hei,am vazut si eu planta asta la soacra.mea pe rau,m.am tot zbatut cu propriile ganduri daca sa incerc si eu sau nu aceasta planta in acvariu,evit sa pun chestii ce nu se pot fierbe din natura in acvariu. daca afli cum se numeste,anunta.ma si pe mine
filtrarea chimica (carbune activ) este buna la eliminarea solutiilor din apa,cum ar fi tratamente pt pesti dar nu numai. Faza este ca tot ce absoarbe carbunele in timp,va ajunge sa elimine in apa dupa o perioada si va afecta calitatea apei si pestii. Absoarbe si fertilizantii pt plante.
ia siporax (inele ceramice cat mai poroase) si matrix. cu cat mai multa suprafata de depozitare a bacteriilor bune,cu atat mai bine
nu o pune in maternitate,ca o stresezi. poti sa iei dupa /in timp ce fata puii cu plasuta. daca nu ai timp sa o veghezi,pune.o in maternitate si stinge becu
OsCariciul creste vazand cu ochii la propriu,l.a ajuns pe gourami in doar 2 saptamani,mananca granule de discus,shrimpi congelati decongelati si larve de tantari liofilizate la greu,cred ca ele sunt preferata lui. O sa ii caut niste rame weekendul acesta. Nu.mi vine sa cred ce apa cristal am,dati la 1080 rezoluria ca sa ma laudati
adrian,o sa te imbolnavesti(in sensul rau,repeta greseala ta dar mai grav),pt ca are si racheta(unii dintre prefaratii mei) dar si din aceia asemanatori koi-ilor.
sa speram si ca nr.ul redusi de tetra sa nu.si disperse agresivitatea pe mustatile gouramiului
singurele solutii ce te pot ajuta,sunt enumerate mai sus de colegul,care (nu PE care) a inteles f bine miscarea mea. Nicio solutie chimica sau de alta natura nu face minuni si spun acsst lucru pt ca poate ti se par aberatii ceea ce spunem noi si parem a fi niste pretentiosi stupizi,insa presupunand ca ai inceput a avea acvariu prin dorinta de a avea un colt de natura relaxant, trebuie sa ai rabdare si sa ne asculti,aceste lucruri fiind foarte importante. In caz contrar,pestii iti vor murii,apa ti se va imputii si dupa o perioada de frustrari in care vei cumpara cand pesti,cand solutii de vindecare,cand una cand alta,in final te vei lasa si iti vom gasii acvariul la rubrica de vanzari sau donatii. Trebuie inteles inca de la inceput,ca acvaristica in ziua de azi este in principal la cele mai multe persoane metoda de bussiness,apoi pasiune; nu bussinessul este problema grava(pt ca toti trebuie sa traim din ceva) ci metodele folosite: acvariul in prima faza promite a fi echipat complet,insa toate kiturile "full" duc lipsa atat de filtrare cat si de lumina.
Exemplu:
- Vrei pesti frumosi,insa filtrarea deficitara te va face sa inlocuiesti mereu si mereu pestii ce iti mor,sa cumperi solutii de diferite forme de la diferite firme,care si ele la randul lor amestecate fac mai mult rau decat bine unui începator.
-Vrei bazin plantat cu plante "N",te trezesti ca le cumperi,iti mor si nu sti de ce; aici din nou,te apuci de fertilizanti de la nu stiu ce firme ,dar tu de fapt ai lumina slaba de la acvariul "echipat". Toata povestea asta indrugata aici si nu numai,este pt a intelege toti incepatorii de ce pestii care initial ar trebui sa traiasca 10/15 ani traiesc doar un an,de ce li se impute apa si de ce ajung sa urasca treaba cu apa murdara din acvariu.
Pestii in bol,sunt din nou chestie de comert
stim despre ce vorbesti. Chestia aia e normala,puteai evita multe dintre fatalitatile ce urmeaza daca ai fi citit putin inainte de a baga pestii. Totusi,acum las pe unul dintre colegii mei sa te lamureasca:
-Adrian,ai legatura :
am tinut guppy dark blue moscow,colisa cobalt blue,gourami galbeni normali si bineinteles ciclide africane pe apa din Constanta,mai precis dintr.un sat de langa,unde apa era scoasa dintr.un put adanc de peste 30m,duritatea apei fiind extrema,nemasurata de mine,insa toti pestii o duceau bine,rata mortalitatii fiind datorata doar de niste pesti bolnavi noi cumparati din petshop. Daca filtrarea este buna,nu cred ca vei avea probleme.
Legat de plante,am crescut niste moss si alte cateva easy,deci nu.ti face probleme,daca nu vrei super plantat neaparat,poti merge linistit pe apa ce o ai