| Message |
|
|
Ca tot veni vorba de viermi am descoperit si eu o specie de viermi albi foarte mici 2-3 mm. Par si foarte inceti si sau lipiti de sticla in partea de jos a acvariului. Nu am decat bettanul si 2 pleco in acvariu care se comporta normal. Din ce am citit pe net unii zic ca nu sunt deloc periculosi acesti micuti, din contra chiar unii pesti chiar ii apreciaza...
Pareri?
|
 |
|
|
|
Daca nu gasesti la magazine de profil mancare speciala pentru ei, fa cum tia explicat colegu mai sus. O farami bine si le dai si lor. Eu nici nu am stiut ca am pui cand mi-a fatat prima data. I-am descoperit din intamplare dupa vreo 3 zile si au fost ok. Acuma papa si ei larve maricele congelate.
|
 |
|
|
Cred ca povestea ta poate fi trecuta si sub numele altor sute de membri de pe forum. Asa e la inceput, pare ceva nu prea costisitor, apoi pe masura ce tot inveti una alta, iti dai seama ca de fapt tu nu ai mai nimic, incepi documentarea si te sperii, unde mai pui ca dai cu ochii de acvariile altora, care fie prin "donatii" fie prin alte mijloace au niste acvarii de toata frumusetea si incepi si tu incet dar sigur sa urci pe panta cheltuielilor pana ajungi la un punct in care tie frica ca dai inapoi ca esti deja cam prea sus.
|
 |
|
|
|
Ai PM!
|
 |
|
|
Daca iti plac mult crevetii eu zic sa nu faci pasul asta, cu toate ca is mici.
|
 |
|
|
|
Te rog sa nu iei ce iti spun eu aici ca si pe un sfat categoric, dar din ce am citit pe forum, vita-de-vie pare sa fie optiunea pentru care opteaza multi dintre colegii de pe forum. De folosirea radacinii de trandafir nici nu am auzit ca sa fiu sincer.
|
 |
|
|
bilti wrote:donez anubias (o tona jumate)
Si cu ce sa venim cu tirul? Tu chiar vorbesti serios sau...
|
 |
|
|
|
Doamne fereste. Si cand te gandesti ca pestii astia saracii stau in magazine la indemana oricui....
|
 |
|
|
Bine ai venit acasa!
|
 |
|
|
Poze noi, vreo 60 si ceva, sper sa va placa si astept pareri.
http://s280.photobucket.com/albums/kk185/pushkatu/Acvariu%2012%20noiembrie%202010/
@Vvoicu: Nu am filtru inca, da vreau sa iau unul. Oricum fac schimburi dese de apa, iar pesti nu am pierdut deloc.
|
 |
|
|
Salutari tuturor.
Tocmai ce am ajuns acasa de la lucru si dupa ce leam dat de mancare la pestioci, m-am uitat putin la ei sa vad ce face fiecare. Toate bune si frumoase, dar cand ma uit in acvariu la betta, ce credeti ca vad? O creatura cam de 1 cm si ceva lungime, verde semitransparent, cu coada in forma de trepied, 6 picioruse foarte aproape de cap, corp subtire si 2 antene. Capul arata ca la o libelula minuscula, sau cel putin cu asta pot sa il compar ca sa va faceti o idee. Pare ca se simte ca si acasa in acvariu, deoarece calarea un melc pomaceea fara griji.Apoi sa dat jos si mergea linistita pe pietris, dar se misca foarte incet.
Acvariul are 25 de l, incalzitor, burete cu piatra, cateva plante si e inceput din septembrie anul curent. Inafara de masculul de betta, 2 ancistrusi, 4 pomaceea si multi melci "de casa"(maro) nu am mai bagat alte vietati in acvariu. Din pacate nu pot face poze creaturii ca nu mai am aparat, dar am niste poze recente cu acvariul.

|
 |
|
|
|
Nu se poate, nu am unde sa o mut altundeva
|
 |
|
|
Poate se va cuminti si ea cu varsta, sau poate nu.
|
 |
|
|
Salut, ma mir ca a raspuns cineva dupa atata timp. Lucrurile s-au mai schimbat putin, dar nu prea mult. Tot Blonda e sefa in raport cu Bruneta, dar cu zebra nu se mai fugareste. Intre timp au fatat amandoua si Blonda si Bruneta si parca nu se mai fugaresc chiar asa de mult. In schimb acum sunt ele fugarite de masculi, care sunt doar 2 acum in acvariu. Probabil si de asta Blonda nu prea mai are timp sa fugareasca alti pesti, fiind ea cea fugarita acum.
|
 |
|
|
Frumos, felicitari!
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit, ai nimerit bine.
|
 |
|
|
|
1-2 grade pe zi e suficient si nu e o schimbare drastica.
|
 |
|
|
Railor, ce aveti cu saracii pesti, ei nu ar papa putina salata? Mai ales ca e din gradina, sanatoasa etc?
|
 |
|
|
|
Eu le-am ridicat temperatura la 32 de grade timp de 1 saptamana. Am facut si cateva schimburi de apa, mici. Dupa o saptamana am coborat-o iar si erau toti sanatosi. Asta se intampla acum o luna si nu am pierdut nici un peste.(Neoni, guppy, betta femela, zebre, cory si ancistrus)
|
 |
|
|
Incredibil maestre!
|
 |
|
|