| Message |
|
|
Bomba merge bine in continuare, ma bucur sa spun in sfarsit ca am ”confectionat-o cu manutele astea doua”  Pestii mei cred ca sunt suparati ca le-am scos din plante, astfel ca in uichend am sa repopulez cu niste plante noi.
|
 |
|
|
|
Si, cum se spune de multe ori, o poza face cat un milion de cuvinte, incearca sa pui niste poze ca sa ne lamurim cum e cu buturuga, unde e filtrul si pe unde stau pestii.
|
 |
|
|
|
Clopotel, acvariul ”cel nou” l-ai cumparat zilele astea? Si azi ai pus deja substratul si buturuga si pestii in el? Sau cand l-ai luat de la amicul tau ti l-a dat cu tot cu ce era in el? Intreb pentru ca nu apar zilele de ciclare absolut necesare despre care tot iti zice lumea pe aici. Plantele sunt necesare, chiar daca mai putine, pentru ca ele dau oxigen foarte necesar pestilor si iti creeaza un acvariu cat mai aproape de biotopul natural al pestilor. Plantele artificiale si diferitele ”jucarii” de la pet-shopuri NU SUNT DELOC indicate.
|
 |
|
|
Salut, Daniel, frumoasa pasiune si frumoase rezultate. Bine ai venit.
|
 |
|
|
|
Salut vio. Le vreau io, mai mult pentru mossul cat ”pumnul”. Ne auzim pe PM pentru detalii, daca nu s-a abonat altcineva.
|
 |
|
|
Da, multam olteneste de sfaturi inca o data. Kmol, optimismul meu se datoreaza in mare parte si voua, de ce sa nu ii dam Cezarului ce-i al Cezarului. Il las in pace, nu imi mai bag mainile prin el. Am sa fac tratamentul Cryptocorinei, ca merita saraca. Ce ma supara inca este ca pestiucii iti tot duc veacul pe sus. Nu dau niciun semn de imbolnavire, apatie sau altele, dar stau numai pe sus. Poate sunt ei ai naibii, uite-asa, ca asa vrea muschii lor moss  Ne mai auzim maine (recte azi). Noapte buna tuturor vietuitoarelor cu doua picioare, respectiv o coada.
|
 |
|
|
La fel, mai scrie acolo referitor la alge si biofilm ca "testele e posibil sa arate valori anormale". Ori, testele mele or fi ele mai inexacte, ca au fost mai ieftine, dar nu arata ceva groaznic, cel putin asa le-am citit io. Daca aveti alte pareri referitoare la valorile testate, impartasiti-le cu mine. Nu ma lasati blurat in biofilme 
|
 |
|
|
|
SI in plus am la suprafata acel biofilm (doar cateodata) pe care l-am vazut si in ce mi-am dat tu spre citire. Spune acolo "Slaba circulatie sau CO2 prea putin". Pai daca schimb valurirea fina in una mai "agitata si mai zgomotoasa" pierd CO2, nu? Daca il opresc si revin la easy carbo, de ce am mai facut bomba? Daca il scot cu servetele, oare nu apare din nou? Iar pentru BBA se pare ca ar trebui sa am CO2, ceea ce am, sau sa pun easy carbo ca si pana acum, dar daca am CO2 nu ar mai trebui. Circle of (the questions) of life.
|
 |
|
|
Este BBA, se prea pare. Aparatul nu's ce are, poate nu am pozat cum trebuie. Problema fertilizarii a trecut, am in substrat Aquabasis, pun zilnic Ferropol 24, Easy Carbo l-am oprit. Alte fertilizari nu stiu ce ar mai trebui sa pun. CO2 am si din ala de azi  Lumina sunt inca cele doua neoane de 18W t5, dar sper sa le rezolv si pe alea. Am sa citesc sa vad ce sa fac in cazul lui BBA. mersi alber.
|
 |
|
|
|
Atasez si pozele cu speta in cauza. Pe ramura de vita de vie ar merge un moss flame sau java? Acvariul arata mai "chelios" in urma scoaterii plantelor neadaptate. Si la sfaturile voastre asa il las o perioada, pana arata oleaca a stabilizare. O seara buna.
|
 |
|
|
|
Hai sa felicit si io un acvariu foarte frumos, ca am tot admirat topicul de ceva zile. Cum ai proptit lemnele? L-ai prins cu ceva sau sta el pur si simplu. Ar fi frumos un moss flame pe crengi, daca iti iei si pui da-mi un semn de unde ai luat, ca io tot caut pe la diferite magazine si ori nu au, ori se uita la mine ca la felul 14. Inca o data felicitation pentru noul proiect.
|
 |
|
|
Kmol, nu am reusit nici la a cincea incercare sa etansez sticla mica, asa ca am scos-o de tot... Acum am o bula sanatoasa pe secunda de CO2 in acvariu.  Revin cu intrebarea despre valisneria si sagitaria. E ok sa fie bagate adanc in substrat sau ar trebui sa le pun un fier la radacina si sa le las asa, putin bagate in substrat? Valori teste apa, acu ca s-a limpezit:
NO3 - intre 0 si 10 (testul arata un alb spre alb-rozaliu foarte fin)
NO2 - intre 0 si 1 (idem la culoare)
GH - intre 8 si 16
KH - intre 3 si 6 (a scazut de la ultimele teste)
PH - 7,2 stationar
CL - 0
Ce alga am pe Crytocorine, de forma unui mic smoc negru-verde? Scuze ca nu pun poze, bateria e la incarcat.
|
 |
|
|
|
TIne-l pe asta mic deocamdata, cred ca va face fata o luna-doua si baga banii, cum zicea faraonul nostru, in ceva de calitate care sa faca treaba.
|
 |
|
|
|
Citesc pe niste site-uri ca Sagitaria si Valisneria nu trebuie ingropate in substrat, ci se recomanda o bucata de fier mai degraba si lasate pe substrat sau foarte putin ingropate. Eu le am ingropate sanatos. Oare de aceea pierd frunze sau se maronesc?
|
 |
|
|
|
Kmol, multumesc frumos, dar nu este nevoie. Daca vroiam acvariu de-a gata, dadeam niste milioane si chemam niste oameni de pe un anume site si imi faceau un acvariu de vis si mi-l si intretineau. Sau cumparam unul deja facut cu de toate in el. Nu asta era ideea. Cum am zis, sa incheiem subiectul bombei. Si eu o sa cam inchei asa-zisul blog al meu, pentru ca am cam ajuns intr-un sens giratoriu. O sa mai postez cand o sa mai am ceva de zis, interesant. O noapte buna tuturor, ape limpezi si pesti fericiti.
|
 |
|
|
|
Kmol, nu mai am nimic in varful furtunului. Este un pic indoit la capat si fixat intre doua pietre, ca sa aiba o forma de "U" cat de cat. Pierderi nu mai are pe nicaieri. In sticla mica, asa cum spuneam, e activitate, cam o bula la secunda. Dar atat. Daca pun mana pe sticle, ies bule la greu, daca nu, nu se intampla NIMIC. Asa ca propun sa incheiem subiectul bombei, maine o arunc si candva o sa fac alta. Altceva nu mai vreau sa zic, prefer sa tac. Nu vreau sa vina faraonul sa ma baneze ca stric optimismul site-ului.
|
 |
|
|
|
Domnu faraon, se poate inchide. E a doua zi cand stau cu punga pregatit pentru niste nesimtiti (sper ca pot folosi acest cuvant) care mi-au cerut telefon pe messenger si date exacte, si nici macar nu s-au sinchisit sa sune ca nu vin sa ia melcii. Gata.
|
 |
|
|
|
Buna seara prieteni, sa citez un mare clasic al rockului. Kmol, bomba in speta merge bine, doar ca bulele in acvariu nu prea ajung decat cand ating vreuna din sticle sau le misc asa, putin. In sticla mica am activitate, iesirile sunt si mama lor de etanse, au kil de silicon intarit si la interiorul dopului si la exterior. In sticla mare am gelatina pana la jumate, deasupra spuma si un miros in ea de iti ia nasul. Emulsia aia nu e destul de amestecata? Trebuia sa agit sticla inainte sa incep operatiunea? Trebuia toata gelatina sa se amestece cu drojdia, sau se intampla in timp? Se pierde pe undeva pe parcurs CO2? Pe cuvant daca inteleg, reactie exista, "pacane" din secunda in secunda in sticla mica, dar nimic in acvariu, doar daca nu agit io putin sticlele. In fine, poate la mine treburile merg muuuult mai incet decat normal.
In alta ordine de idei, pe Cryptocorine am ceva alga, cred BBA, din cate am citit. E ca un smoc mic si negru pe frunze. Ce pot sa fac sa il salvez, saracul fiind si asa vai de mama lui?
Pestii mei cei agitati tot la suprafata isi fac veacul. Nici corydorasii nu mai stau doar pe fund, alearga tare zglobii prin tot acvariul. Deci ceva in continuare nu le convine tuturor, nici dupa schimbarea de apa. De umblat la acvariu nu mai umblu, la sfatul faraonului si nu numai. Ceva solutii constructive?
|
 |
|
|
|
Sorry, le-am incurcat eu, cel cu doi bureti se numeste Aquaball 180 si e cam 200 de RON, acum am vazut bugetul
|
 |
|
|
|
Scuze, nu ma pricep sa iti fac trimitere direct la poze, e in topicul "un nou setup, un nou inceput".
|
 |
|
|