Radu.U wrote:Apropo, ar merge niste pogostemon in fata tufei aleia din drapta, rotala walichi..
Nu ma ispiti. Si-asa am 7 specii diferite (in curand 6). Cred ca e de-ajuns, acvariul nefiind deloc atat de mare pe cat mi se parea.

Daca ar fi sa bag pogostemon, as inlocui Blyxa. Plus ca "tufa" de Walichi inca nu e nici pe departe tufa. Eu o vreau mai deasa si pe aia.
Porcu wrote:Io-s foarte convins ca n-are ce cauta
Corect. Se rezolva.
Porcu wrote:Blyxa mi se pare prea in linie dreapta, fa ceva cu ea, incearca sa schimbi pozitia unor tufe.
Incerc si asta. Acuma, nu se simte deloc adancimea acvariului in poza ca e trasa cu 32mm. O sa incerc alta abordare, din alt unghi mai de sus si cu un 18mm, sa se vada mai bine adancimea. Ce vroiam sa spun e ca Blyxa ocupa acolo 2/3 din adancimea acvariului, de unde se vede ca incepe si pana in spatele acvariului, inconjoara buturuga aia de tot si e foarte deasa si frumoasa. Dar la liniaritate ai dreptate. As putea sa scot ultima tufa din dreapta si imediat urmatoarea spre stanga.
Alte detalii care nu se vad sunt niste pietre. In poza se vad clar doar 3, ele sunt vreo 8.
Porcu wrote:E posibil sa fie o idee buna, o tufa compacta poate ar arata mai bine, incearca si vezi daca-ti place.
De placut imi place.

Ca am avut o tufa foarte deasa de Hemianthus in locul Didiplisului pe care o tundeam la rotund, ajunsese deasa, sub forma unei bile.

Cu Didiplis pot sa fac aceeasi miscare? Se poate pastra in felul asta? E o planta noua pentru mine si nu stiu cum sa o abordez. Pe de alta parte, vad ca da ramificatii multe chiar fara sa o tund.
Lofty wrote:Legat de Blyxa, eu as lasa doar tufa mare din stanga + inca doua/trei tufe mici (una in locul Hydrocotyle).
Tocmai ce-am zis mai sus de Blyxa... Dar sa pun o tufa in locul Hydrocotyle asa de aproape de geamul din fata?
Lofty wrote:Aromatica o poti pune in spatele Rotundifoliei, pe care o tunzi mai scurt si mai des.
Hmm... oare va avea destula lumina acolo? Eu ma gandeam sa incerc sa cresc si Rotundifolia oarecum la fel ca Didiplis-ul, adica sa incerc sa o indes mai bine, sa capete o forma geometrica definita.

Pe de alta parte, imi place mult aromatica. Imi place cum creste ,ca nu creste drept in sus, o ia oblic destul de mult si e deasa, aduce cu un copac.
Plus ca ... de la tine e Aromatica.
Lofty wrote:Pe de alta parte, ai zis ca esti mai lenes, asa ca poti lasa Blyxa in pace, le soptesti neonilor sa coboare si sa stea grupati si vei avea o "liniaritate"
Din pacate, neonii mei cred ca se razbuna pe mine ca nu le dau mancare pentru ca de fiecare data cand vreau sa fac o poza dispar din prim-plan sau stau imprastiati prin acvariu aiurea. Trebuie sa ma chinui sa-i adun. Tu cred ca i-ai dresat
Lenes... da, oarecum, nu-mi place cand trebuie sa umblu in tufe foarte dese, formate, cum era cazul Hemianthus-ului. Dar la Blyxa am capatat indemanare. Ori o raresc, ori o scot pe toata si o replantez, cum am facut ultima data.
Aia din poza pusa de tine e tot Blyxa? De ce e asa de verde?
Imi dati o recomandare de planta de gazon? HC-ul mie mi se pare extraordinar, dar s-ar parea ca merge foarte greu si are numai probleme la mine.

Vad ca in sfarsit a inceput sa se intinda usor usor. Da' creste cam greu.
Sa mai insist sau sa-l schimb cu altceva?