisipului, instalarea filtrului si al incalzitorului, termometru s.a
Nota: folosesc un programator cu priza pt a putea ilumina acvariul numai cat este necesar (2-3 ore pe zi la inceput, dupa crescand)

[url=http://postimage.org/image/rkcnsbb27/]image
image

image

image

image

image
image

image

image

image

image

Ce parere aveti?
In primul rand tin sa salut pe toti cei de aici si tot respectul pt forum si activitatea pe care o prestati. Sunt novice, stiu prea putine, de aceea am nevoie de ajutorul, sprijinul si asistenta domniilor voastre. Am inceput un proiect de saptamana trecut prin achizitionarea tuturor celor necesare pt startup-ul unui acvariu de 20L pe pesti tropicali (acvariul l-am avut de ceva timp cu toate dotarile: filtru intern, capac cu neon, incalzitor compatibil, termometru, s.a). Am inceput plantarea acvariului acum 2 zile, am nisip cu granulatie mai mare (achizitionat de la pet-shop de aici din Anglia unde si locuiesc dealtfel), plante naturale, o piatra si cam atat. Tin sa mentionez ca sunt adeptul acvariului cat mai natural si sfaturile pe care le-am primit de la domniile voastre m-au convins si mai mult sa adopt aceasta conceptie. Asadar am inceput ciclarea. Promit sa postez poze cu instalarea acvariului ca poate cineva se poate folosi. Acum imi trec prin minte o serie de intrebari. Daca dumneavoastra domnilor puteti fi binevoitori de a ma lamuri si ajuta cu minunatia asta de acvariu ca tare frumos este sa ingrijesti de vietuitoare.
1. cat dureaza o ciclare completa / cum imi dau seama ca aceasta ciclare e terminata? (Tin se mentionez ca nu ma grabesc deloc cu achizitia pestiolor. Doresc sa fac totul ca la carte)
2. se schimba apa in timul ciclarii? cu alte cuvinte inainte de a adauga pestii in acvariu se schimba apa?
3. cat de mult am spalat nisipul ala (cca vreo 45 min) apa din acvariu a devenit tulbure, acum s-a limpezit dupa 2 zile dar inca mai poti distinge ca e un pic dar foarte putin tulbure. Se va aranja, se va limpezi sau am facut vreo prostie?

Va multumesc din suflet pt ajutor!!! Astept raspunsuri!

PS: orice sfat de inceput, orice parere este bine primita. o sa incerc sa devin foarte activ pe forum, sa citesc cat de mult posibil, sa ma documentez, dar si sa fiu activ in discutiile cu domniile voastre si speram sa avem o colaborare cat mai frumoasa
Va multumesc tuturor pt sfaturi. Sa stii k asa o sa fac, o sa achizitionez niste nisip si plate naturale. Va multumesc din suflet pt ajutor. Astazi trec la instalare. Orice sfat, parere va rog sa postati k imi poate fi de mare ajutor. Va astept!!!
Tin sa mentionez ca bazinul meu este deja echipat cu iluminare, filtru de apa, incalzitor compatibil, 2 plante artificiale (una rosie si una verde de culoare), si am un pietris de culoare albastra (nu stiu cate de ok este asta), termometru. Am solutii de reducerea clorului in apa, cu alte cuv de purificarea al apei, chiar se si numesc tropical start kit. Te rog sa imi spui asa in mare ce imi mai trebuie si cum sa ma apuc de instalare.
Pai deja am un acvariu de 20 de litri si as vrea sa il folosesc pe ala momentan. Vreau sa il instalez pt pesti tropicali. Nu vreau multi, nu vreau sa il suprapopulez, din cate m-am documentat ar fi cca 3-4 pestisori mici-medii, daca nu ma insel. As vrea sfaturi si un pic de ajutor. Maine dupa-amiaza chiar as vrea sa incep instalarea avand tot echipamentul de dotare (filtru, iluminare, incalzitor, termometru) si poate pe sapt viitoare sa imi cumpar si ceva pestisori de la un pet shop autorizat. Nu prea am avut de-a face cu acvaristica pana acum, sunt in stadiul de documentare si orice parere, sfat, este bine primit. Va multumesc pt ajutor. O sa petrec ceva timp cu voi si daca e posibil o sa monitorizez evolutia acvariului si viitorilor mei pestisori cu voi. Va rog sa ma anunatati daca trebuie sa discut lucrurile astea in alt topic sau ceva de genul. Va multumesc!!!
Sa incep cu prezentarile... Ma numesc Iulian Rusu si sunt din Botosani, dar momentan locuiesc intr-un mic orasel din Marea Britanie (Rushden, undeva langa Northampton). Am 21 de ani si ce credeti imi plac foarte mult pesti si m-am hotarat sa imi insusesc acest hobby. Sunt nou aici si sper ca o sa ne intelegem de minune. In primul rand tin sa multumesc tuturor pt ptrimire si sper ca sa nu dezamagesc. Multa sanatate si spor! Sper sa ne auzim...

Forum Index » Profile for Iulian-Sorin » Messages posted by Iulian-Sorin
Go to: