[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx

Bai,tu sa nu vbesti asa de pestoaica lui,clar ?
haide,fa ceva special...uimeste.ne ^^
ce.ar fi niste regina dunarii?( bibanul soare). nu mai ai nevoie de i calzitoare,fara stres cand pleci ca cedeaza ceva,si sunt si usor de intretinut,fiind foarte rezistenti. nici mari nici mici.
daca e polistiren,cel mai probabil se va nivela singur d ela repetatele schimburi de apa,so...don't worry,it has no sugar
barbus tetrazona vreo 2 modele(verzi si galbeni) si chiar ceva rainbow fish,poate vreun rechinas ceva,black shark sau rainbow shark(mai mic) o combinatie cu ceva de genu,ar fi super pt bazinul tau,mi-ai indeplini o dorinta "ochiometrica"

mai viu decat barbus tetrazona si ceva rainbow fish(oricare iti plac tie,vezi pe nevertebrate) nu imi imaginez
+ ca un acvariu mai mare,este mai usor de intretinut: nu se murdareste apa asa repede,e mai usor de "gresit"cu el
Sunt enervat la culme. Dupa cum spuneam,imperialii prezentau solzi albi in zona stomacului,de o perioada buna de timp. In principiu,am crezut ca e o deficienta de vitamine,desi hraneam cu hrana buna,de discus si vitaminizata. Dupa o perioada,am inceput sa ii tratez cu baktopur....Dupa o alta perioada,am inceput cu costapur,tratamentul fiind terminat chiar alaltaieri,ieri plecand din tara pt 3 saptamani. Astazi,sotia imi transmite ca acei solzi albiciosi s-au transformat in "bule albe maricele",ceea ce m-a dus cu gandul la columnaris. Avand in vedere toate tratamentele ce le-am efectuat(a se intelege ca nu le-am amestecat,a fost si pauza intre ele cu schimburi masive de apa),intrebarea retorica este cum de nici nu a recidivat si nici nu a avansat timp de atatea luni,pana acum ?
Sunt satul sa ii sparg de chimicale cu costapur si baktopur,asa ca ma gandesc la kanamicina,avand deja un tub acasa si citind ca este bun la astfel de infectii fungice sau paraziti de piele.
Cum se foloseste kanamicina ? se aplica pe pesti in mod selectiv cu degetul,sau se baga in acvariul comunitar intr-un mod pe care chiar nu l-as intelege ? Pleco si oscarul sunt perfect ok,chiar si Gourami
Salut.
1: Ma bucur nespus ca ai citit cateva chestii despre acvaristica,sti deja destul de mult,scosul carbunelui(carbonului?) si constient de faptul ca acel minifiltru va fi mai mult o pompa de recirculare sunt chestii de baza pe care muti nu le inteleg,nu le accepta si nu vor sa respecte.
2: NU PUNE SUPER GLUE sau roice alta substanta ce nu s.ar gasi in petshop sau in natura,poti lega cu nailon de pescuit sau ata de papiota(multi/inclusiv eu nu recomandam dar poate fi utila in caz de nimic)
3: substratul nu l.a veut nimeni pt ca poate fi prea poros si desi poate acumula o cantitate mare de bacterii bune,necuratat/nesifonat cum trebuie,va face mai multe probleme decat bine pe termen indelungat,plus ca poate zgaria pestii
4: Daca ai scalarii dar nu si neonii,nu lua 8 neoni; in numar mic devin plictisitori,pot oferii spextacol doar de la 30+. recomand filigera sau red nose tetra(e doar o idee)
5: in cazul in care nu ai de gand/nu dispui de buget pt un filtru extern+material filtrant adaugat,va trebui ori sa renunti la scalari,ori sa faci mentenanta intensa cu scinburi de apa de 20/25% la 2/3 zile,prima varianta cu rebuntatul la scalari fiind cea mai recomandata,mai ales daca nu intentionezi a face upgrade la un acvariu maricel...6bucati vor deveni 5,apoi 4 si tot asa...
lasa cioatele sa pluteasca ,se vor scufunda in 3/4 zile,nu e tot lipiti,ancorati,fortati...
Eu tot nu vad pestii
am acelasi tip de acvariu,conteaza cel mai mult stocul pestilor. am un SunSun404B,un Eheim ecco pro 300,primul fiind plin de ceramica poroasa tip siporax(4sertare generoase),iar in eheim am turba si ceva ca turba dar maro(2sertare) iar in al3lea tot ceramica poroasa.
cauta chestii cu solventi de diluare,tip acetona sau chiar poti intreba la magazine tip jornbach,dedeman,etc: domne vreau sa sterg vopseaua. ce.mi recomandati ? am un lapsus acum cu numele agentului respectiv responsabil de ce ai tu nevoie
confirm. Nu numai ca pestele era deja pe substrat nemiscat,cat si faptul ca iti curata acvariul daca esti plecat ceva vreme si ai mortalitate in acvariu. cei de substrat fac acelasi lucru,de aceea eu recomand melcii chiar si suprapopulati fiind
intrebare pe pagina anterioara:
...
am o intrebare:
de ce la majoritatea din cei 10 tetra imperiali ai mei au cativa din solzii de pe burtica "rasfirati"? sunt asa de luni bune si am crezut ca se ciufulesc ei intre ei si de.asta arata asa,caci sunt mai mereu in alergare unul dupa celalalt,ba sa se infoaie la femele,ba intre ei masculii. Totusi,observ ca nu au codite ciupite si solzii respectivi sunt rasfirati doar pe burta,aceasta chestie mi.a atras atentia in mod deosebit.
Precizez ca au fost timpuri cand faceam schimburi de apa si la 2 zile cat si 1 data pe saptamana. Nu sunt apatici,nu au schimbari bruste de comportament,sunt aceiasi de cand i.am luat(nu stiu sifur daca i.am luat cu solzii asa,tot ce stiu este ca nu mi se par normali).

ai plante,dar nu ai lumina...ia un corp de iluminat din brico sau dedeman cu 1 sau 2 neoane(9/10lei Philips) pana faci rost de alte chestii mai primordiale. recomandai corpul ala de iluminat ca e si ieftin si durabil.
wtf,demult nu am mai vazut un plantat care sa.mi placa. are salbaticie dar si ordine in acelasi timp si cel mai tare este distribuirea faunei: cu cat te uiti mai atent,cu atat observi mai multe,mai multi,mai draguti. felicitari,ti.as da un premiu de creatie,dar vreau sa il pastrez pt mine
Felicitari !
vezi ca de ce anume ai tu pe substrat se scapa foarte greu. colegul preciza f bine,daca nu schimbi apa mai des,nu mai scapi de bba
se pot vedea urmari ale intoxicatiei cu amoniac la o saptamana dupa,la un an,sau pe tot parcursul vietii lor. sistemul imunitar le este pus la incercare in fiecare zi,daca in "tineretea" lor au avut stres chiar si de la temperatura. e complicaciune pe sistem turbo

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: