[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Message
Cred ca ar fi bine sa adaugi carbune activ in filtru si sa-l tii cateva zile (eventual dupa ce schimbi o parte din apa).


De la ce dimensiune se pot deosebi sexele la Ancistrusi ? (ma intereseaza in mod special LDA16)
Multumesc anticipat pentru lamurire.
In cele din urma am achizitionat un filtru EHEIM Aquaball, caruia i-am inlocuit buretii cu material filtrant biologic (JBL MicroMec) de la un filtru extern (pentru a obtine o eficienta cat mai ridicata a filtrarii).
Multumesc tuturor colegilor pentru sugestii si le doresc ape limpezi.

PS Pe langa cele doua filtre mentionate mai sus, ar fi fost indicat sa le iau in considerare si pe cele din seria Biopower 160 / 200 / 240 de la EHEIM. Filtrele din aceasta serie au un design mai nou si vin gata echipate cu material filtrant biologic. [Pretul este mai ridicat, dar se reflecta in calitate si in existenta materialului filtrant SubstratPro (EHEIM)].

Cu speranta ca opiniile din acest topic vor fi de folos colegilor care sunt interesati de achizitionarea unui filtru intern de calitate, va doresc:
Ape limpezi tuturor !
Vezi daca te ajuta linkul acesta cu ceva (legat de usturoi).
Sa ai bafta si pesti sanatosi
Am nevoie sa fac un upgrade la sistemul de filtrare al unui acvariu, dar sunt limitat de inaltimea coloanei de apa: max 24 cm.
Pana la urma m-am oprit la filtrele Eheim Aquaball 130 vs JBL CristalProfi i80, datorita inaltimii corespunzatoare (h < 23 cm), dar nu stiu care ar fi mai potrivit dintre ele.
Cel mai mult ma intereseaza ca filtrul ales sa fie silentios [dar sa si poata stoca cat mai mult material filtrant biologic (Seachem Matrix, JBL MicroMec, EHEIM SubstratPro sau echivalent)].

PS Daca ma sfatuiti sa achizitionez filtrul JBL CristalProfi i80 intentionez sa inlocuiesc buretii cu material filtrant biologic.
PPS Acvariul are dimensiunile 60 x 30 x 30 cm.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi / sugestii.
Arata foarte frumos acvariul.
Sa te bucuri de el si sa ai numai ape limpezi.
@ xzibit0
Pentru o crestere buna a plantelor decizia finala va fi: un neon OSRAM 830 sau 827 in spate si un neon OSRAM 865 in partea din fata a acvariului (pentru plante este o solutie mai buna decat 2 x OSRAM 865). Sper ca si tutorele tau va fi de acord cu mine.
Tuburile din seria 9 (gen OSRAM 965) sunt mai bune dar si mai scumpe.
Ape limpezi
@ OmuCuVak
La un acvariu asemanator cu al tau (60 x 30 x 30) eu folosesc 2 neoane OSRAM: unul 965 si unul 830 (T5 de 24 W si 55 cm lungime).
E varianta mai ieftina, dar merge destul de bine (965 poate fi inlocuit cu 865 care este mai ieftin).
Succes.
Probabil ca esti indragostit ... de aquascaping.
De aia ai si un acvariu asa frumos si cu niste plante superbe.
Ai toata admiratia mea !
Severus
stefanp wrote:2700 K s-ar putea sa fie cam rece...da' am vazut ca sunt care folosesc.

2700 e cald.
7000 - 10.000 e rece.
6000 - 6500 e daylight
Oricum sunt niste denumiri relative. Daca te duci intr-un magazin fiecare vanzator o sa aiba o parere diferita despre lumina calda si lumina rece.
Tocmai de aceea eu folosesc temperatura de culoare pentru bucataria interna. Asta nu mai este relativa.
Ape limpezi.
stefanp wrote:Nu stiu ce spectru si temperatura are...poate stiu altii.

865 inseamna CRI > 80% si temperatura de culoare 6500 K
830 inseaman CRI > 80% si temperatura de culoare 3000 K
827 inseamna CRI > 80% si temperatura de culoare 2700 K
etc.

PS Dar nucus ce palnta este ? (eventual un link)
Multumesc anticipat.
@ koala +1
La mine acvariul este pus la cca 15 cm de perete, lumina in zona respectiva este difuza, iar geamul din spate este (inca) curat asa ca "pacaleste" ochiul si nu-ti dai seama unde se termina acvariul.
Daca pe viitor se schimba conditiile, voi face si eu modificarile necesare.

Partrea cu "acareturile" mi-a sarit si mie in ochi si am sa incerc sa le grupez pe toate intr-un colt, in spatele filtrului intern si sa maschez zona cu niste plante inalte.
Cum nu reusesc sa le rezolv pe toate de'odata, le iau si eu pe rand.

De fapt (pentru mine) jumatate din placere o constituie partea de aranjare a acvariului (in incercarea de a asigura vietuitoarelor conditii cat mai bune de viata).
koala wrote:
- pune fundal pe spatele bazinului...
- acopera cumva partea de sus, cu o banda de autocolant... sa nu se vada demarcatia apa-aer.

In week-end "mi-am facut lectiile" si am testat cum arata acvariul cu autocolant pe fundal (negru, albastru si verde inchis).
Rezultatul mi s-a parut un dezastru: plantele au fost scoase in evidenta, dar senzatia de perspectiva a fost distrusa total - autocolantul marca in mod evident unde se termina acvariul (profunzime ... 30 cm ... nasol).

Iddea cu banda de autocolant la partea superioara a acvariului a avut mai mult succes ... dar cu o mica imbunatatire: am fost la Bricostore si am gasit un profil de plastic care poate fi pus la partea superioara (ca un fel de suport de capac). Mi se pare mai elegant asa decat cu autocolant, chiar daca nu intentionez sa pun capac la acest acvariu.

Ape limpezi si multumesc tuturor pentru sugestii.
daniel12 wrote:A fost topicul daniel vs toti

@ daniel123 nu te subestima !
Acesta este doar unul din topicurile care se pot numi "daniel vs toti".
De fapt, in multe din cazurile in care postezi tu pe un topic se ajunge la asa ceva (asa ca lasa modestia la o parte).
Ape limpezi la toata lumea.

PS Eu propun sa-i fie acordat lui sursy2003 preimul pentru cel mai inspirat titlu de topic.
Lampa Resun DL-30R are 1140 mm lungime, dar este reglabila si se poate monta si pe acvarii mai mici.
Foloseste neoane T8.
Cu pretul nu pot sa te ajut - o sa trebuiasca sa astepti raspunsul celui care o vinde.
Iti doresc o seara placuta si ape limpezi.
Pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa realizeze acest montaj (si a ne imbunatati abilitatile de proiectare a circuitelor electronice ), am utilizat o aplicatie software gratuita (freeware) pentru reproiectarea montajului si extragerea listei de componente in mod automat. Capturi de ecran cu rezultatele obtinute sunt atasate mai jos.
Sunt sigur ca pornind de la niste circuite electronice simple, ca acesta, vom ajunge in scurt timp sa realizam montaje tot mai complexe, care sa ne usureze activitatile de rutina din acvaristica (reglarea temperaturii, iluminat etc).
Ape limpezi tuturor.

Va multumesc pentru aprecieri si pentru sfaturi.

1. Autocolantul inca nu l-am cumparat, dar o sa apara cat de curand, fixat pe partea din spate a acvariului (prin exterior).
2. Acvariul va fi umplut pana sus in momentul in care termin toate amenajarile (sper sa mai primesc 1-2 plante interesante, iar plantele din categoria "easy" vor disparea dupa ciclare]. Pana atunci, o sa las un mic spatiu "de siguranta", ca sa lucrez mai comod si sa nu risc sa dau apa peste marginea acvariului.

Va doresc o zi placuta si ape limpezi.

PS Am retinut ideea cu autocolantul la partea superioara. Chiar trebuie facut ceva in acea zona.
Dupa o saptamana de la inceputul ciclarii, apa din acvariu a devenit limpede, iar plantele arata sanatoase si cresc cu spor. [Acest acvariu este ciclat cu ajutorul unei echipe de Pomaceea, specializata in producerea de "substante care prin descompunere genereaza amoniac" = kkt. Cred ca aceasta este una dintre cele mai sigure, rapide si ecologice metode de ciclare a acvariului.]
In continuare atasaz cateva poze cu acvariul in aceasta etapa.
@ catalos
Iti multumesc pentru amabilitate si pentru bunele intentii, dar cred ca ar fi mai indicat sa pastram "bunatatile" de la ADA pentru un proiect ceva mai mare serios.
Iti doresc ape limpezi si o seara placuta.
Draga Koala,
Mi-a facut placere sa te cunosc personal si iti multumesc mult pentru "bolovani".
In ce priveste bolovanii, am o veste proasta pentru tine: arata asa de bine si se potrivesc ca textura cu cei roscati incat am renuntat la ideea de a mai sparge ceva ... asa ca o sa-i mai vezi abia la primvara , intr-un acvariu de 180 litri.
Pana atunci o sa pun niste poze cu acvariul asta mic si prapadit, cu numai doi bolovani seriosi, dar numai dupa ce il mai aranjez un pic.
O seara buna si ape limpezi tuturor.
 
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com