[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Pai pentru ca atunci cand era la 10 mi se topeau toate plantele de suprafata. Acum bag nitro la greu sa le tin vii. Si am lasat-o mai moale si cu schimburile de apa. Inainte schimbam cam 50 de litri la 3 zile, acum schimb la 4-5 zile.
Multumesc frumos!
Ai auzit Paradoxx?
A fost marin, cand am avut gris. Am bagat la sare de mare in el, de s-a albit capacul de la stropii de apa. Da' tu nu-ti faci un hardscape de apa dulce?
Nea liliacule, multumesc pentru aprecieri! Incet, incet ma fac mare, curand implinesc un an jumate. E timpul sa renunt la pampersi.
Numai acvariul ala nu vrea sa creasca deloc, a ramas la aceleasi dimensiuni. Speram sa ajunga macar la 300L pana acum.
Ma ingrijora acea mizerie care se depune pe radacini, am crezut ca e un semn de filtrare deficitara. Pistia nu moare, o duce bine, zic eu. A trebuit s-o raresc de doua ori pana acum, pentru ca nu mai aveam loc sa bag un deget in acvariu, era acoperita toata suprafata si nu stiu daca se mai putea face schimb de gaze. Pestii nu pareau sufocati, dar am zis ca e mai bine sa nu astept pana se intorc cu burta in sus. Am clatit radacinile la jet subtire la chiuveta... munca de chinez. Limnobium exista, dar nu are radacini deloc, pentru ca le mananca un scalar. De pistia nu se atinge si nici de hygroryza aristata.
Anubiasii au avut probleme dupa ce am schimbat lumina, incepusera sa apara gauri in frunze, frunze roase sau topite, dar acum de cand fertilizez serios, toate frunzele noi sunt mari si sanatoase. Iar pe geamuri n-am semne de dezechibre, gen GSA sau alte minuni. De fapt nu am alge deloc. Mint. Incepe sa reapara BBA. Si o umbra de biofilm. Test de PO4 nu am, trebuie sa cumpar, iar celelalte sunt ok. Amoniac si nitriti 0, nitrati 25 cu aditie de 4ml zilnic de EL Nitro si 4ml de Fosfo. PH 7.8.
Am facut un filmulet dupa a doua rarire a plantelor de suprafata.
Nu numai pictatul este o provocare. Si forma segmentelor care alcatuiesc backgroundul, si aranjamentul acestora necesita ceva talent si imaginatie. Si nu toti suntem Brancusi. Asa ca mai bine dai banul pe ceva care copiaza fidel natura, decat sa te multumesti cu ceva ce se vede din avion ca e artificial.
Nu vreau sa te demoralizez, este prima ta incercare de background, probabil urmatoarele vor fi mult mai bune, dar "pietrele" tale au toate cam aceeasi forma, aceeasi dimensiune, sunt prea simetrice, iar aranjamentul ala n-o sa-l vezi nicaieri in natura.
Iti urez succes cu urmatoarele creatii si maine poimaine poate te vedem la vanzari cu backgrounduri superbe. Si cel pe care ti l-am dat exemplu, tot de mana omului e facut pana la urma.
N-as zice ca e jaf un background lucrat profesional care arata intr-un mare fel.
Uite un exemplu: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/32557.page#p278592
Juri ca e de la mama lui.
Frumoase cu nabadai pietrele alea!
Un acvariu nu trebuie sa fie musai beton, dar trebuie sa le ofere vietatilor oaresce conditii de trai. Sunt oameni pe aici care au doar sticla si pestii, hai si-o cioata acolo, fara pretentii de aquascape... dar pestii aia traiesc in apa curata.
Comentariul meu n-a fost vehement, a fost pur si simplu un enunt pe care puteai sa-l iei si ca avertisment, fara sa sari in sus. Pana la urma, problemele care vor urma, pe tine urmeaza sa te frustreze, nu pe mine.
Ti-a explicat si Claudiu, mai in detaliu, ca pui in pericol viata animalelor, dar pe tine nu pare sa te intereseze decat limpezimea apei. Ori n-ai citit/inteles nimic despre importanta ciclarii unui bazin, ori pur si simplu esti nemilos.

P.S. Afirmatia asta nu are nicio logica.
cristisng wrote:Gata acvariul!!!
L-am lasat la ciclat cateva zile ...
Faptul ca mi se murdaresc radacinile de la pistia e semn ca stau prost cu filtrarea biologica? Se depune pe ele ceva asemanator filmului bacterian de pe furtunele externului. Iar radacinile prea incarcate sfarsesc prin a se topi.
This big!
image
cristisng wrote:Mersi de incurajare!

Pot si sa te mint frumos, daca asta te coafeaza mai bine decat o remarca realista.
Sa purcedem!
Felicitari pentru acvariu! Aranjamentul este unul de exceptie. Ma incanta in mod deosebit jocul bulelor de aer in apa cristalina si pura, ca de izvor.
Dar mai ales tin sa te felicit pentru ca ai batut toti ceilalti acvaristi la coor. Nimeni pana acum, nu a mai reusit performanta ta, si anume sa cicleze un acvariu doar intr-o saptamana.
Si cand ma gandesc ca sunt idioti care stau cu bazinele goale si cate 3 luni.
Tine-o tot asa si nu pleca urechea la unul si la altul, care se prefac ca-ti dau sfaturi, dar nu fac decat sa te dezinformeze din invidie, pentru ca apa lor nu e limpede, ci are particule in suspensie.
Acvariul ala nu e ciclat, chiar daca apa e limpede. Curand vor incepe problemele.
ScapyAlx wrote:... am explicat eu cu flux de amanunte ce este..

Trebuia sa explici cu reflux, ar fi inteles mai usor.
@eugen N-a gresit rubrica, a postat aici pentru ca doreste sa i se doneze una alta.
dan.pavelescu wrote:Eu am oaresce puteri...

Dezvolta!
Scalarii mei iar depun. Masculul a batut femela timp de doua zile, pana i-a facut inotatoarele praf. Interesant mod de convingere. Intr-un final ea s-a enervat si i-a rupt gura la propriu. Acum sta cu ea stramba, nu se mai inchide cum trebuie, dar macar poate sa se hraneasca. Dupa ce au facut pace, s-au apucat sa curete frunzele de anubias impreuna.
Cel de-al treilea ar curata si el frunze cu ceilalti, asta e mai modern se pare. Sugereaza un menage a trois, dar cei doi sunt conservatori si nu-l primesc. Al patrulea e tot sechestrat in acvariul mic, nu-l vrea nimeni.
Pacat ca pestii nu merg sterilizati!
Cel mai probabil amoniul s-a transformat in amoniac din cauza aerarii si implicit cresterea PH-ului, iar amoniacul e mult mai toxic.
Ce cred eu ca s-a intamplat. Volum de apa foarte mic, cu mancare lasata pe fundul bazinului timp de 3 zile, caldura afara, apa s-a deteriorat rapid. Neexistand niciun fel de fitrare, nu a avut cine sa proceseze amoniacul format in apa si asta a cauzat otravirea pestisorilor.
Pacat de ei.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: