| Message |
|
|
Ar fi o posibilitate, desi inca am dubii ca ar fi o larva de libelula. Arata oarecum diferit de ceea ce am vazut pe net. Isi tine partea dorsala a corpului(cu trepiedul respectiv) in sus. Formeaza un fel de L asezat pe lungime nu pe latime. Asemanare exista. Probabil larva de la mine din acvariu e inca mica. Seamana oarecum cu asta:
E putin mai subtire la corp si are picioarele trepiedului mai alungite. O mai las pentru moment. Daca vad ca incepe de capete proportii o sa vad ce masuri am sa iau. Singura intrebare e cum a ajuns la mine in acvariu?! E cel putin ciudat, singura explicatie ar fi ca locuiesc aproape de apa si o fi intrat pe geam. Acvariul este partial descoperit, loc suficient pentru o libelula sa se strecoare si sa depuna in apa.
Va tin la curent.
|
 |
|
|
"Creatura verde" a crescut putin acum. E mai solida la trup, putin mai lunga si pare sa aiba un fel de aripioare pe spate, dar destul de mici. Am vazut-o ieri. Bettanul o ignora si ea ingnora tot ce e in jurul ei. Chiar is curios sa vad cum evolueaza lucrurile. Pai ma trezesc cu vreo libelula prin camera la primavara.
|
 |
|
|
Nu mi-a murit nici unul de cand am acvariul. Puii i-am lasat in acvariul mare, fara maternitate, ca si in natura. Plante si locuri pentru a se ascunde au avut berechet. Poate ca sunt un pic rau, dar la pestii astia nu ar prea trebuie sa le oferi conditii prea bune pentru ca explodeaza populatia.
Estera, nu ai zis nimic rau. Suntem aici pentru a invata unii de la altii.
|
 |
|
|
Guppy sunt campioni la capitolul puisori. Imi este plin acvariu de ochisori mici si iscoditori, poate-poate o sa pice ceva mancarica din "cer" odata. Am 2 femele ce nasc tot la 2 saptamani una de alta, deci la fiecare 2 saptamani alti si alti.  Numi mai ajung acvariile....
|
 |
|
|
Guppy sunt pesti usor de intretinut. Temperatura optima pentru ei este in jur de 23-25 de grade. Daca poti ia casuta aia de acolo si lasa doar planta. Daca e artificiala scoateo si pe aia ca nu prea isi are rostul. Fiind de felul lor cam iubareti, ar fi bine daca ai avea 1 mascul si 2 femele. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi cu 2 masculi si o femela intrun acvariu de 16 litri.  Masculii sunt putin mai mici decat femelele si sunt si mult mai colorati. Daca planta este artificiala, scoateo si cumpara de 10 lei o plantuta naturala. O sa le placa mult mai mult.
|
 |
|
|
|
Nu sunt scumpi deloc. O sa ma uit prin magazinele de aici sa vad daca gasesc. Mersi pentru raspuns.
|
 |
|
|
Al meu mananca cam ce mananca si ceilalti pesti.
-tubifex
-larve rosii la "gratar"
-larve rosii congelate
-artemia congelata
-granule de alea rosii
-vitamine de la tetra, dar nu mai stiu exact denumirea.
Si are o mini cultura de viermisori albi prin acvariu, care stau pe sticla. Am observat ca se infrupta si din aia cu sat cand ii vede.
|
 |
|
|
|
Frumosi acesti pestisori nu gluma. Frumoase si pozele, filmuletele cu care nea delectat colegu mai sus. Am si eu o intrebare. Cat costa un exemplar? Sau pretul variaza in functie de ce fel de killie sunt? Am vazut ca ati enumerat mai sus o gramada de denumiri pt acesti pesti.
Mersi pt intelegere.
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum. Asteptam sa vedem si ceva poze cu ce ai pe acolo.
|
 |
|
|
Cel mai probabil e varianta cu pestii saritori, dar nu neglija nici pisicuta. Fa-ti rost de un capacel pentru a evita astfel de situatii.
|
 |
|
|
|
Salutari tuturor.
Am cumparat o nuca de cocos de la magazin zilele trecute si doresc sa o pregatesc pt acvariu. Am fierto cam 8-9 ore dupa ce am scos zeama din ea si inca mai coloreaza apa. Din experienta voastra cam cat timp mai trebuie fiearta? Am lasato in apa peste noapte ieri si nu a colorat apa, doar cand am fierto azi dimineata iar a colorato. Am un pleco care e nerabdator sa o ia in stapanire, dar inainte sa trec la treaba vreau sa ma consult cu voi.
Cam care ar fi cea mai potrivita metoda pt a o gauri? Vreau doar sa fac o cavitate destul de larga pt ai permite pestelui sa intre, nu vreau sa o impart in 2, deoarece nu e foarte mare+ ca imi place mai mult intreaga.
Astept pareri,
Mersi!
|
 |
|
|
Bine ai venit. Cateva poze cu acvariul ar fi binevenite.
|
 |
|
|
|
Ms pt informatii. Acum vad ca iar s-au linistit. Nu pare ceva grav, as zice mai degraba ca se joaca. Mai astept si alte pareri. Poate stie cineva exact ce si cum.
Mersi
|
 |
|
|
|
Salutari acvaristilor, va deranjez din nou cu o mica nelamurire. Am in acvariu in jur de 16-17 neoni(in 100 l) si observ chiar in timp ce scriu acest post un comportament oarecum ciudat, pentru mine cel putin. Grupuri de cate 3-4 neoni se fugaresc unii pe altii, se rotesc prin apa, se freaca unii de ceilalti in viteza. S-au cate 2, isi iau viteza de la departare si se ciocnesc unu de altu, apoi incep sa se fugareasca. E de bine sau e de rau? Probleme de sanatate nu am avut cu ei, doar gris, dar a trecut de mult si pestii si-au revenit complet. Acvariul e destul de bine plantat cu plante easy si medium: anubias, valisneria, sagitaria, cabomba,pistia+ destule alte specii pe care nu le stiu, dar tot easy/medium sunt(scuze daca nu leam scris corect).
Mersi.
|
 |
|
|
Chiar e frumos si e asa diferit de acvariile cu care sunt obisnuit eu. Sa te bucuri de el!
|
 |
|
|
|
@gabita acest topic este vechi de 5 ani. Daca vrei sa iti rezolvi problema cu pestele bolnav, creaza un alt topic.
|
 |
|
|
Bine ai venit! Ape limpezi si pesti sanatosi!
|
 |
|
|
Legat de vivipari, femelele mele de guppy mananca si morcovi fierti care de fapt sunt pentru melci... le dau si spirulina si mancare bazata pe plante care iar le place foarte mult. Dolly are dreptate, daca nu le oferi si vegetale, plantele sunt optiunea cea mai evidenta pentru ei.
|
 |
|
|
Esti chiar incredibil!  Arata mai bine decat mama natura. Cate acvarii ai?
|
 |
|
|
Bine ai venit, bine ai nimerit!
|
 |
|
|