[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Cabomba merge foarte bine si la 28-30 de grade. Din 3-4 fire sanatoase, in 2 saptamani faci o tufa frumoasa prin taiere si replantare. Dezavantajul e ca lasa multe firicele prin acvariu, o mai ciugulesc pestii...
Coxa, am schimbat pentru ca omu e facut sa progreseze, nicidecum sa stagneze sau sa regreseze. Cel putin in viziunea mea. Un acvariu cu 2 plante si 3 pesti care nu spune nimic e cam fix pix. Il faci in 3 zile, si fara ciclare, cum am mai vazut exemple. Dar, in fine, astept poate maine (recte azi) niste sfaturi de la cunoscatori. O noapte buna tuturor.
Maine dimineata ii arunc pe apa... Dambovitei, intrucat doritorii nu s-au obosit nici sa dea telefon. Consider acest topic demn de a fi inchis.
Daca nu are legatura cu melcii, desi a aparut imediat dupa ce i-am bagat, atunci ce pana mea are apa? Nici nu imi vine sa dau drumul la bomba, intrucat pare ca e nevoie mai degraba de oxigen, dupa cum stau pestii, decat de CO2. Sa fac maine iar schimbare de apa 20 de litri? Nu de alta, dar o am la declorinat/declorinizat de alaltaieri, just in case.
Scuzati-ma ca sunt paranoic, dar de cand am bagat mega-substratul minune, totul merge groaznic. Daca mai dau drumul si la bomba si mai pun 2 neoane, mi-e ca mor nu numai pestii, ci si sticla din acvariu... Solutii daca aveti, ca gaste si sfaturi am si eu, vorba bancului...
Nu stiu din care se vede mai bine despre ce e vorba.
Pozele cu pricina...
Mda, am venit acasa de la o taiere de mo? si am gasit aceeasi spuma in acvariu, precum si aceeasi pesti care stau numai la suprafata. Sincer, ma mir cum de nu au inceput sa moara. Atasez doua poze ale spumei cu pricina, poate careva mai destept imi explica ce e, de unde vine, de ce a aparut, etc...
Deci e foarte ciudat. Cum am dat drumul la vibrator si la perdeaua de apa, cum s-au reactivat toti pestii. Alearga zglobii de zici ca e party. De doua zile de cand o desfiintasem, ca urma sa vina bomba de co2, apatie generala, toti la suprafata. Sa inteleg ca filtrul de apa nu baga suficient oxigen? Oricum perdeaua va disparea de diseara, cand intra doamna bomba, care acum sta bine mersi la frigider.
Cand muti pestii ar fi bine ca temperaturile sa fie apropiate. Si nu ii pui asa, deodata, ci ii scoti intr-un vas din fostul acvariu, iar in acel vas pui putin cate putin apa din acvariul tau cel nou, ca ei sa se obsnuiasca incet-incet cu noua lor apa. Apoi, tot cu grija, ii "lasi" sa se scurga din acel vas in noul lor acvariu, unul cate unul. DAR, aceasta operatie o faci peste MINIM 2-3 saptamani, DUPA SI NUMAI DUPA CICLARE, NICIDECUM AZI-MAINE. Altfel iti vor muri.
Nici pe mine nu ma incanta ideea sa ii dau pe apa sambetei, dar ce fac cu ei? Cat pot sa ii tin in galeata pana careva se indura sa ii ia de la donatii?
Apropo de melci, ii tin intr-o galeata, ca nu am acvariu de rezerva, asa ca doritorilor de la donatii azi pana dupa-masa ii mai tin, dupa aia... Dambovita ii va creste
Nu am dat drumul, ca inca nu am facut-o. Acum ma apucam de ea. Nu par sa stea intr-un loc, ca si cand nu ar avea aer, dar totusi se cam plimba mai mereu numai pe sus. De mancat, au mancat. Cred totusi ca acea spuma maronie provenea de la "balele" melcilor, care erau cam 8-9 destul de mari. Am scos din ei, am pastrat 2 mari. Plus o pelicula fina, alba, la suprafata, pe care am dovedit-o cu niste servetele. Chiar nu stiu de unde a aparut spuma aia si ce era.
M-am trezit azi si am gasit la suprafata acvariului pe toata marginea un fel de spuma, ca un caimac de cafea cu lapte, galbena-maronie. Aveti idee de unde pana mea a mai aparut si asta? De la melcii pomaceea oare? 7 melci mari sau maricei e prea mult? Trebuia sa pastrez 2-3? Pestii in continuare misuna numai pe la suprafata... Solutii?
Carrefour orhideea, animax se numeste petshopul, e la capatul opus intrarii principale. Cred ca mai aveau una sau doua.
@kmol, am achizitionat tot ce imi trebuie pentru maine, inclusiv valva (2 ron, cam ieftina, dar pare ok). Sotia stie ce voi face, avem un gen de relatie in care cam stim aproape tot ce trebuie stiut.
@alexacv Perdeaua de apa, am renuntat si io de tot la ea. A fost un moft si asa a ramas. Piatra ramasa va fi insa buna pentru difuzorul de co2.
@ender67 O sa vad in uichend ce pot sa fac sa am mai multa lumina. Multam pentru sfaturi.

La modul general, am facut oleaca de curatenie, am aruncat toata elodeea de pe dreapta, am mutat echinodorusul in locul ei, am mai rarit si aruncat buna parte de valisneria, am taiat firele de cabomba lungi si am replantat, am aruncat si ceva din bacopa. In afara cabombei, restul nu dau semne bune, din pacate. Dupa o saptamana de la noul setup cu noul substrat magic, slabe rezultate la plante si la curatenia apei. Este limpede, dar la 2 zile apar mici albiciuni, sa le zic asa, pe sticla. Pe fund se depun multe chestii, desi nu dau multa mancare iar filtrul merge brici. Pestii isi cam fac veacul pe sus, la suprafata, in marea lor majoritate, desi au mancat. Deci lipsa de oxigen sau altceva nu le convine, se pare. In ceea de priveste substratul minune, la mine minunile inca se fac asteptate. Imi place sa cred ca trebuie sa am mult mai multa rabdare, dar de cand am pus plantele in substrat, radacinile s-au cam innegrit si miros a balta... Dar si asa dezamagit oleaca de noile investitii care au facut deocamdata mai mult rau decat bine, am sa fac maine bomba, ca am promis, iar cu neoanele, sper sa imi vina mesterul cu ceva idei bune. In rest, o noapte ingenioasa si linistita tuturor.
Sarumana, daca ajung la George iau de acolo, daca nu, pe plan mai local. Va tin la curent (enervez, sacai, distrez) cu confectionarea bombei. Week-end placut.
Da, domne'. chiar asa. Sa bagi bre frica in oameni incepatori si astia sa devina impatimiti bolnavi de acvarii... Numa la bomba ma gandesc acu, in loc sa termin saptamana de munca in forta ) N-am priceput cu valva antiretur de unde o procur, dar ma documentez...
Multumesc frumos, domnu' faraonu'. Sper cu toata fiinta sa nu va dezamagesc
Acu am vorbit cu mesterica electrician, poate in uichend cresc si lumina cu 1-2 neoane, sau un bec, sau o lampa... . Si daca imi iese si bomba din prima, pe duminica voi fi mai fericit. Sper ca si plantele mele.
Valva antiretur presupun ca se ia de la magazine de profil, si nu se face home-made. Off-topic catre colegul coxanelu: Tin-te bine, ma apuc de trebi serioase )

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: