[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scoici pisate in filtru. Unde?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Salut! Am un Tetraex 1200 pe care-l folosesc la un acvariu de 100 litri net populat cu 5 membe deep (3-4cm) si 3 caeruleus (2cm). Substrat nisip fin granulatie 1 mm, 1 piatra masiva, 2 mici. Compartimentarea interioara este asta:
image
in ordine de jos in sus:
compartiment 1
- inele ceramica
- burete
compartiment 2
- bio-balls
compartiment 3
- burete
compartiment 4
- burete
- carbune activ
- vata prelon

Apa de la chiuveta are duritatea 9 si as vrea sa pun in filtru scoici pisate.
Am doua intrebari:
1. In ce compartiment le pun (si eventual in locul cui) ? In principiu stiu ca ar trebui sa fie ultimul mediu de filtrare prin care trece apa, dar as vrea sa fiu sigur (eficienta optima).
2. Cat de marunt trebuie pisate scoicile? Am scoici de mare, intregi, cu diametrul de 5-6 cm.

Multumesc!

P.S. Stiu ca acvariul e mic, dar pestii vor trece intr-un acvariu mare in 2-3 luni.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Pune scoicile in ultimul compartiment de sus.Asa vei avea eficienta maxima.Nu are rost sa le pui "mai jos", in ideea ca e mai bine ca peste ele sa treaca apa filtrata mecanic iar macinatura aia de scoici sa nu "participe" la filtrare, ca sa nu se colmateze.Macina fin scoicile daca poti cu particule de 1-4 mm si pune-le intr-un saculet cu tesatura deasa, ca sa n-o ia razna afara pe retur.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: