[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Eheim Aquaball 2200, cu doi bureti, e vreo 50 de lei parca. Uita-te la mine in topic, se vede din poze.
Pai da, aveti rezon coane alber. Dar la astea stem, de pilda cabomba, care mie sincer imi place si a dat dovada de "cumintenie", daca la 5 zile sa zicem creste si o rup si o replantez, clar nu va avea radacini. Deci e mai multa rabdare necesara decat la echinodorus. Om trai si om vedea...
Sticlele sunt perfect etanse, sticla mica face bule si ajung si in acvariu. Nu cred ca o bula/sec. regulat, dar intra ceva, la intervale mai rare. Nu am stat sa urmaresc mai mult timp.
@porcu Mda, am sa las si io acvariul sa isi faca veacul cum vrea el, asa m-am gandit si eu deocamdata. Daca vrea sa se stabilizeze, bine, daca nu, aia e...
Ce observ, si corectati-ma daca gresesc, pomaceea au si ei un dezavantaj: umbla prin tufa de cabomba, deranjeaza "radacinile" si imi ies din substrat. Zic bine sau iar bat campii?
Piatra am scos-o, apoi am pus filtru de tigara azi-noapte. Dimineata l-am scos si pe ala si am proptit capatul intre doua pietre sa faca o semi-forma de "U". Azi pe la 9 am lipit iar cu o gramada de silicon gaurile la aia mica (parea ca scapa pe undeva). L-am lasat de la 9 si ceva pana la aproape 11 la uscat (capacul, separat de sticla). Acu de vreo ora l-am pus la loc si astept sa vina bulele si in acvariu, avand in vedere ca in sticla mica sunt suficiente, cam 2 la secunda. Probabil ca maine, ca deja ma rupe somnul.
Cum zice si titlul, parca la 3 zile as fi la un nou setup. Curat geamuri, spal moss, il prind la loc, scot plante urate, incerc sa anim pestii apatici care isi fac veacul la suprafata, schimb 20 de litri la cate 3 zile... Kmol, am lipit a treia oara furtunele si pe afara si pe dinauntru si le-am lasat o ora la uscat, separat. Bule in sticla mica am cam 2 la secunda, am apreciat eu. Deci sa speram, ca tot speram, ca maine sa avem si bule in acvariu. In rest, acvariul cum tot zic si zic, nu ma multumeste neam. Azi am plecat de acasa cu apa limpede, m-am intors cu o ciorba laptoasa. Pe plante nu am alge, geamurile nu au alge sau ceva nasol, doar o mazga. Pestii in continuare stau numai pe sus, nu stiu ce or cauta... Am scos mossul, l-am spalat la jet si la mama lui jet, l-am prins cu guta si mare grija la loc. Am revenit la stutul care valureste apa si am renuntat la jetul de aer care barbota toata apa... Sincer, nici la nunta sau la botezul lui fi-mea nu m-am angrenat cu atata timp (si bani multi, considerand ca e criza) cat m-am angrenat de o luna jumate incoace. Rezultate: sub asteptari. E ceva ce nu merge, mai ales de cand am refacut setupul si am bagat substrat. Si nu inteleg ce. Sincer, obosit si cu ochiul dezaprobator al fetelor mele, parca imi vine sa renunt, desi nu imi sta in fire. Iubesc prea mult pestii si plantele si acvariul, dar este o investitie mult prea mare de timp si bani, cel putin pentru mine. Voi ati fost foarte expliciti si foarte rabdatori, nu iim ramane decat sa cred ca nu sunt io in stare. Asa ca voi mai avea rabdare o saptamana, apoi va deveni un acvariu din care voi dona ce plante mai pot dona, plus pestii (deja am un tetrazon ale carui doua benzi negre palesc pe zi ce trece) si voi trece la 2 banali carasi. Parerea mea, dupa 13 ore de munca si inca 4 de munca pe langa acvariu (dintr-un calcul simplu, am petrecut cu fetele 1 ora azi).

P.S. Sper sa nu imi fie luata in nume de rau dezamagirea totala. Am facut omeneste exact ce am citit, ce mi s-a spus si ce am fost sfatuit, fara cam niciun rezultat. Cred ca daca aveam 13 ani si un rahat de acvariu de 15 litri faceam treaba mult mai buna. E doar o parere a unui om. O noapte buna tuturor.
Nu le-am lasat deoparte, ca am zis ca pierd din co2 si in cateva zile parca vad ca fac o noua compozitie . Dar am lipit strasnic, vad diseara daca avem bule sau nu.
Am scos azi dimineata stutul de la retur si am revenit la jetul de aer clasic. Pai e paralel cu suprafata apei, la fo 2-3 cm, cum se vede si din poza. O fi ceva la filtru, nu are cum sa stea pestii non-stop numai sus, o sa il scot diseara sa il curat. E clar ca le lipseste aerul.
Aaaaa, sa ma deturez eu, am inteles, colegu' coxa. Mai greu, dar am inteles. E greu frate cu pasiunile astea...
Coxanelu, la cat m-am chinuit sa il lipesc la re-setup, acolo ramane. "Sa deturez putin" ? M-ai bagat in ceata si e si tarziu deja...
Kmol, ai avut dreptate ca rasufla ceva CO2 pe langa furtun, la sticla mare. Am bagat silicon la toate trei gaurile, vom vedea maine. In ceea ce priveste nesimtitii astia de pesti, cred ca le lipseste perdeaua de apa, de-aia stau numai pe sus. Ma bate gandul sa schimb stutul cu 6 gauri care valureste usor de tot apa cu stutul care scoate aer direct. Si sa ii dau debit mic, ca sa nu deranjeze eventualul (mult asteptat) CO2 care va intra. Poate papagalilor astora le trebuie sa vada ca iese aer de undeva, sa fie zglobii din nou. Io stiu... Nu mai stiu nici eu cum sa fac... Sugestii bune sunt binevenite. Critici asemenea.
Offtopic... Si doritori de pomaceea sunt bineveniti
Moss obosit...
Atasez parca o poza mai clara, poate se vede mossu...
Si eu ma gandesc sa ii mai dau pace, poate sunt io prea nerabdator. Gelatina a stat de ieri dupa-masa pana azi la pranz la frigider, iar canutele de apa puse o data cu drojdia erau chiar calde. De scapat nu scapa, toate furtunurile au fost bagate cu forta, gaurile sunt normale pe dinafara, dar mai mici pe dinauntru, cauza fiind surubelnita. Sticlele au ceva presiune, dar nu sunt umflate ca la Coca-Cola. Nu stiu ce sa zic...
Auziti, da' de mossu care nu mai e verde ca odinioara, ce recomandati? Sa il scot acum la changementul de apa si sa il desfac de pe mopan si sa il spal bine, apoi sa il bag la loc? Sau doar spalat? Sau sa il las asa?
De ceva vreme, bule pauza si in sticla de 0,5... Mai asteptam, o sa scot piatra mai incolo, cand schimb apa, ii pun un filtru de tigara in varf (fara hartie, se stie, hartia o fumez)
Bule de co2 in acvariu lipsa...
On topic, ca incepusem sa deviem, in sticla de 0.5 au inceput deja bulele. Acu sa speram ca intr-o ora sa le vad iesind si din piatra
Haide, bre, nu fi modest. Chiar daca si tu le-ai luat de la altii, tu mi-ai zis. Deci sa nu te prind la acea intalnire, cand o fi, ca te dai lovit Vii acolo, bei o apa plata daca hameiul nu te incanta, si schimbam idei si sfaturi (asta ca sa nu em prea mult)
Kmol, mita vine sub forma unei (urmata de altele) halbe. Dar asta cand vor veni uichendurile ploioase si mai racoroase, sa stam sa le savuram in liniste la terasa. Zi-mi pareri, fii dur, ca doar ti-am fost prozelit
Usa din fundal este usa de la balcon, laptopul este deschis, normal, pe acvariu.ro, iar tipul cu inceput de chelie si in maiou alb este je. Scuze de calitatea pozelor, la mine in casa e exces de lumina naturala.
E, dragii mei noi buni prieteni (va cam uraste nevasta-mea, dar la modul bun) , iata poze cu bomba, care este facuta 101% exactamente cum m-a sfatuit mesterl kmol (maxime multumiri pe tema asta, primul rand cand o fi il dau eu) completata de reteta Dalles facuta intocmai. Nu o sa enumar pasii ca pare ca sunt batuti si raz-batuti. A doua poza este cu micul colt de rai verde asa cum arata la momentul actual, cu schimbari si disparitii de plante de la ultimele poze postate. Testele de apa nu le mai postez ca nu sunt schimbari fata de cele de joi, parca. Astept critici, sugestii, sfaturi, idei, laude (desi nu e cazul, inca), sunt deschis precum cutia Pandorei.
Salutare oameni buni. Azi-noapte am curatat cu zel spuma, si am scos din melci. Cred, desi nu sunt sigur, ca aveam prea multi melci, de marime apreciabila (7-8). Am pastrat doar doi in prezent, spuma nu a mai aparut. Nu am mortaciuni, apa nu miroase decat in limite normale, adica asa cum miroase o apa de acvariu. Testele arata exact precum precedentele (a se citi putin mai sus). Deci sa spunem ca intr-adevar spuma poate fi de la melci. Deoarece mi-au fost donati in numar mare, intr-o punga mica, la orele diminetii. Toata ziua au stat in masina si au ajuns abia seara in acvariu, asta se intampla vineri. Sambata dimineata a aparut prima spuma. E posibil, din ce am mai citit azi pe net, sa fie ei vinovatii. Kmol, mersi de poze si de sfat, nu ma apuc sa mai fac chestia aia. O sa fac o noua schimbare de apa diseara, pana una alta voi atasa niste poze cu acvariul momentan si cu noua mea bomba, care in 15 minute va intra "in paine". Miscare a apei exista, valurirea facuta de cele 6 gaurele de la filtrul eheim aquaball 2200 parca, si pe el l-am descris mai sus. Mancare la pesti dau Tetramin fulgi o data dimineata, o data seara, cat se prinde intre doua degete. La doua zile le pun seara cativa purici de balta, iar cam la trei zile inlocuiesc tetramin (dimineata sau seata) cu niste hikari pe care il maruntesc foarte bine in prealabil. Cu statul pe sus al pestilor, inclin sa cred ca sunt foartte cersetori, deoarece nu stau locului sa "suga" oxigen, lucru care in 3-4 zile ar fi dus probabil si la moartea unora, din lipsa de oxigen. Acum, recte azi, vad ca incep incet-incet sa paraseasca suprafata. Cine stie, probabil ca noua schimbare de setup dureaza ceva vreme, si toata lumea e agitata (si stapanul si locatarii sai)
Scuze ca am raspuns in ordine aleatorie, multumesc pentru sfaturi tuturor. Revin cu pozele.

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: