[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Message
Limnobium laevigatum - rezervate
Donez urmatoarele plante: Heteranthera zosterifolia, Rotala rotundifolia, Egeria densa si Limnobium laevigatum - planta de suprafata.
Ridicarea plantelor se face in zona intersectiei Bd Chisinau cu Sos Pantelimon (zona Piata Delfinului).
Mai multe detalii pe pm.
PS Plantele vor veni insotite de doi melci pomaceea (2 cm) care sa ajute la intretinerea lor.
luci93 wrote:... in fine de leduri ce ziceti?

Ca sa putem sa ne dam o parere despre LED-urile pe care le ai, ar trebui sa le cunoastem caracteristicile (putere, temperatura de culoare, CRI ...), nu numai firma producatoare.
Daca nu stii caracteristicile, cauta un cod pe cutie si cu ajutorul lui se pot gasi pe net si caracteristicile sistemului de iluminat.
Eventual, ar fi util sa avem un link catre produsul respectiv.
@ Sorin3030
Daca la varsta asta si la 10 cm a inceput sa se albastreasca in obraji si nu i-a aparut nici urma de banda rosie pe cap este posibil ca rotkeil-ul sa fie un ... green severum.
Nu vreau sa cobesc, dar exista si aceasta posibilitate.
Sa-ti traiasca puiutzii si sa te bucuri de ei.
Asteptam si poza cu perechea de agassizzi.
Iti dorim ape limpezi si pui multi
@ luci93
Ar fi interesant sa postezi niste poze si sa ne dai cateva informatii despre modul in care este iluminat acvariul tau.
Si eu am folosit o perioada LED-uri, dar doar pentru a completa lumina de la neoane.
Am cumparat ieri 2 exemplare de Reticulated Hillstream Loach (Sewellia lineolata) de la un petshop din Bucuresti si am observat abia spre seara ca unul din exemplare are o pata alba pe spate (putin mai mica decat un bob de orez).
Pentru clarificare, atasez si o fotografie.
Din pacate, aceasta specie este sensibila la sare si la medicamente puternice (o fiziologie oarecum asemanataore cu Corydoras) si ca sa fie tacamul complet, nu este indicat sa fie tinuta la temperaturi peste 24 grade Celsius.
In aceasta situatie, imi poate da cineva o sugestie despre tratamentul pe care ar trebui sa-l aplic pentru vindecarea pestelui ?

PS Pentru moment, ambele exemplare sunt f mancacioase si curata gemurile si pietrele de alge si de resturi.







by koala: Am modificat, la cererea lui Severus, titlul topicului.
Foarte interesant acvariul ...
Presupun ca a fost plasat acolo de arhitectul cladirii ? (no offence man)
Ieri mi-am calcat pe inima si am cumparat doi pesti de la petshop (fiind vorba de doi pesti simpatici, pe care i-am vazut rar la vanzare).
Pentru moment sunt cuminti si mancaciosi, ceea ce este bine. Sa vedem ce ne rezerva viitorul.
In habitatul lor natural acesti pesti se hranesc numai cu alge. In acvariu poti sa-i mai momesti si cu preparate pe baza de spirulina.
Mai jos, am postat si doua poze cu noile achizitii.
Ideea mi se pare interesanta si lemnele sunt frumoase ... dar unde este fauna ?
Doar in prima poza se vad doi Cory Panda (in stanga-jos). Cred ca ar fi interesant sa surprinzi in poze si restul pestilor, pentru ca sunt niste specii frumoase.
Mult succes si ape limpezi.
In week-end am facut doua modificari la acvariul de 50 L:
1. Am inlocuit filtrul intern "noname/chinezarie" (cu un debit de cca 240 l/h) cu un filtru Aquaball 180 (EHEIM) care are 3 compartimente (volum total 450 ml) si un debit reglabil intre 210 si 650 l/h. Se pare ca filtrul Aquaball are o eficienta mult mai mare, deoarece vietuitoarele din acvariu (Tanichthys albonubes var red) au reactionat pozitiv la schimbare. "Gasca" de pomaceea mi-a trimis si o fotografie, care arata opinia lor despre acest filtru . (a se vedea imaginea atasata).
2. Am adaugat inca un neon OSRAM 840 - 24 W la sistemul de iluminare al acvariului. Acum acvariul beneficiaza de 48 w (aproape 1 w/l). Astept cu interes evolutia plantelor.

LE Deoarece nu pot sa asigur un flux constant de CO2, am scos unul din tuburile de neon si am ramas tot cu 0,5 w/l pana la achizitionarea unei butelii.



Pentru a face ca montajul sa fie cat mai compact si sa aiba un aspect placut, am pregatit doua seturi de circuite imprimate pe care sa se poata realiza acest montaj. Ambele matrite sunt facute pentru placi care au stratul de cupru aplicat pe o singura parte.
Imaginea din stanga reprezinta circuitul imprimat cu piesele gata pozitionate, iar imaginea din dreapta reprezinta imaginea circuitului imprimat care urmeaza sa fie corodat. Montajul se va realiza pe acesta din urma.
Primul circuit imprimat [A1-A2] este realizat pe o placuta cu dimensiunile de 25 x 32 mm si contine toate componentele.
Al doilea circuit imprimat [B1-B2] este realizat pe o placuta cu dimensiunile de 25 x 25 mm. Pentru a realiza aceasta varianta mai mica, am eliminat condensatul C3 de pe placa, el urmand sa fie lipit intre emiterul si colectorul tranzistorului IRF510 (in aceleasi gauri cu picioarele tranzistorului).
PS Ar fi util ca Marius (Georg) sa faca o ultima verificare placutei de circuit imprimat si sa mentioneze eventualele observatii pe care le are.
Cu scuze fata de colegul cingo171179 pentru ca intervin in topicul lui, doresc sa cer si eu ajutor in identificarea unei plante [a se vedea poza de mai jos].
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Acvariul arata superb, iar buturuga este de mare efect.
Sa ai un week-end placut si ape limpezi in acvariu.
Va multumesc pentru aprecierile pozitive si pentru sustinere.
S-ar putea sa vina si vremuri mai grele, cand o sa am nevoie de cateva sfaturi referitoare la destinatia finala a acvariului (pana aici s-a dezvoltat de la sine).
Acvariu a fost inceput pe post de "depozit temporar pentru excesul de palnte", dar se pare ca a depasit faza asta. Orice sugestie / sfat este bine'venit.

@ Creative

koala wrote:Schimbam titlul topicului, sau il lasam asa?

Cred ca ar trebui schimbat si titlul topicului, dar abia dupa ce ne decidem ce evolutie/destinatie finala va avea acvariul.
Astept sugestii / propuneri.
Va doresc ape limpezi si un sfarsit de saptamana placut.
Ai pm.
@ Creative
Daca iti place e Ok, mai ales ca tu stii si niste "detalii" suplimentare.
Lemnele alea sunt niste radacini / ramuri de salcie ornamentala japoneza (Salix integra Hakuro Nishiki) pe care le-am "imprumutat" dintr-un parc cand nu era nimeni acolo.
Am curatat la ele de mi-au iesit ochii si le-am oparit de n'spe ori, deoarce nu incapeau in nici un vas.
Echinodorus vesuvius cautam ca sa il combin cu astfel de lemne.

PS Da' pietrele nu-ti plac ?
Acvariul a intrat in a III-a saptamana de ciclare si cred ca evolueaza destul de bine.
Vesti bune:
- Am adaugat in acvariu, in partea din stanga-spate, cateva fire de Cryptocoryne wendtii 'brown'. Pe masura ce se vor dezvolta sper sa creeze un echilibru de culoare cu varfurile de Rotala rotundifolia din partea dreapta, care au inceput sa capete o nuanta mai inchisa.
- Apa este limpede, iar plantele continua sa se dezvolte in ritm rapid => 0,5 W/L si adaos de fertilizanti [Ferropol + Ferropol24 + Carbon Green].
- Acvaristul acumuleaza constat noi cunostiinte, care ii vor fi utile pe viitor.

Veste mai putin buna:
- Spre riscul lor si grija mea au aparut in acvariu 6 exemplare de Tanichthys albonubes (cadou de la sotia mea). Pestii sunt vioi si tare frumosi, avand spatele de culoare bordo (aproximativ), care se asorteaza foarte bine cu rocile din acvariu.
- Din pacate, i-am observat de cateva ori frecandu-se de substrat sau de crengi. Presupun ca ii deranjeaza cantitatea cam mare de nitriti (NO2) din apa. Intentionez sa suplimentez filtrarea si sper sa treaca cu bine peste aceasta etapa.

Valori teste: ph = cca 7.7 ; NO2 = cca 0,04 ppm ; NO3 = cca 0,6 ppm (teste JBL "la picatura")

In final, adaug si 2 poze cu acvariul; poate am norocul si se uita niste colegi cu mai multa experienta si imi vor da cateva sfaturi sau idei utile.
Cosmin wrote:Trebuie sa-mi iau si eu un ancistrus caci ma enerveaza rau algele de pe sticla. Sau poate stii tu un peste mancator de alge mai bun.

Cu SAE (Siamese Algae Eater) ai incercat ?
LE Sau si mai bine ar fi sa incerci cu un Otocinclus (oto cat fish). E un bun mancator de alge si mai ales NU mananca crevetii sau puii lor.
mihaio07 wrote:Nu stiu cat de silentios e Aquaball-ul, dar am vazut lume care s-a plans de Cristalprofi i** dpdv al zgomotului. Unele baraie destul de sesizabil "out the box", deci ar fi bine sa faci o proba daca poti inainte sa il cumperi.
Oricum, eu zic ca arata mai bine i80-ul decat Aquaball-ul.

Aquaball-ul (model 180) pe care il am este "dead silent". Nu il aud nici de la 1 m (functioneaza cu cca 50% din debit).
Totusi, daca ar fi sa aleg din nou, as alege un filtru din seria Biopower 160/200/240 (tot de la EHEIM) ... eventual cumparat de pe forum.
 
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com