[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna tuturor!!!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Iulian-Sorin
Junior member
[Avatar]

IP:

Sa incep cu prezentarile... Ma numesc Iulian Rusu si sunt din Botosani, dar momentan locuiesc intr-un mic orasel din Marea Britanie (Rushden, undeva langa Northampton). Am 21 de ani si ce credeti imi plac foarte mult pesti si m-am hotarat sa imi insusesc acest hobby. Sunt nou aici si sper ca o sa ne intelegem de minune. In primul rand tin sa multumesc tuturor pt ptrimire si sper ca sa nu dezamagesc. Multa sanatate si spor! Sper sa ne auzim...

This message was edited 1 time. Last update was at 08/02/2013 01:22:18

Regards,
JR
[Email] [Yahoo!]
zvarr
Membru de baza

IP:

Salutare!
Ne poti da detalii despre ce ai in plan? Cam ce bazin, ce specii de pesti si plante ( daca se potrivesc contextului ) te atrag?
Documenteaza-te despre toate aspectele inainte sa faci orice investitie, din punctul meu de vedere informatia este foarte importanta si pe internet gasesti suficienta cat "sa intri in paine" cu un bagaj dezvoltat de cunostinte pe care sa il pui in practica.
Ma bucur sa vad ca , in permanenta, oamenii se apuca/reapuca de acest hobby.
Iulian-Sorin
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai deja am un acvariu de 20 de litri si as vrea sa il folosesc pe ala momentan. Vreau sa il instalez pt pesti tropicali. Nu vreau multi, nu vreau sa il suprapopulez, din cate m-am documentat ar fi cca 3-4 pestisori mici-medii, daca nu ma insel. As vrea sfaturi si un pic de ajutor. Maine dupa-amiaza chiar as vrea sa incep instalarea avand tot echipamentul de dotare (filtru, iluminare, incalzitor, termometru) si poate pe sapt viitoare sa imi cumpar si ceva pestisori de la un pet shop autorizat. Nu prea am avut de-a face cu acvaristica pana acum, sunt in stadiul de documentare si orice parere, sfat, este bine primit. Va multumesc pt ajutor. O sa petrec ceva timp cu voi si daca e posibil o sa monitorizez evolutia acvariului si viitorilor mei pestisori cu voi. Va rog sa ma anunatati daca trebuie sa discut lucrurile astea in alt topic sau ceva de genul. Va multumesc!!!

Regards,
JR
[Email] [Yahoo!]
zvarr
Membru de baza

IP:

Este ok, deci bazinul deja exista, daca maine cumperi partea de hardware (filtru incalzitor samd) incearca sa iei si niste bacterii pentru ciclare, astfel vei ajuta acest proces ce poarta numele de ciclul azotului ( citeste asta inainte sa ajungi la magazin ) si poate in 2 saptamani vei putea sa treci la pesti. Ar fi bine sa nu te grabesti cu ei pentru ca risti sa moara/sa ii slabesti odata cu trecerea prin acest proces/sa le scurtezi durata de viata.
Parerea mea este ca in 20l poti opta pt masculi de guppy din diverse linii, care sunt foarte frumos colorati fie pentru un banc de 4-6 rasbora si atat in functie de lungimea acvariului.
Deasemenea ai nevoie de ceva plante si lumina ( nu imi amintesc sa fi mentionat ceva despre asta ), care sa completeze ansamblul .
Spor cu proiectul si... citeste pt inceput!
Iulian-Sorin
Junior member
[Avatar]

IP:

Tin sa mentionez ca bazinul meu este deja echipat cu iluminare, filtru de apa, incalzitor compatibil, 2 plante artificiale (una rosie si una verde de culoare), si am un pietris de culoare albastra (nu stiu cate de ok este asta), termometru. Am solutii de reducerea clorului in apa, cu alte cuv de purificarea al apei, chiar se si numesc tropical start kit. Te rog sa imi spui asa in mare ce imi mai trebuie si cum sa ma apuc de instalare.

Regards,
JR
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut Iulian (sau Sorin ),

Bun venit pe forum!

Am sa incerc sa-ti povestesc cate ceva despre pestisori... asa, pe scurt, ca sa nu te descurajezi de la inceput ...

- chiar daca pare curios, sa stii ca un acvariu mic e mai "dificil" decat un acvariu mare... procesele biologice dintr-un bazin mare au o "inertie" mai mare, astfel incat eventualele greseli ale acvaristului sunt tolerate mai bine... tu ai un bazin mic, pentru standardele actuale, insa te vei descurca de minune daca asculti sfaturile primite.
- plantele de plastic si pietrisul acela "vopsit" sunt un kitch, arunca-le!... in acvariu poti sa pui nisip de rau sau pietris marunt (bob de orez), materiale naturale.
- tot de la pet-shop incearca sa iei si cateva plante naturale... din cele mai robuste si nepretentioase.
- speli nisipul intr-un lighean, cu apa calduta... il amesteci cu mana si arunci apa... repeti operatiunea pana cand apa din lighean ramane curata.
- pui nisipul in acvariu (un strat de 2 degete grosime e suficient)... daca vrei sa bagi inauntru si o piatra, tot acum e momentul.
- umpli acvariul cu apa si apoi plantezi plantele...
- daca ai cumparat de la pet-shop "bacterii de start", le torni inauntru dupa specificatiile de pe fiola. Daca nu, arunci inauntru putina mancare de pesti si 3-4 melci vii (tot de la pet-shop).
- dai drumul la filtru... Atentie, filtrul trebuie sa mearga non-stop!!!
- Sa nu aprinzi lumina mai mult de 2-3 ore zilnic, acum la inceput... peste o saptamana poti creste durata de iluminare cu inca o ora... si tot asa, pana ajungi la un program de lumina de 8-10 ore/zilnic.
- temperatura apei sa nu depaseasca 25-26 grade Celsius.
- la fiecare 2-3 zile mai pui in apa niste mancare de pestisori... putina de tot, cat iei intre 2 degete...
- dupa 2-3 saptamani acvariul este pregatit (ciclat) sa primeasca pestii.
- iti recomand sa citesti forumul, o sa gasesti raspuns la multe din intrebarile tale... ce nu intelegi, poti intreba.

Bazinul tau este mic, asa ca nu aglomera pesti multi inauntru... stiu ca tentatia o sa fie mare, toti am trecut prin asa ceva. Eu iti recomand sa bagi acolo una dintre urmatoarele combinatii:

- 4 masculi de guppy (pesti foarte comuni si rezistenti)... masculii sunt colorati frumos, femele sunt nasoale.
sau
- 1 mascul de betta splendens (cauti pe google images, ca sa vezi cum arata)... NU lua pereche! NU lua 2 masculi (se bat intre ei)!
sau
- un "trio" de platy (Xiphophorus Maculatu)... adica, 1 mascul + 2 femele.

In general, nu iti lua pesti care cresc mai mari de 3-4 cm (la maturitate)... si, nu depasi numarul de 3-4 pesti.

Succes!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Iulian-Sorin
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc tuturor pt sfaturi. Sa stii k asa o sa fac, o sa achizitionez niste nisip si plate naturale. Va multumesc din suflet pt ajutor. Astazi trec la instalare. Orice sfat, parere va rog sa postati k imi poate fi de mare ajutor. Va astept!!!

Regards,
JR
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: