| Message |
|
|
Baga lemne din salcia pe care o ai in curte.
Lintita las-o 1-2 saptamani intr-o galeata sa nu cumva sa bagi oratanii din balta in bazinul tau. Cand eram mic am bagat niste bradis direct in acvariu si m-am trezit cu tantari in casa in Octombrie
Procentul in care lintita iti acopera apa tine de tine. Trebuie sa tii cont ca e planta invaziva si se inmulteste extrem de repede.
Java fern-ul lasa-l asa cum e, se desprind si singuri puii.
|
 |
|
|
severum777 wrote: cum deosebesc salcia creata, am o salcie in fundu ' curtii, dar nu stiu ce-i.
niste plante plutitoare, am vazut intr-un lac, dar nu prea stiu ce sunt.
E simplu de deosebit, salcia creata are crengile ondulate, cealalta are crengile drepte. Gugaleste si tu separat sa vezi cu ochii tai.
Probabil lintita (Lemna minor), ca-i cea mai comuna planta plutitoare de la noi.
|
 |
|
|
|
Brad, nu! Nu e recomandat in acvaristica. Daca vrei neaparat, o faci pe propria raspundere.
Poti sa bagi crengi de salcie creata.
|
 |
|
|
|
Cumpar 5-10 litri de apa de osmoza.
Prefer zona Antiaeriana - Magurele, ca sunt gras si lenes.
|
 |
|
|
Aceeasi problema cu testul de PO4 am avut-o si eu, dar si un alt coleg de pe forum. Trusa de teste e a lui, dar la amandoi apa din fiola de test era galben-verzuie. Testul de NO3 e aiurea rau, nici macar nu s-a dizolvat complet reactivul.
Testele sunt in perioada de valabilitate, dar nu ma pot fi returnate
|
 |
|
|
Pentru upload de poze si filmulete poti sa folosesti cu incredere www.plici.ro apoi pui linkul pe forum.
Merge si de pe telefon.
|
 |
|
|
severum777 wrote:  e corydoras clar am spus mai sus si specia, paleatus, albino voalat chiar, ce putea fi alt ceva ? Dragon...
Carasii aurii nu sunt pesti naturali, sunt obtinuti prin selectie atenta de 2000 de ani, ei nu au mediu natural, poate sa puna ce substrat vrea, cat timp are carasi, ce este rau este estetica acvariului .
Apreciez ca da-ti raspunsuri la probleme, dar nu raspundeti unde va depaseste.
Mesajul meu nu e cu intentie rea, nu vreau sa par nepoliticos, imi cer scuze daca deranjez.
E posibil ca acel cory sa fie aeneus. Sunt asemanatori, iar din poza respectiva nu-si da nimeni seama cu exactitate! Nu e voalat, indiferent de specie, inotatoarea nu e chiar atat de lunga.
Cum ai ajuns la concluzia ca nu sunt naturali carasii? Ti se par a fi din plastic?
Sfatul meu e sa-ti urmezi recomandarea.
Nu uita ca in topicul tau cereai pareri avizate, nu din partea amatorilor.
|
 |
|
|
|
Frumos bazinul. Crengile aruncate sunt 'cremenale'.
Daca te hotarasti sa vinzi din Anubias, asa cum e el, da-mi de veste. Nu sunt fan alge, dar nici total impotriva lor, intr-un acvariu biotop (asta vreau sa fac).
|
 |
|
|
opincarul wrote:Dintre speciile enumerate in primul post, toate vor gusta din creveti, mai putin ancistrusul (sanitarul de geam) si, probabil, celalalt sanitar.
Imi mentin ideea scrisa initial.
Am avut endleri cu creveti si nu am vazut pui in cele 4 luni de convietuire. La un moment dat incepusera sa dispara si crevetii maturi.
|
 |
|
|
severum777 wrote: grynochelius aymonieri?
Asta nu suge geamul
|
 |
|
|
Larva450 wrote: sanatos dupa mine,chiar daca nu e crowntail.
Asta trebuie sa fie atitudinea fiecarui posesor de pesti.
|
 |
|
|
severum777 wrote:Daca as avea o boala incurabila care sa ma chinuie 2 saptamani si dupa sa mor in chinuri ma-s omara singur+ ca nu din vina mea s-a îmbolnavit pestele.
Stiu ca esti destul de tanar si gandesti conform varstei, dar incearca sa pui altfel problema. De ex: "Dropsy este o boala care se trateaza foarte greu si nu intotdeauna obtii rezultate pozitive. Parerea mea este sa izolezi pestele respectiv pana moare!"
In felul asta esti mai diplomat
Daca o ruda apropiata sufera de o boala incurabila faci tot posibilul sa-i alini suferinta. Nu il omori cu lopata pe motiv ca nu e vina ta ca-i bolnava persoana respectiva.
Ideea e ca omul tine la pestele respectiv, altfel nu ne intreba ce are in speranta ca il va salva.
Daca mi-ar scrie cineva sa-mi impusc scroafa (cainele familiei) l-ar bate la el in casa!
|
 |
|
|
Larva450 wrote:Da ,dar am dat 25 ron crezand ca e crowntail dar oricum e frumos,nu am ce sa zic,este spectaculos al meu.Asta e ,am fost pacalit,nu-mi pare rau ca l-am luat.
Te-a vazut mic si nestiutor, de asta ti-a spus ca e CT. Bucura-te de peste asa cum e. Are personalitate, e sanatos, iar asta conteaza cel mai mult!
|
 |
|
|
|
Dintre speciile enumerate in primul post, toate vor gusta din creveti, mai putin ancistrusul (sanitarul de geam) si, probabil, celalalt sanitar.
|
 |
|
|
|
Sau mergi cu sotia la Victor Z acasa sa-i arati monstrii si aparatura de sub monstrii. Eu asa am facut, dar cand m-am mutat la casa mea am schimbat planurile acvariului mare cu planul de viata al unui mic cacacios. Intelegi tu!
|
 |
|
|
|
Cu placere!
Nu uita sa treci si localitatea din care esti la profil, altfel e posibil sa te trimita colegii intr-un magazin din C-ta, iar tu sa fii din Baia Mare
|
 |
|
|
&Aqua& wrote:Si aveau si la 200L?
Daca da,cat era?
Cu stima
Octavian
Pana in 300 RON. Nu m-a interesat in mod deosebit un acvariu asa mare si nu am retinut pretul.
|
 |
|
|
Acum o ora am plecat din HB Berceni si pot spune ca preturile la acvariile fara capac, dar Eheim nu Marina, sunt chiar mai mici.
Acvariul de 112litri e 164 RON.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Esti sigur ca ai siporax in filtru? Pare a fi altceva.
|
 |
|
|