[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Sper sa cresca scalarii mai repede decat africanii.
Un proiect " pe gustul " meu, am sa l urmaresc cu interes.
La sfaturi nu ma bag, doar ca scalarii sar din acvariu, daca il vrei open top.
Mult succes.
Nu le incarca nimeni, stiu ca sunt de unica folosinta. Ma gandesc ca daca tine 2 luni ptr un acvariu de 20 l, eu zic ca se merita.
Iar mai tarziu, sa pot folosi reductorul pe o butelie mai amre.
Ideea era daca se potrivesc sau mai trebuie un reductor de filet sau ceva asemanator.
Intrebare:

merge reductorul asta

http://www.ebay.com/itm/UP-CO2-SIMPLE-Regulator-for-4-6mm-air-tubing-aquariumplants-fish-tank-/141107525143?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20daa9f617

sau asta

http://www.aquariumprest.ro/products.php?1176&cPath=29

cu una din buteliile astea:

http://www.nevertebrate.ro/Butelie-Nano-CO2-Tropica

sau
http://www.nevertebrate.ro/Set-Butelii-CO2-JBL-u95-(3-buc)

Am numarator de bule, difuzor ceramic , valva unisens si cumpar furtun separat.
Vreau sa il folosesc la un acvariu de 20 l.

Multumesc.
M am inecat cu cafea citind acest topic.
Sunteti tari
De ieri s a completat fauna cu:
1 mascul Apisto cacatuoides
4 scalari 4 cm silver, nu stiu exact specia
5 corydoras albino, voi mai adauga cativa (2-3 cm)
2 pomacea maro cu dungi

Flora: o tufa de Echinodorus tenelus formata din 7 plantute.

Mi au ramas in acvariu 5 juvenili de maxim 1 cm de Pseudotropheus Acei Ngara, credeti ca vor fi periculosi ptr restul pestilor? Mi e greu sa i scot, dar ieri au inconjurat un corydoras, exact ca o haita , dar cand acesta a inceput sa innoate s au speriat.
Eu sper sa i manace Apisto sau cineva mai mare, ca nu i pot scoate si nu i vreau acolo.
Se pare ca algele mele nu vor sa moara, sunt la fel partea buna e ca nu evolueaza dar rau e ca nici nu dispar.
Asadar am scos cioata si cu periuta de dinti am spalat o bine impreuna cu anubiasul si microsorium atasat de ea. Se pare ca nu se mai intinde alga maro pe frunzele curate.
Am aspirat bine si deocamdata alga este doar pe parvula.
Sa procedez la fel, adica sa o scot si sa o curat sub jetul de apa?

Ieri am scos Apisto si l am trecut in bazinul mare si aici au ajuns un mascul si trei femele de killifish nothobranchius guentheri, mici cam la 2 cm.
Sper sa supravietuiasca, am vazut ca mananca, innoata normal, oricum sunt siperbi.
Am sa cumpar bile ca nu am de unde sa fac rost.
Merci Andrei, normal ca nu m? las de acvaristica.
continuarea
Si cum este vorba despre acelasi acvariu, am sa postez aici modificarile, pentru ca nici nu stiu cat o sa ramana asa,deoarece acvariul e scos la vanzare.

Acvariu 120x30x45 cm
Iluminat: neoane T8 3 bucx30 w
Filtru: JBL e901 cu MicroMec si Siporax
Substrat inert - pietris fin 0,7-1,2 mm
Lemne autohtone, pietre rau, nuci cocos, frunze etc.
Plante : Limnobium Laevigatum, Bacopa, Elodea, Echinodorus - voi mai adauga tot din categoria easy.
Fauna:
1 Platydoras - au fost doi dar pe unul l au mancat canibalii(cilcide africane), si i au ascuns scheletul in nisip
Vreau sa introduc: vreo 8 corydoras, o pereche scalari sau vreo 5 pui (depinde ce gasesc), Masculul de Apistogramma cactuoides si sa i aduc doua femei, si un card de tetra - sa vad maine ce gasesc la un crescator sau duminica in piata.
Daca evolueaza bine, sau nu se vinde, poate il inscriuin concursul de la rusi, dar mai nasol partea cu pozele.
Am sa pun cateva poze facute cu telefonul. Majoritatea lemnelor plutesc asa ca nu e aranjamentul final.

Are rost sa incep fertilizarea cu VIMI Acelerator+Vimi Micro, ptr plantutele easy?
Dupa asemenea comentarii, sigur nu mai raspunde.
Shame on you, guys.
Bun venit Laura.

"Ne bucuram ca apar si fete, parca ne-am saturat asa intre baieti "
La cate raspunsuri rautacioase am primit eu doar ptr ca sunt fata, chiar ma bucur sa fim mai multe, ca sa impartim "multumirile", nu de alta.
Bine ai venit. Ma bucur ca mai avem inca un acvarist cu experienta.
Nu, doar stau pe loc, sunt tot multe dar parca nu se înmul?esc ca pana acum.
Da. Când aprind lumina pun 1 pic de Feropol24 si 10 pic de Easy Carbo si mai agit sticla de drojdie.
stefanp wrote:

Eu unul as tine 7 ore momentan.

7 sa fie 22.00-05.00
Tocmai am luat o priza programabila.
Strict ptr acest acvariu cate ore sa tin aprinsa lumina? E ok 22.00 - 06.00, adica 8 h sau trebuie mai putin?
Multumesc.
Plante easy Sud Americane: bacopa, cabomba, herenathera, echinodorus, vallisneria, egeria.
Pe viitor poate vor fi si altele.
stefanp wrote:O parte apa si noua parti clor? Am inteles bine?
Eu stiam de o parte clor si noua parti apa

E asa cum zici tu, cauti nod in papura .
Intrebarea era daca e corecta metoda? (cu o parte clor si noua apa) si /sau daca mai sunt si altele.
Cumpar urmatoatrele plante:
- Cabomba caroliana - 7-10 buc
- Egeria densa(Elodea)- 7-10 buc
- Hetternathera zosterifolia -7-10 buc
- Bacopa carolina -7-10 buc
- Echinodorus
- Vallisneria

Nu ma intereseaza alte plante.
Transport la Iasi doar cu Posta sau microbuz.
Multumesc.

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: